Ακόμη και υπό τον στενό κλοιό της αστυνομίας θα είμαστε εκεί – Τέταρτη Δικάσιμος

Δεν είναι αθώοι – Οι φασίστες στη φυλακή

Στις 7 Δεκεμβρίου, ημερομηνία της τέταρτης δικασίμου για το πογκρόμ που έγινε στην Λεμεσό την 1η Σεπτεμβρίου 2023, οι 13 κατηγορούμενοι για αυτό, καλέστηκαν να απαντήσουν αν αποδέχονταν ή όχι τις 12 κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Οι κατηγορίες οι οποίες αφορούν και τους 13 κατηγορούμενους είναι η πρόκληση οχλαγωγίας, προξένηση ζημιάς σε υποστατικά, εμπρησμό, επίθεση σε αστυνομικό όργανο, δημόσια υποκίνηση σε βία και ρατσιστικό μίσος κατά αλλοδαπών και μεταναστών και οργανωμένη επίθεση κατά μεταναστών.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες εκτός από ένα, τον ανήλικο συλληφθέντα, ο οποίος παραδέχτηκε την κατηγορία της πρόκλησης οχλαγωγίας. Με την παραδοχή του η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την απαλλαγή του και από τις υπόλοιπες 4 κατηγορίες που τον βαρύνουν κάτι που έγινε αποδεκτό από το κακουργιοδικείο.

Στενός κλοιός από την αστυνομία

Σε αυτή τη δικάσιμο μπαίνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου αστυνομικοί, άνευ λόγω και αιτίας, μας συνέστησαν σε δύο περιπτώσεις ότι «δεν πρέπει να κάνουμε καμιά φασαρία» και στη συνέχεια, κυριολεκτικά, βρεθήκαμε υπό τον στενό κλοιό των ένστολων αστυνομικών καθώς και από αριθμό αστυνομικών με πολιτικά οι οποίοι παρακολουθούσαν την κάθε μας κίνηση.

Σε επισήμανση μας ότι άλλοι έκαναν φασαρία στρεφόμενοι εναντίον μας την προηγούμενη φορά, στην παρουσία της αστυνομίας, απάντησαν με ένα ψυχρό «ναι το ακούσαμε».

Παράλληλα, εκτός της αίθουσας, αστυνομικοί ζήτησαν από τους υπόλοιπους διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από την είσοδο του δικαστηρίου, να μεταφερθούν έξω από το χώρο του δικαστηρίου. Δυστυχώς έχουν το δικαίωμα να μας ζητήσουν κάτι τέτοιο, κι εμείς όμως έχουμε το δικαίωμα να είμαστε έξω από το δικαστήριο και να διαδηλώνουμε.

Στην επόμενη δικάσιμο που έχει οριστεί για τις 28 του Φλεβάρη, θα ξεκινήσει και επίσημα η δίκη.

Θα είμαστε εκεί, όπως κάθε φορά, από τις 8.30πμ έξω από την πόρτα του δικαστηρίου (επί της Λόρδου Βύρωνος).

Καλούμε όλες τις δυνάμεις που τάχθηκαν ενάντια στα πογκρόμ, να στηρίξουν την εκστρατεία.

Πρωτοβουλία Ενάντια στην Φασιστική Απειλή

Νεα Διεθνιστική Αριστερά – ΝΕΔΑ

Ανατροπή

Σπιριθκιά

Δίκτυο για τη Στέγη και την Πόλη

Αριστερή Σκέψη – Left Thought – Sol Düşünce

Diem25 in Cyprus

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.