Οι χυδαίες επιθέσεις τους δεν μας σταματάνε!

Δεν είναι αθώοι! Οι φασίστες στη φυλακή (τρίτη δικάσιμος)

Σήμερα 22/11 ήταν η τρίτη δικάσιμος των 13τριών για το φασιστικό πογκρομ της Λεμεσού.

Ορίστηκαν οι δικηγόροι της νομικής αρωγής εκτός από ένα και ορίστηκε νέα δικάσιμος για να απαντήσουν όλοι οι κατηγορούμενοι στις κατηγορίες στις 7/12, στις 9π.μ.

Σήμερα, για πρώτη φορά, μέσα στο δικαστήριο έγινε αναφορά στην παρουσία μας. Μια από τις δικηγόρους των κατηγορουμένων κατήγγειλε ότι υπάρχουν στην είσοδο του δικαστηρίου “πολύ μεγάλα πανό”, όπου αναγράφονται συνθήματα τα οποία “παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας και επηρεάζουν τη διαδικασία του δικαστηρίου”. Ανάφερε, επίσης, ότι έχει ήδη γίνει καταγγελία στο πρωτοκολλητείο και στην αστυνομία αλλά δεν υπήρξε αντίδραση.

Ο δικαστής απάντησε ότι το δικαστήριο δεν έχει εξουσία να επιληφθεί του θέματος και την συμβούλεψε να κάνει ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές.

Μετά το τέλος της δίκης και ενώ ακόμα βρισκόμασταν στο προαύλιο του δικαστηρίου με ανοικτό πανό, τρεις από τους κατηγορούμενους μάς πλησίασαν και μάς πέταξαν προφυλακτικά, ψιθυρίζοντας “θα τα χρειαστείτε».

Αυτή η προκλητική επιθετική ενέργεια αντιμετωπίστηκε με απάθεια από τους επί καθήκοντος αστυνομικούς και με γελάκια.

Όταν σε προηγούμενη συγκέντρωση, στο ίδιο χώρο αρχίσαμε να φωνάζουμε συνθήματα, ένα τμήμα της αστυνομίας που βρισκόταν στο χώρο μετακινήθηκε ακριβώς μπροστά στο πανό, τάχα “για την ασφάλεια μας. Είναι σαφές με ποιου το μέρος είναι.

Ούτε η στάση των αστυνομικών, που στην αίθουσα του δικαστηρίου εναγκαλίζονταν με κατηγορούμενο, ούτε οι εκδηλώσεις αμοιβαιότητας μεταξύ δικηγόρων και αστυνομικών στην είσοδο του δικαστηρίου, μας πτοούν.

Νομικά έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε εκεί, και πολιτικά έχουμε την υποχρέωση να είμαστε εκεί – μέχρι οι φασίστες να χωθούνε στη φυλακή.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις που ταχθήκαν ενάντια στα πογκρόμ, να παραβρεθούμε έξω από το δικαστήριο Λεμεσού την Πέμπτη 7/12 στις 8.30πμ., στην τέταρτη δικάσιμο.

Πρωτοβουλία Ενάντια στην Φασιστική Απειλή

Νεα Διεθνιστική Αριστερά – ΝΕΔΑ

Ανατροπή

Σπιριθκιά

Δίκτυο για τη Στέγη και την Πόλη

Αριστερή Σκέψη – Left Thought – Sol Düşünce

Diem25 in Cyprus

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.