Σεπτεμβρίου 23, 2018

Και το βραβείο «σεξιστικής καινοτομίας» πάει στο… ουροδοχείο σε σχήμα γυναίκας!

Σε ποιόν δεν έχει τύχει σε κάποια στιγμή στη ζωή του να πάει για σκι στην Ελβετία, να χτυπήσει και να μείνει για λίγες μέρες στο κρεβάτι; Και αυτές τις δύσκολες στιγμές, δεν θα θέλατε να… ουρείτε σε κάτι πιο όμορφο από ένα απλό και μίζερο –τολμάμε να πούμε– ουροδοχείο;

Συνέχεια
Advertisements
Σεπτεμβρίου 18, 2018

Εμπρός μαζί με τους εκπαιδευτικούς! Αγώνας για το δημόσιο σχολείο!

ανακοίνωση της ΝΕΔΑ

Μόνο οργή προκαλούν οι δηλώσεις των κυβερνώντων, του Γενικού Ελεγκτή και των ΜΜΕ!

“Σπατάλη” για το δημόσιο είναι οι εκπαιδευτικοί κατά τον Αβέρωφ, αλλά να “στηρίξουμε” την ιδιωτική παιδεία. Ακατάλληλα για τα παιδιά του Γεωργιάδη τα δημόσια σχολεία επειδή οι εκπαιδευτικοί διορίζονται με τον κατάλογο! “Όμηρο” κρατούν οι συντεχνίες την κυβέρνηση και την κοινωνία κατά τα ΜΜΕ, τα οποία σύσσωμα σήμερα “εξέφραζαν λύπη” για την απεργία!

Κάθε μέρα τάσσονται όλο και πιο ξεδιάντροπα, υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών, αυτή τη στιγμή των ιδιωτικών σχολείων. Αυτούς εκπροσωπούν – μια μειοψηφία γυπών που περιμένουν να ξεψαχνίσουν τα πτώματα της παιδείας και της υγείας.

Η κυβέρνηση αυτή δεν εκπροσωπεί τον λαό! Λειτουργεί δεσποτικά και αντιδημοκρατικά!

Συνέχεια

Σεπτεμβρίου 14, 2018

Εκδήλωση 20/9: 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – δεν ξεχνάμε το φασισμό!

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από την δολοφονία του Έλληνα μουσικού Παύλου Φύσσα από τα χέρια της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος Φύσσας δεν σκοτώθηκε ούτε «τυχαία», ούτε εξαιτίας μιας συμπλοκής που «ξέφυγε». Η δολοφονία του υπήρξε απότοκο της όλο και μεγαλύτερης παρουσίας και παρέμβασης που είχε η Χρυσή Αυγή στην δημόσια ζωή. Μόλις λίγους μήνες πριν την δολοφονία του Φύσσα, Χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, ενώ λίγες μέρες πριν την δολοφονία του Φύσσα, επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, στο Πέραμα.

Συνέχεια

Σεπτεμβρίου 6, 2018

NEDA – Sosialist Alternative Summer Camp in Limnitis – Yesilirmak

For three days, from the 31st of August until the 2nd of September , working people and youth from north and south Cyprus, Greece, Turkey, Kurdistan, England and Germany came together, in the summer Camp of NEDA.

 

Συνέχεια

Σεπτεμβρίου 6, 2018

Ödenmeyecek! Ödemiyoruz! – 6 Eylül eyleminde yer alıyoruz

Türkiye’deki ekonomik kriz hızlı bir şekilde Kuzey Kıbrıs’ı da etkisi altında almaktadır. Bunun sebebi KKTC’deki yönetimin ekonomik ve siyasi olarak TC’ye bağlı olması, para biriminin Türk Lirası olması ve KKTC Merkez Bankası’nın yanı sıra polis ve askerin de TC tarafından kontrol edilmesidir.

KKTC hükümetinin bu ekonomik kriz karşısında ortaya koyduğuönlem paketleri sadece daha fazla kemer sıkma politikalarına ve toplumun daha fazla ekonomik baskı altına girmesine sebep olacaktır. Maaşlar hâlihazırda %25 azalmış durumdadır.

Hükümetin kriz karşısında ortaya koyduğu önlem paketleri, TC hükümetinin her ekonomik protokol ile KKTC’ye, IMF’in borç verdiği ülkelere ve TROYKA’nın Güney Kıbrıs’a empoze ettiği kemer sıkma politikalarının aynısıdır.

Συνέχεια

Αύγουστος 28, 2018

Όχι στην διάλυση του δημόσιου σχολείου! – Η επίθεση αφορά όλους μας! – Είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών!

ανακοίνωση της ΝΕΔΑ

Η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει τις απειλές σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί προχωρήσουν σε απεργίες! Θα προχωρήσουν λένε σε προσλήψεις αναπληρωτών! Κανένας να μην γίνει απεργοσπάστης! Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς! Η αλαζονεία της κυβέρνησης πρέπει να σταματήσει!

Συνέχεια

Αύγουστος 4, 2018

Μαθιάτης: η HCM επανέρχεται για το Στρογγυλό – οι κάτοικοι απαντούν

Με όλα τα μέσα προσπαθεί η HCM να αποκτήσει πρόσβαση για να “αξιοποιήσει” τα “απόβλητα” από το μεταλλείο του Στρογγυλού στο Μαθιάτη.

Η φωτογραφια ειναι από την κινητοποίηση που οργανωσαν οι κατοικοι του Μαθιατη στο δασος γυρω από το μεταλλείο του Στρογγυλου.

Ξανα καταθέτει αίτηση στο νέο Υπουργό, με την ελπίδα ότι δεν ξέρει, ή δεν θυμάται και θα δώσει την έγκριση.

Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Το κίνημα των κατοίκων του Μαθιάτη που κατάφεραν την προηγούμενη χρονιά να σταματήσουν τα σχέδια της εταιρείας, είναι εδώ, σε επιφυλακή κι έτοιμο να δώσουν την επόμενη μάχη. Ήδη εξέδωσε νέα ανακοίνωση (επισυνάπτεται στη συνέχεια) και έχουν αρχίσει να συζητούν για τα επόμενα βήματά τους.

Στηρίζουμε ολόψυχα την προσπάθειά τους και καλούμε τους αναγνώστες μας να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Συνέχεια

Αύγουστος 2, 2018

Rovies’ de gerceklesen antinazi kampinda Varol Celiker’in kuzey Kıbrıs’da ki durum değerlendirmesi

Bu yıl 25.si düzenlenen YRE kampında gerçekleşen etkinlikte konuşan ve Kıbrıs’daki Yeni Enternasyonalist Sol üyesi olan Varol Çeliker’in değerlendirmesinin başlığıYunan-Türk ilişkisi: yarış ve savaş tehditi” başlığı altında gerçekleşti.

 

Συνέχεια

Αύγουστος 1, 2018

Ο Μπλέ πλανήτης, η διαρροή και η ατομική ευθύνη

Το κείμενο αυτό βασίζεται στην ομιλία της Jess Spear στη συζήτηση για τη θαλάσσια ρύπανση που έγινε στο 25ο κάμπινγκ Antinazizone – YRE, στις 29/7

 

Συνέχεια

Ιουλίου 31, 2018

Ο Βαρόλ Τσελικέρ μας μιλάει για την κατάσταση στη βόρεια Κύπρο στο 25o κάμπινγκ AntinaziZone-YRE – στις Ροβιές

Το παρακάτω κείμενο είναι βασισμένο στην τοποθέτηση του σ. Βαρόλ Τσελικέρ στην συζήτηση «Ελληνοτουρκικές σχέσεις: ο ανταγωνισμός, τα γεωτρύπανα και η απειλή του πολέμου» που έγινε στα πλαίσια του 25ου κάμπινγκ AntinaziZone-YRE. 

 

Συνέχεια