Ιανουαρίου 28, 2019

Να ηττηθεί το πραξικόπημα και η επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Διαβάστε παρακάτω εκτενή αποσπάσματα της ανακοίνωσης της «Επαναστατικής Αριστεράς» (CWI – αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στη Βενεζουέλα) γύρω από τα τελευταία γεγονότα της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης της χώρας.

Συνέχεια
Advertisements
Ιανουαρίου 27, 2019

Ελλάδα – Βόρεια Μακεδονία: κοινός αγώνας των δυο λαών ενάντια στους εθνικισμούς

Στις 25/1, κυρώθηκε στην Ελληνική βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών με 153 ψήφους υπέρ έναντι 146 κατά, και 1 «παρών». Με αυτό τον τρόπο, και μετά τις αντίστοιχες διαδικασίες που έχουν γίνει και στην Βόρεια Μακεδονία, φαίνεται να κλείνει μια διαμάχη μεταξύ των δύο κρατών όσον αφορά το όνομα, διαμάχη που κράτησε περίπου 25 χρόνια.

Η συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και στην Κύπρο. Αναδημοσιεύουμε άρθρο από το Ξεκίνημα, την αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑς στην Ελλάδα, που δημοσιεύθηκε στις 26/1

Συνέχεια
Ιανουαρίου 27, 2019

Βέλγιο: Μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Από τις 10 του Γενάρη και κάθε Πέμπτη μαθητές και μαθήτριες κατεβαίνουν στους δρόμους των Βρυξελλών και άλλων μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας ενάντια στην ολιγωρία με την οποία αντιμετωπίζουν οι ισχυροί του πλανήτη την κλιματική αλλαγή.

Την Πέμπτη 10 του Γενάρη ήταν μερικές εκατοντάδες μαθητές. Δυο βδομάδες αργότερα, στις 24 του μήνα 35.000 νεολαίοι έβγαλαν στους δρόμους, με πρωτότυπα συνθήματα και πανό, την ζωντάνια και την οργή τους.

«Σταματήστε να το αρνείστε, η γη πεθαίνει»

Συνέχεια
Δεκέμβριος 21, 2018

Το κέρδος των κατασκευαστικών είναι η αιτία της καταστροφής και είναι εναντίων όλων μας

Όταν στις μεγάλες βροχές 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Κύπρο, ενώ έργα και στις δύο πλευρές καταστράφηκαν, πολλά άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν το σλόγκαv

στα ελληνοκυπριακά και στα τούρκικα.

Στο σύνθημα αυτό εμείς θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι ο λόγος των καταστροφών και στις δύο πλευρές δεν είναι άλλος από το κέρδος των κατασκευαστικών εταιριών.

Συνέχεια
Δεκέμβριος 19, 2018

Σύνδεσμος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου: Εμείς παρέχουμε βοήθεια χωρίς καμία διάκριση!

Μπράβο στον Σύνδεσμο Γονέωνκαι Κηδεμόνων Γεροσκήπου που αντέδρασε και αντιστάθηκε στην ρατσιστική “προσφορά” του ΕΛΑΜ “μόνο για ελληνοκύπριους”!

Συνέχεια
Δεκέμβριος 19, 2018

Πρωτοφανής ρατσιστική επίθεση που παραπέμπει σε πρακτικές της Κου Κλουξ Κλάν πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα!

Το περιστατικό αποκάλυψε η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”. Κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι συγκλονιστική!

της Αθηνάς Καρυάτη

Συνέχεια
Δεκέμβριος 13, 2018

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία: Ελληνοτουρκική αντιπολεμική κίνηση στο Βέλγιο

Οι σχέσεις μεταξύ των κρατών της Ελλάδας και της Τουρκίας περνάνε μια πολύ δύσκολη περίοδο και η προοπτική πολέμου μεταξύ των δυο χωρών δυστυχώς δεν μπορεί να αποκλειστεί. Παρόλο βέβαια που δεν είναι η πιο βασική προοπτική, και είναι πιο πιθανό να έχουμε θερμό ή θερμά επεισόδια, καθώς ένας ολοκληρωτικός πόλεμος θα είναι καταστροφικός και για τις δυο πλευρές. Από την άλλη, στην σημερινή συγκυρία, ένα θερμό επεισόδιο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα είναι ελεγχόμενο, και θα μπορούσε να γενικευτεί υπό κάποιες συνθήκες.

του Κώστα Ιατρόπουλου

This image has an empty alt attribute; its file name is 48056250_271046526940283_8848485889437859840_n-212x300.jpg
Συνέχεια
Δεκέμβριος 12, 2018

Όχι στο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, όχι στην διχοτόμηση, όχι στους φασίστες

Ναι στο κοινό μέτωπο Ε/Κυπρίων- Τ/Κυπρίων εργαζομένων, ενάντια στον εθνικισμό και τον φασισμό

Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων ήταν κάτι που από την ημέρα του ανοίγματος τους ακραίοι εθνικιστές έβαλαν στόχο. Η άνοδος του φασιστικού ΕΛΑΜ όμως έδωσε άλλη δυναμική σε αυτό το αίτημα.

ΤουΠαναγιώτη Σολωμού

Συνέχεια
Δεκέμβριος 12, 2018

Γαλλία: Σε υποχώρηση ο Μακρόν, ετοιμάζουν την «5η Πράξη» τα κίτρινα γιλέκα

Το διάγγελμα στις 10/12, του προέδρου της Γαλλίας Ε. Μακρόν έδειξε την απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται ο ίδιος και το πολιτικό σύστημα της Γαλλίας.

Μετά την πρώτη υποχώρηση που έκανε πριν μερικές μέρες αναγγέλλοντας το 6μηνο πάγωμα των φόρων στα καύσιμα, προχτες προχώρησε σε νέες υποχωρήσεις κάτω από το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων». Ανήγγειλε μια σειρά μέτρα που στόχο έχουν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να ανακόψουν την δυναμική του κινήματος.

Συνέχεια
Δεκέμβριος 10, 2018

Ανάλυση: Κίτρινα γιλέκα, ένας νέος Μάης του ‘68 στη Γαλλία;

Η αντίσταση πάντα βρίσκει τρόπο να εκφραστεί. Ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους, πάντα θα βρίσκει μονοπάτια. Έτσι και έγινε με τα «κίτρινα γιλέκα». Μια απλή ιδέα, η διαμαρτυρία για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, έγινε θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και προέκυψε η πρόταση των μπλόκων στους δρόμους. Και μέσα από αυτό η σκέψη ότι αφού όλοι οι οδηγοί στη Γαλλία υποχρεούνται να έχουν στο αυτοκίνητο ένα κίτρινο γιλέκο για την περίπτωση ατυχήματος, θα χρησιμοποιηθεί αυτό σαν σύμβολο του κινήματος. Και… βουαλά!

του Νίκου Αναστασιάδη

Συνέχεια