Σταματήστε την έκδοση του Κεναν Αγιάζ στην Γερμανία!

Ο Κενάν Αγιάζ, κούρδος πολιτικός πρόσφυγας του οποίου του έχει παραχωρηθεί άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται στην φυλακή της Κύπρου από τις 15 του Μάρτη, εν αναμονή της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου για την έκδοσή του στην Γερμανία. Στις 4/5 αποφάσισε να ξεκινήσει επ’ αόριστο απεργία πείνας, ενώ βρίσκεται στην απομόνωση.

Οι γερμανικές αρχές έχουν αιτηθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία για την έκδοση του Κούρδου πρόσφυγα, το οποίο αίτημα έχει δεχθεί ο Επαρχιακός Δικαστής Λάρνακας, Μιχάλης Παπαθανασίου (ο ίδιος δικαστής που καταδίκασε την 19χρονη βρετανίδα για δημόσια βλάβη προς την Κυπριακή Δημοκρατία). Ο Κενάν Αγιάζ συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 15 Μαρτίου βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για τη συμμετοχή του στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΠΚΚ) το οποίο χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση στην Γερμανία, σύμφωνα με την λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τεκμήριο για την καταδίκη του είναι η συμμετοχή του σε εκδηλώσεις, και ομιλίες του σε πανεπιστήμια της Γερμανίας. Ο ίδιος ο Κενάν Αγιάζ αρνείται την συμμετοχή του στο ΠΚΚ.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε την έκδοση υπό τους όρους αν καταδικαστεί από το γερμανικό δικαστήριο να εκτίσει την ποινή του στην Κύπρο (!) και να μην εκδοθεί στην Τουρκία. Η απόφαση είναι τουλάχιστον υποκριτική!

Η σχέση της Κυπριακής Κυβέρνησης και του κυπριακού κατεστημένου με το Κουρδικό Κίνημα ιστορικά είναι υποκριτική. Όταν τους συμφέρει οι Κούρδοι είναι φίλοι γιατί είναι οι “εχθροί των εχθρών”, άλλοτε, όπως στην περίπτωση των Κούρδων της Συρίας την περίοδο 2004-2011 που το κυπριακό κατεστημένο ήθελε να τα έχει καλά με τον Βασάρ Αλ Άσαντ, κάνουν πως δεν υπάρχουν γιατί είναι εχθροί των φίλων! Η Τουρκία δε, είναι “εισβολέας”, μια “δικτατορία” όταν αφορά το Κυπριακό, αλλά το κυπριακό κατεστημένο είναι διατεθειμένο να θυσιάσει την ζωή Κούρδων αγωνιστών προς την Τουρκία για να κερδίσει την εύνοια της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των άλλων “Διεθνών Συμμάχων”.

Μπορεί η υπόθεση του Κενάν Αγιάζ να παρουσιάζεται ως νομική αλλά είναι πολιτική. Απαιτούμε την μη έκδοσή του και την άμεση απελεύθερωσή του.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: