Η απεργία των τηλεφωνητριών της Anytime – Interamerican έκλεισε την τέταρτη εβδομάδα! – Συμμετέχουμε στην εκδήλωση αλληλεγγύης στην απεργία την Παρασκευή 7/4 στις 16.00 έξω από τα γραφεία της εταιρίας

Η εταιρία αρνείται να διαπραγματευτεί. Δεν δέχεται την επαναπρόσληψη της απολυμένης συνδικαλίστριας, δεν δέχεται καν την διαμεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας.

Η απεργία ξεκίνησε στις 9/3 λόγω της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης της εκπροσώπου των εργαζομένων, εν μέσω διαπραγματεύσεων των εργαζομένων με την εταιρία για υπογραφή συλλογικής σύμβασης, κι αφού οι εργαζόμενες/οι γράφτηκαν στην Παγκύπρια Συντεχνία Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ).

Όταν απολύθηκε η εκπρόσωπος των εργαζομένων, η πλειοψηφία των εργαζόμενων του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρίας (όπου και ήταν εργαζόμενη η απολυμένη) κατέβηκε σε απεργία αλληλεγγύης με βασικό αίτημα την επαναπρόσληψή της.

Η εταιρία από την αρχή ήταν αρνητική σε όποιο διάλογο. Μετά την έναρξη της απεργίας δέχθηκε και συμμετείχε σε σύσκεψη στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας αλλά και εκεί απλά επαναλάμβανε την ανένδοτη στάση της. Στις 27/4 μάλιστα, έστειλε προσωπική επιστολή στις απεργούς, απειλώντας τους με απόλυση σε περίπτωση που δεν επιστρέψουν στην εργασία τους.

Η απεργία σε λίγες μέρες θα κλείσει ένα μήνα. Η διάσταση που πήρε, ειδικά την τελευταία εβδομάδα στα ΜΜΕ έχει οδηγήσει ακόμη και τον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας να τοποθετηθεί ότι η απόλυση έγινε έξω από τα πλαίσια του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και να αναθέσει στον ίδιο τον διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων να ασχοληθεί προσωπικά με την διαφορά.

Η στήριξη της απεργίας έχει μεγάλη σημασία. Οι απεργές/οι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να κάνουν ακόμη και έναν δεξιό, νεοφιλελεύθερο Υπουργό να δεχτεί ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια!

Οι απεργές/οι είναι διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Κι εμείς με την σειρά μας είμαστε δίπλα τους σε αλληλεγγύη, μέχρι το τέλος.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των απεργών! Ζητάμε την άρση της απόλυσης της εκπροσώπου των εργαζόμενων!

Καλούμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στις/ους απεργούς την Παρασκευή έξω από τα γραφεία της εταιρίας, Γρίβα Διγενή 11, από τις 16.00 ως και τις 18.00.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: