Απαιτούμε ανάλυψη ευθύνης από το κράτος! Απαιτούμε Μαζικά Δωρεάν Τεστ Τώρα! Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας – των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων!

Συμμετέχουμε στην διαδικτυακή εκστρατεία:

Απαιτούμε ανάλυψη ευθύνης από το κράτος! Απαιτούμε Μαζικά Δωρεάν Τεστ Τώρα! Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας – των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων!

Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν copy – paste το κείμενο, tag πρόεδρο και υπουργό, να στείλουν email στα email τους να πάρουν το μήνυμα από όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.

 
Το να μείνουμε στα σπίτια μας από μόνο του δεν αρκεί. Δεν θα καταφέρουμε να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού αν δεν ξέρουμε ποιος τον έχει και σε ποιο βαθμό. Αυτό δεν αποτελεί ατομική ευθύνη. Από το κράτος εξετάζεται μόνο όποιος έχει βαριά συμπτώματα ενώ άλλοι που μπορεί να έχουν τον ιό, αφήνονται σπίτι, πιθανά να κολλήσουν τα άλλα μέλη της οικογένειάς τους ή να τον μεταφέρουν στις δουλειές τους (όποιος ακόμη δουλεύει) και στα σούπερ μάρκετ.Από την άλλη δεν μπορεί το κράτος να μεταβιβάζει την ευθύνη και να ζητά από τον κόσμο να κάνει το τεστ ιδιωτικά πληρώνοντας 130 ευρώ. Ενώ κόβονται μισθοί κατά 40-50% δεν μπορεί ένας χαμηλόμισθος εργαζόμενος, πόσο μάλλον ένας συνταξιούχος να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό. 

Είναι ευθύνη του κράτους να κάνει τα τεστ σε όλους. 

Απαιτούμε:

  • Μαζικά Δωρεάν Τεστ για το σύνολο του πληθυσμού, ξεκινώντας από τις ευάλωτες ομάδες και τους ηλικιωμένους, τους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς της οικονομίας που ακόμη εργάζονται και επεκτεινόμενο σταδιακά σε όλο τον πληθυσμό. 
  • Καραντίνα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα και χορήγηση όσων φαρμάκων είναι αποδεδειγμένα κατάλληλα σε κλινικές δοκιμές, καθώς και οινοπνεύματος, αντιηικών, κι όποιο άλλο φάρμακο χρειαστούν οι ασθενείς με κορωνοιό δωρεάν από το κράτος. 
  • Κρατικοποίηση των φαρμακοβιομηχανιών για να υπάρχουν φάρμακα για όλους και για να στραφεί η παραγωγή στις ανάγκες της πανδημίας και της κοινωνίας, δωρεάν από το κράτος. 
  • Επίταξη και όχι αγορά υπηρεσιών όλων των εργαστηρίων που μπορούν να κάνουν το τέστ, και ένταξή τους στη Δημόσια Υγεία, μέσω κρατικοποίησης τους. 
  • Επενδύσεις στην δημόσια υγεία. Αγορά αναπνευστήρων, μασκών και ειδικών στολών για όλους τους νοσηλευτές και γιατρούς, γρήγορα τέστ για άμεση ανίχνευση, δημιουργία κλινών ΜΕΘ, να μην μείνει κανένας χωρίς κλίνη αν χρειαστεί να νοσηλευτεί. 
  • Επίταξη κι όχι αγορά υπηρεσιών ξενοδοχείων που να μπορούν να μετατραπούν σε νοσηλευτήρια ή και χώρους καραντίνας για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού. 
  • Συμπερίληψη των συνtεχνιών των νοσηλευτών και των γιατρών στην οργάνωση και λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς και στην διαχείριση της κρίσης. Είναι οι μόνοι φορείς που μας έχουν πει μέχρι στιγμή την αλήθεια για την κατάσταση. 

@NicosAnastasiades@AnastasiadesCY@Cypresidency@MoH.ConstantinosIoannou
#απαιτούμεμέτρακρατικήςευθύνης #κρατικήδράσητώρα 
#covid19#cyprus
info@presidency.gov.cyperm.sec@moh.gov.cyminister@moh.gov.cy

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: