Μαθητές από διάφορες πόλεις της Κύπρου κατέβηκαν στους δρόμους για την κλιματική αλλαγή!

Μαζί τους και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των μαθητών και των φοιτητών ΠΣΕΜ και ΠΟΦΕΝ

Δεκάδες μαθητές, από όλες τις πόλεις της Κύπρου, ακολουθώντας το διεθνές κάλεσμα διαδηλώσεων και απεργιών για την κλιματική αλλαγή, συμμετείχαν χθες στην κινητοποίηση που οργανώθηκε από το Youth for Crimate Cy.

Με πολύ ζωντανές πικέτες, και συνθήματα έκαναν την παρουσία τους αισθητή, στους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας και μπροστά από το Υπουργείο Ενέργειας.

Πολύ σημαντικό ήταν το γεγονός ότι πέρα από τα διεθνή συνθήματα που ακούστηκαν – όπως “ακούστε την επιστήμη”, “η γή είναι σε πυρετό” – οι μαθητές φώναξαν πολλά και ευφάνταστα συνθήματα που αφορούν την Κύπρο με κύρια έμφαση την αντίδρασή τους στην εξόρυξη του Φυσικού Αερίου!

Κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν – “keep them in the ground”, “ασφάλεια για gas, και όχι για εμάς”, “δεν θέλουμε το gas”.

Σημαντική ήταν η παρουσία της ΠΣΕΜ και της ΠΟΦΕΝ, τα συνδικάτα των μαθητών και φοιτητών των δημοσίων σχολείων και πανεπιστημίων. Αν και ήταν με συμβολικές συμμετοχές, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για το κλίμα οργανωμένα, γεγονός που θέλουμε να αποτελέσει μια καλή αρχή για να μπουν μαζικά κι οργανωμένα οι μαθητές και φοιτητές και των δημοσίων σχολείων και πανεπιστημίων στον αγώνα για την κλιματική αλλαγή, με δράσεις μέσα σε κάθε σχολείο, κάθε πανεπιστήμιο, ώστε την επόμενη φορά να δούμε στους δρόμους της Λευκωσίας χιλιάδες μαθητές και φοιτητές.

Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές αλλά και εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους χθες παγκόσμια σε πάνω από 130 χώρες και πάνω από 4500 διαδηλώσεις!. Αυτή τη φορά στο διεθνές κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και τα συνδικάτα των εργαζομένων διεθνώς! Η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων δήλωσε ότι πάνω από 200 εκατ μέλη τους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Σε διάφορες χώρες, με διάφορους τρόπους, τα συνδικάτα συμμετείχαν, και κατέβηκαν σε απεργίες στην Αγγλία, στην Νότια Αφρική, στην Ιταλία, την Αυστραλία, την Βραζιλία και τις Φιλιππίνες.

Η Σοσιαλιστική Εναλλακτική – CWI, διεθνής οργάνωση στην οποία συμμετέχει η ΝΕΔΑ συμμετείχε στις κινητοποιήσεις σε όλες τις χώρες που είχε παρουσία, με κεντρικό σύνθημα “Να αλλάξουμε τον κόσμο – όχι το κλίμα – παλεύουμε για μια σοσιαλιστική εναλλακτική”. Επειδή για να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή, χρειαζόμαστε να πάρουμε επαναστατικά μέτρα τα οποία συγκρούονται με τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Χρειαζόμαστε συνεπώς έναν άλλο τρόπο για να οργανώσουμε την κοινωνία μας, έναν τρόπο δημοκρατικό, με βάση τις ανάγκες του κόσμου, της κοινωνίας, του περιβάλλοντος, και όχι για τα κέρδη. Μια τέτοια οργάνωση της κοινωνίας μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο αν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία πάρουν στα χέρια τους την οικονομία, οργανωθούν δηλαδή σε μια κοινωνία σοσιαλιστική.

Έλα κι εσύ στον αγώνα μας!

Διαβάστε παραπάνω:

Να αλλάξουμε τον κόσμο! Όχι το κλίμα!

System change not climate change – fight for a socialist alternative

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: