Οι μαθητές έδιωξαν τον ρατσιστή διευθυντή από το σχολείο!

Μετά την απαγόρευση της μαθήτριας να πάει στο σχολείο με την μαντίλα οι μαθητές οργάνωσαν event στο facebook που καλούσαν τους συμμαθητές τους να απέχουν από τα μαθήματά τους για να φράξουν την είσοδο στον ρατσισμό!

Ακόμη και με την απειλή κινητοποίησης, το υπουργείο τρομοκρατήθηκε και απομάκρυνε τον διευθυντή!!

Αυτό είναι μια τεράστια νίκη των μαθητών ενάντια στον ρατσισμό, αλλά και στην επιβολή του υπουργείου και πρέπει να σημειωθεί ως τέτοια. Δείχνει πόση δύναμη μπορούν να έχουν οι μαθητές, αν δράσουν συλλογικά, μαχητικά και διεκδικητικά!

Το αυτούσιο μήνυμα των μαθητών ήταν το εξής:

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν την πρώτη ημέρα του σχολείου (06/09/2019) καλούμε όλους τους μαθητές του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα να απέχουν από τα μαθήματα τους για να φράξουμε την είσοδο στον ρατσισμό. Να μην επιτρέψουμε την είσοδο σε αυτόν τον συντηρητικό και ρατσιστή «Διευθυντή». Αίτημα μας είναι όπως αλλάξει ο διευθυντής του σχολείου. Διευθυντές σαν αυτόν δεν έχουν θέση σε κανένα σχολείο. Η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί μέχρι να ακουστεί η φωνή μας.”

Το event είχε πάνω από 1000 συμμετέχοντες και υποστηρικτές μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες!

Αυτό φαίνεται να είναι το γεγονός που οδήγησε τον Υπουργό στην συνάντηση – παρωδία που οργάνωσε το Σάββατο με τον πατέρα της μαθήτριας και τον διευθυντή καθώς και της απόφασης να απομακρυνθεί ο διευθυντής.

Η υποκρισία του Υπουργείου και η υπόθαλψη του ρατσισμού είναι εξόφθαλμη

Η στάση του Υπουργείου ήταν χειρότερη από ότι αναμέναμε. Όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την παρωδία “επίλυσης της διαφοράς” καλώντας θύτη και θύμα “να τα βρουν”, λέγοντας μάλιστα ότι ο ρατσιστής διευθυντής είναι υπόδειγμα διευθυντή, τελικά πήρε απόφαση πριν να βγει το πόρισμα της έρευνας, και τελικά μετάθεσε τον διευθυντή στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ). Η θέση που δόθηκε στον διευθυντή μόνο τιμωρία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς αποτελεί προαγωγή, και μάλιστα σε ένα περιβάλλον που θα έρχεται σε επαφή με αρκετά παιδιά μεταναστών, καθώς οι ευπαθείς ομάδες, οι άποροι μαθητές είναι αυτοί που επιλέγουν περισσότερο τα μαθήματα στα ΚΙΕ!

Καμία ανοχή στον ρατσισμό!

Η μαχητικότητα και αποφασιστικότητα των μαθητών του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πως παλεύεται ο ρατσισμός.

Τέτοια μαχητικότητα και αποφασιστικότητα θέλουμε να δούμε και από τους καθηγητές και τους δασκάλους μια και τα φαινόμενα ρατσισμού δεν είναι μεμονωμένα.

Ρατσιστές, σεξιστές και ομοφοβικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν θέση στα σχολεία μας, ούτε στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών μας! Ο ρατσιστής διευθυντής πρέπει να απομακρυνθεί από την εκπαίδευση!

Επίσης αναχρονιστικοί κανονισμοί δεν μπορούν να καθορίζουν το τι θα γίνεται στα σχολεία! Η δυναμικότητα αυτή πρέπει να διοχετευθεί και ενάντια στους νέους κανονισμούς, που επιβάλουν την πρωινή προσευχή, και συντηρητικοποιούν την στολή, δίνοντας πάτημα για παραπάνω ρατσισμό, σεξισμό και ομοφοβία μέσα στα σχολεία.

Την ίδια αντίσταση στον ρατσισμό χρειαζόμαστε να δείξουμε και στην υπόλοιπη κοινωνία, και μέσα στους στους κύκλους των μαθητών, όπου ρατσιστικές και νεοφασιστικές οργανώσεις αρχίζουν να παρεισφρύουν. Η Κύπρος ήταν πάντα πολυπολιτισμική – ακόμη και το σύνταγμα δεν καθορίζει επίσημη θρησκεία αλλά απαιτεί τον σεβασμό κάθε θρησκείας – και θα μπορούσε να γίνει παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης, σεβασμού και αλληλεγγύης αρκεί να μην δείχνουμε καμία ανοχή στον ρατσισμό και στο νεοφασισμό, και σε αυτούς που τον υποθάλπουν και τον εκτρέφουν, σε κάθε χώρο, σε κάθε σχολείο, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: