Ρατσιστής διευθυντής διώχνει μαθήτρια από το σχολείο επειδή φορούσε μαντίλα!

Ξεκίνησαν τα σχολεία αλλά όχι για όλους…

Καμία ανοχή δεν πρέπει να δίνεται σε τέτοιες δηλώσεις και δράσεις, είτε προέρχονται από τους διευθυντές, τους καθηγητές ή τους μαθητές.

Ευτυχώς οι μαθητές του Λύκειου Αποστόλου Βαρνάβα που συνέβη το γεγονός, είχαν τα αντιρατσιστικά αντανακλαστικά να αντιδράσουν, και τελικά να βγει το ζήτημα στην δημοσιότητα. Έτσι παλεύεται ο ρατσισμός!

Το Υπουργείο προχώρησε σε πειθαρχική έρευνα ενάντια στον διευθυντή. Θα το έκανε όμως αν δεν έπαιρνε το θέμα δημοσιότητα; πιθανά όχι. Αν δεν παρακολουθεί κάποιος την υπόθεση μπορεί και η καταγγελία και να αποσυρθεί μετά από κάποιο καιρό αφού το Υπουργείο δήλωσε ότι αυτός ο διευθυντής είναι λίγο ιδιόρρυθμος, συνεπώς φαίνεται να ξέρει τις ιδέες του! Η πρόταση δε του Υπουργείου ήταν για την μαθήτρια να αλλάξει σχολείο!

Με τις τελευταίες αλλαγές που εφαρμόζει ο νέος Υπουργός Παιδείας το κυπριακό σχολείο οδηγείται σε όλο και πιο σκοτεινούς δρόμους… ξεκίνησαν με τις εξετάσεις 4μήνου, συνέχισαν με την συντηρητικοποίηση της στολής… τώρα βλέπουμε διευθυντές να μην έχουν κανέναν ενδοιασμό στο να βγουν και να εκφράσουν ρατσισμό δημόσια, στην αυλή και το Υπουργείο να προσπαθεί να στρέψει το βλέμμα αλλού!

Δεν θέλουμε τέτοιους διευθυντές στα σχολεία μας! Η μαθήτρια πρέπει να μείνει στο σχολείο, ο διευθυντής είναι αυτός που πρέπει να φύγει! Φτάνει πια με την υπόθαλψη του ρατσισμού από το Υπουργείο!

Οι κανονισμοί ως πρόσχημα

Ο διευθυντής δήλωσε ότι ζήτησε από την μαθήτρια να βγάλει τη μαντίλα για να εφαρμόσει τους κανονισμούς!!! Επειδή δήθεν οι κανονισμοί προβλέπουν να μην είναι καλυμμένο το κεφάλι. Ναι οι κανονισμοί μπορούν να δώσουν κάλυψη σε ρατσισμό, σεξισμό και ομοφοβία. Για αυτό και πρέπει να καταργηθούν.

Τελικά αν δείτε το βίντεο /μαρτυρία της μαθήτριας ο διευθυντής είχε πρόβλημα με την θρησκεία της! Ο διάλογος που έγινε μετά που ήρθε ο πατέρας της μαθήτριας όπου ο διευθυντής τους ρώτησε αν από τη Συρία τους έδιωξαν χριστιανοί ή μουσουλμάνοι «δικοί τους» δείχνει καθαρά το ρατσιστικό του κίνητρο ενάντια στην θρησκεία της μαθήτριας!.

Οι μαθητές και οι καθηγητές να μπουν ανάχωμα στον ρατσισμό

Η ΠΣΕΜ, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση καταδικάζοντας το φαινόμενο. Την Δευτέρα οι μαθητές θα έχουν ένα πολύ σημαντικό καθήκον – να στηρίξουν την μαθήτρια και να απαιτήσουν να μείνει στο σχολειό.

Θα θέλαμε και την ΟΕΛΜΕΚ, το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, να εκδώσει αντίστοιχη ανακοίνωση, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις των μαθητών, και οι καθηγητές αντέδρασαν στην πράξη του διευθυντή. Η ΟΕΛΜΕΚ πρέπει να σταθεί απέναντι στον ρατσισμό και να φροντίσει ώστε ρατσιστικές συμπεριφορές ή και δηλώσεις δεν γίνονται ανεκτές μέσα στα σχολεία από τα μέλη τους.

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι τα οργανωμένα σύνολα θα κάνουν το καθήκον τους. Αν το έκαναν τότε θα είχαμε πολύ λιγότερα φαινόμενα ρατσισμού. Είναι στο χέρι των μαθητών και των καθηγητών να πιέσουν ώστε να αναλάβουν οι φορείς τις ευθύνες τους και να δράσουν, κι αν όχι τότε οι μαθητές και οι καθηγητές μπορούν να το κάνουν, να σπάσουν τη σιωπή και την ανοχή, να ξεσκεπάσουν κάθε φαινόμενο ρατσισμού, σεξισμού και ομοφοβίας εκφραστεί μέσα στα σχολεία και να απαιτήσουν να μην γίνονται αποδεκτά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: