Εμπρός μαζί με τους εκπαιδευτικούς! Αγώνας για το δημόσιο σχολείο!

ανακοίνωση της ΝΕΔΑ

Μόνο οργή προκαλούν οι δηλώσεις των κυβερνώντων, του Γενικού Ελεγκτή και των ΜΜΕ!

“Σπατάλη” για το δημόσιο είναι οι εκπαιδευτικοί κατά τον Αβέρωφ, αλλά να “στηρίξουμε” την ιδιωτική παιδεία. Ακατάλληλα για τα παιδιά του Γεωργιάδη τα δημόσια σχολεία επειδή οι εκπαιδευτικοί διορίζονται με τον κατάλογο! “Όμηρο” κρατούν οι συντεχνίες την κυβέρνηση και την κοινωνία κατά τα ΜΜΕ, τα οποία σύσσωμα σήμερα “εξέφραζαν λύπη” για την απεργία!

Κάθε μέρα τάσσονται όλο και πιο ξεδιάντροπα, υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών, αυτή τη στιγμή των ιδιωτικών σχολείων. Αυτούς εκπροσωπούν – μια μειοψηφία γυπών που περιμένουν να ξεψαχνίσουν τα πτώματα της παιδείας και της υγείας.

Η κυβέρνηση αυτή δεν εκπροσωπεί τον λαό! Λειτουργεί δεσποτικά και αντιδημοκρατικά!

Συνδικαλισμός σημαίνει εκπροσώπηση των εργαζομένων!

Η απεργία των εκπαιδευτικών αυτή τη στιγμή είναι αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει και οι άλλες συντεχνίες τόσα χρόνια αλλά δεν το έχουν κάνει! Οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών έχουν γίνει εκπρόσωποι επιτέλους της πλειοψηφίας των εργαζομένων τους! Εφαρμόζουν την απόφαση του 95% των εκπαιδευτικών που ψήφισε δημοκρατικά για απεργία. Αυτό πρέπει να γίνει παράδειγμα προς τις άλλες συντεχνίες, που, ιδιαίτερα αυτές που τάσσονται με το κυβερνών κόμμα, συνεχίζουν να λειτουργούν ως ο μεσάζοντας της κυβέρνησης, ή των εργοδοτών ενάντια στους εργαζόμενους κι όχι το αντίθετο!

Μόνο μέσα από την δημοκρατική λειτουργία τους, και την πραγματική εκπροσώπηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων κατακτήθηκαν με αγώνες δεκάδων χρόνων τα δικαιώματα που υπάρχουν σήμερα – το οκτάωρο, οι άδειες ασθενείας, ανάπαυσης, μητρότητας, οι συλλογικές συμβάσεις, ο κατώτατος μισθός, ακόμη και το ίδιο το δικαίωμα του συνδικαλισμού.

Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά και οι τρεις συντεχνίες των εκπαιδευτικών είναι ενωμένες με κοινό στόχο την προστασία του δημόσιου σχολείου! Αυτό είναι από τα βασικότερα μηνύματα των ημερών, πως η συλλογική δράση μπορεί να ενισχύσει τον αγώνα, και οι άλλες συντεχνίες θα πρέπει να κάνουν το ίδιο.

Για αυτό και η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει τόσο σφοδρή επίθεση στις συντεχνίες των εκπαιδευτικών. Γιατί αποτελούν εμπόδιο στην κατάργηση όλων των υπόλοιπων δικαιωμάτων! Οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών σε όλο τον πλανήτη δείχνουν την πραγματικότητα. Στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στην Αμερική οι εκπαιδευτικοί έχουν ένα πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας και πολύ μικρές απολαβές! Πολλές φορές αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερες δουλειές!

Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία θέλουν να φέρουν τους εκπαιδευτικούς και την δημόσια παιδεία. Επόμενος στόχος μετά από αυτό και την δημόσια υγεία είναι η ιδιωτικοποίηση της Cyta και έπειτα όλος ο δημόσιος και ημιδημόσιος τομέας!

Για αυτό το λόγο η απεργία των εκπαιδευτικών αφορά όλους μας! Για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, και την υπεράσπιση του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι και της απεργίας!

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη να αποσύρει τις αποφάσεις της. Αντίθετα ετοιμάζεται να πάρει εκδίκηση, με μέτρα που μελετάει με τον Γενικό Εισαγγελέα. Η επίθεση θα ενταθεί και θα θεσμοποιηθεί αν δεν κλιμακωθεί ο αγώνας.

Ο αγώνας χρειάζεται να κλιμακωθεί και να διευρυνθεί. Να συνεχίσει μέχρι το τέλος.

Ήδη οι εκπαιδευτικοί έχουν πάρει την στήριξη των βασικών άλλων συντεχνιών. Πιο σημαντικά έχουν πάρει την στήριξη των αδιόριστων εκπαιδευτικών,των εκπαιδευτικών στα ΚΙΕ και των συνταξιούχων εκπαιδευτικών από τους οποίους η κυβέρνηση προσπάθησε να δημιουργήσει απεργοσπάστες. Έχουν πάρει και την στήριξη της πλειοψηφίας των τοπικών ΕΣΕΜ των μαθητών, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης, η οποία ελέγχει την ΠΣΕΜ, να στρέψει τους μαθητές ενάντια στους καθηγητές. Αυτό το πανεκπαιδευτικό μέτωπο χρειάζεται να διατηρηθεί, και ενωμένο να κινητοποιηθεί και να απαντήσει στις απειλές της κυβέρνησης.

Στηρίζουμε κι εμείς με τη σειρά μας και απαιτούμε:

  • η κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση της 4ης Ιούλη και να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των 200 περίπου εκπαιδευτικών
  • καμία αναίρεση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων
  • ανοιχτός, δημόσιος, δημοκρατικός διάλογος για την παιδεία για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, κοσμικό σχολείο.
  • Διοχέτευση του πλεονάσματος στην εκπαίδευση, στην υγεία και σε όλους τους τομείς που πλήττονται.
  • Καμία περικοπή μισθών, καμία ιδιωτικοποίηση, καμία υποβάθμιση.

Συνεχίζουμε παράλληλα να παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία, μια κοινωνία δίκαιη με επίκεντρο το εργαζόμενο.!Γιατί όσο τα κέρδη μιας μειοψηφίας καπιταλιστών και τραπεζιτών είναι πιο πάνω από τους ανθρώπους, τα λεφτά του κράτους, τα λεφτά των φορολογουμένων θα πηγαίνουν στους τραπεζίτες και στους μεγαλοεπιχειρηματίες ενώ σε εμάς, στην πλειοψηφία των εργαζομένων θα μένουν μισθοί πείνας, ένα διαλυμένο σύστημα υγείας και παιδείας και ένα σύστημα πρόνοιας που και πάλι προωθείται στην ιδιωτικοποίηση.

Ο αγώνας για μια δίκαιη κοινωνία για την πλειοψηφία και όχι για 1% των διοικούντων κερδοσκόπων είναι αγώνας όλων μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: