Κάτω οι νόμοι της αγοράς, η πόλη ανήκει στον κόσμο της δουλειάς (video)

Πάνω από 200 άτομα συμμετείχαν στην διαμαρτυρία ενάντια στα ψηλά ενοίκια

Mε συνθήματα – “Kάτω τα ψηλά ενοίκια δεν εισαστε σωστοί, ο λαός έχει λόγο για να εξεγερθεί”, η αλληλεγγύη το όπλο των λαών”, “Κάτω οι νόμοι της αγοράς, η πόλη ανήκει στον κόσμο της δουλειάς”, “τα σπίτια μας δεν είναι για τον τουρισμό, πάρτε και τους πύργους σας και φύγετε από εδώ”, “φτώχεια ανεργία ενοίκιο ψηλό, κάτω τα χέρια από τη λεμεσό”, πάνω από 200 άτομα πορευτήκαμε από την πλατεία διοικητηρίου μέχρι το κάστρο.

Πριν ξεκινήσει η πορεία έγιναν ομιλίες από το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, την Κίνηση Ψηλά Κτήρια – που πάμε, και την Ομάδα Λεμεσός για Όλους – την ομάδα που προέκυψε μέσα από την διοργάνωση αυτής της διαμαρτυρίας. Μετά τις ομιλίες, δύο άτομα που επηρεάζονται άμεσα από τα ψηλά ενοίκια πήραν το λόγο! Ο Λευτέρης, και η Ζορζετ, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέσα στην πόλη.

Οι ομιλίες βάλαν πολύ σημαντικά ζητήματα: βάλαν καταρχήν ότι αυτή τη στιγμή αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι το βασικό δικαίωμα στη στέγη, το οποίο καταπατάται από τις πολιτικές που έφαρμόζονται από την κυβέρνηση και η πολιτική ελίτ που ελέγχει την ζωή μας. Το δεύτερο και σημαντικό κοινό στις ομιλίες ήταν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μόνοι μας, όμως μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε πολλοί κι είμαστε στους δρόμους.

Αυτή η δυναμική διάθεση φάνηκε και στην πορεία.

Δείτε την ομιλία της Ομάδας Λεμεσός για Ολους (πάνω) και απόσπασμα από την πορεία (κάτω).

Με το τέλος της πορείας, ένα κομμάτι της, σταθήκαμε για να ανταλλάξουμε ιδέες για το πως η κίνηση αυτή μπορεί να συνεχιστεί.

Μάζεμα υπογραφών, εκδηλώσεις μέσα στην πόλη, επικοινωνία και συζήτηση με τα κινήματα του εξωτερικού, ήταν κάποιες από τις ιδέες που μπήκαν στο τραπέζι.

Σαν ΝΕΔΑ, ήμασταν εκεί, και στηρίζουμε την κίνηση που δημιουργείται. Οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση είναι ο κόσμος στο δρόμο. Όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί, κι όλοι όσοι θέλαμε να είμαστε εκεί αλλά δεν τα καταφέραμε.

Καλούμε τους αναγνώστες μας να κάνουν like στην σελίδα Λεμεσός για Όλους – Limassol for all, ώστε να συμμετέχουν στην κίνηση που δημιουργήθηκε. Φυσικά ανακοινώσεις και δράσεις θα ανακοινώνονται και στις δική μας σελίδα.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: