Μαθιάτης: Ο υπουργός παρεμβαίνει για να αλλάξει απόφαση το Τμήμα Αρχαιοτήτων

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων παρενέβει στο Τμήμα Αρχαιοτήτων για να αλλάξει την αρνητική αρχικά απόφασή του σχετικά με την αξιοποίηση των χρυσοφόρων αποθεμάτων του αρχαίου μεταλλείου του Στρογγυλού στην κοινότητα Μαθιάτη ώστε η Hellenic Copper Mines να μπορεί να προχωρήσει με την εξόρυξη![1]

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχουν ήδη εκδόσει αρνητική απόφαση, η οποία ήταν μια από τις δύο καθοριστικές αποφάσεις που οδήγησαν την Περιβαλλοντική Αρχή να εκδόσει αρνητική γνωμάτευση στις 5/10/17.

Η γνωμάτευση αυτή μεταφέρθηκε στο Τμήμα Πολεοδομίας το οποίο και ήταν η σειρά του να εκδόσει απόφαση. Θεωρούμε ότι δεν ήταν τυχαίο που το Τμήμα Πολεοδομίας καθυστέρησε και ακόμη δεν έχει εκδόσει απόφαση! [2]

Η κυβέρνηση πολύ ύπουλα περίμενε, με την ελπίδα ότι θα ξεχαστεί το θέμα, και ότι το κίνημα που δημιουργήθηκε γύρω από το Μαθιάτη θα υποχωρήσει, ώστε η παρέμβαση του Υπουργού, η οποία είναι εντελώς αντιδημοκρατική και παράνομη, αφού δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για να μπορεί να ζητήσει αλλαγή της απόφασης, να περάσει στα ψιλά.

Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι ομάδες Προστασίας Ιστορικής και Περιβαλλοντικής Κληρονομιάς Μαθιάτη και Επηρεαζομένων από την Επαναλειτουργία του Νότιου Μεταλλείου Μαθιάτη, έχουν ήδη ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται.

Το ίδιο κι εμείς, σαν ΝΕΔΑ και μέσα από την Πρωτοβουλία Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού.

Καταγγέλουμε την παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών στην διαδιασία απόφασης του Τμήματος Αρχαιοτήτων. 

Δεν υπάρχει κανένας ευησυχασμός!

Η κυβέρνηση είναι αδίστακτη, δεν σέβεται κανέναν νόμο, κανόνα και θεσμό, είναι αντιδημοκρατική και κυρίως δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κόσμου αλλά τα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας μεγαλοκαπιταλιστών όπως η Hellenic Copper Mines, η Αρχιεπισκοπή κτλ, και θα θυσιάσει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, ακόμη κι αν καταστραφεί η φύση όλου του νησιού! 

Μόνο η οργανωμένη δράση μας, η οργανωμένη αντίστασή μας μπορεί να σώσει ότι σώζεται. 

Διαβάστε αυτούσια την ανοιχτή επιστολή της Ομάδας Προστασίας Ιστορικού και Περιβαλλοντικού Πλουτου Μαθιάτη και της Ομάδας Επηρεαζόμενων από την Επαναλειτουργία του Νότιου Μεταλλείου Μαθιάτη.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας για να οργανωθούμε όσο πιο πολύ γίνεται, να αντιταχθούμε και να ανατρέψουμε τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης.

 

[1]http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/493222/anoigi-o-dromos-ga-chryso-ston-mathiati

[2] http://www.philenews.com/eidiseis/topika/article/437338/-kokkino-ga-to-metalleio-mathiati

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: