Πανεπιστήμιο Κύπρου: οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούν εκφοβισμούς και εκδικητικές συμπεριφορές

Την Τρίτη 23/1, πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων (ΥΔΣ) του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΠΚ) αυθόρμητη στάση εργασίας, αφού οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τη μονομερή απόφαση της ηγεσίας του ΠΚ, για μετάθεση στην Υπηρέσια προϊσταμένου άλλης υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο συγκεκριμένος προϊστάμενος έχει αντιμετωπίσει καταγγελίες εκφοβισμού και επιθετικότητας προς υφιστάμενούς του άλλα οι κατηγορίες δεν έχουν τύχει καμιάς διερεύνησης και έτσι δεν του έχουν απαγγελθεί πειθαρχικά μέτρα. Με τη συμπεριφορά του οδήγησε αρκετούς εργαζόμενους να ζητήσουν μετάθεση σε άλλες υπηρεσίες του ΠΚ ενώ κάποιοι προτίμησαν να παραιτηθούν.

Όταν η Διοίκηση του πανεπιστημίου εξάγγειλε την τοποθέτηση αυτού του προϊστάμενου στην ΥΔΣ, όλα τα μέλη της Υπηρεσίας, με τη στήριξη της συντεχνίας ΕΔΙΠΠΑΚ, προχώρησαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας για να εκφράσουν την αντίθεση τους για τη μετάθεση του συγκεκριμένου ατόμου, αλλά και τη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο με τον οποίο παίρνονται και επιβάλλονται όλες οι αποφάσεις από τη Διοίκηση του ΠΚ.

Έγιναν αρκετές διαβουλεύσεις μεταξύ του διοικητικού προσωπικού της ΥΔΣ και της συντεχνίας ΕΔΙΠΠΑΚ με τον Διευθυντή Διοίκησης και τις Πρυτανικές Αρχές, η στάση των οποίων υπήρξε αμετακίνητη, ενώ ο Πρύτανης προχώρησε σε απειλές για τιμωρητικές μεταθέσεις προσωπικού ως απάντηση στη στάση εργασίας.

Η μετάθεση του συγκεκριμένου προϊσταμένου αποτελεί πλέον γεγονός αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν ενωμένοι και διατεθειμένοι να ξαναδράσουν δυναμικά σε περίπτωση που χρειαστεί, πάντα με τη στήριξη της ΕΔΙΠΠΑΚ. Είναι αποφασισμένοι να μην ανεχτούν ούτε εκφοβισμούς ούτε εκδικητικές συμπεριφορές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: