Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Cyta Hellas

Στις αρχές του Νοέμβρη το Υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την πώληση της Cyta Hellas λέγοντας ότι είναι ζημιογόνα, παρόλο που έχει γίνει μια τεράστια επένδυση από το κράτος για να καταφέρει να έχει πάνω από 300.000 συνδρομητές, και που κάθε χρόνο μειώνεται το ποσό που χρειάζεται από την μητρική!1

Πέρα από το ξεπούλημα της εταιρίας, κι αφού διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους ότι δεν θα απολυθούν, μόνο 10 μέρες μετά ξεκίνησαν οι απολύσεις!

Το σωματείο των εργαζομένων Cyta Hellas καλεί σε απεργία σήμερα (30/11) και συμμετοχή στην γενική απεργία που θα γίνει στις 8 του Δεκέμβρη.2

Οι συντεχνίες στην Κύπρο ΠΑΣΕ – ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ) και ΣΗΔΗΚΕΚ (ΠΕΟ) –CYTA δήλωσαν την διαφωνία τους με το ξεπούλημα και ζήτησαν να γίνει έρευνα για το πώς θα γίνει το ξεπούλημα. Δυστυχώς αυτό έγινε 20 μέρες μετά που ανακοινώθηκε η απόφαση του υπουργικού. 3 Και δυστυχώς δεν καλούσε στην ανάκληση της απόφασης, ούτε ασκούσε την κατάλληλη πίεση.

Καταδικάζουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και ζητάμε να πάρει πίσω την σχετική απόφαση το υπουργικό.

Ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι μέσα από την αποφασιστική κινητοποίηση των εργαζομένων!

Η ιδιωτικοποίηση της Cyta Hellas και οι απολύσεις που ακολούθησαν είναι δείγματα από το μέλλον που περιμένουν τους εργαζόμενους στην Cyta στην Κύπρο!

Καλούμε τις συντεχνίες της Cyta στην Κύπρο να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στην Cyta Hellas, να καλέσουν σε στάση εργασίας προκειμένου να αναγκάσουν την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση του ξεπουλήματος και να επαναπροσλάβει τους εργαζομένους.

Αυτό μόνο μπορεί να είναι ένα βήμα για να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση όλης της εταιρίας, και τελικά όλου του δημόσιου πλούτου που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση έχει στόχο να ξεπουλήσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: