Το κοινό μέτωπο, κοινή δράση και αλληλεγγύη ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων εργαζομένων και νεολαίας θα φέρει την λύση!

ανακοίνωση της ΝΕΔΑ

Συμμετέχουμε στην κοινή δράση που οργανώνουν συνδικάτα, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις της αριστεράς, των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού, στις 6.30 σήμερα Δευτέρα, στο Γήπεδο Τσετίνκαγια στο Λήδρα Πάλας. Τα τελευταία χρόνια αυτό γίνεται όλο και πιο συχνά και έτσι θα έπρεπε να γίνεται από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν τα οδοφράγματα.

new-picture-13

Ερχόμαστε μαζί γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα – την επανένωση του νησιού, την συνεργασία των λαών, την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης την μόνη εγγύηση και ασφάλεια πάνω στην όποια μπορεί να στηριχτεί μια πραγματική και μόνιμη λύση και ειρήνη

Οι διαπραγματεύσεις των ηγετών φαίνεται να οδηγούν σε μια συμφωνία αλλαγής του χαρακτήρα του κυπριακού κι όχι λύσης. Μέσα από αυτή τη συμφωνία οι ηγέτες και οι αστικές τάξεις που εκπροσωπούν προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να συμβιβάσουν τα συγκρουόμενα συμφέροντά τους. Διαπραγματεύονται για τα κέρδη και τις ζημιές που θα έχουν οι αστοί και όχι οι εργαζόμενοι του νησιού, για το πως θα μοιράσουν τους υδρογονάνθρακες, τις παραλίες, την γη και την εκμετάλλευση των εργαζομένων

Επειδή τα δικαιώματά μας στην εργασία, στην υγεία και την παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην στέγαση, στη πραγματική δημοκρατία, δεν θα διασφαλιστούν όπως δεν διασφαλίζονται και σήμερα κάτω από τις καπιταλιστικές, νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις του βορρά και του νότου.

Παράλληλα οι δυνάμεις του εθνικιστικού κεφαλαίου καραδοκούν, χρησιμοποιώντας λαϊκιστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων, για τα οποία ποτέ δεν νοιάστηκαν στο παρελθόν, για να σαμποτάρουν οποιαδήποτε διευθέτηση ακόμα και μέσα από νέες αιματοχυσίες. Αυτόν τον δρόμο δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ότι δεν θα πάρουν και οι σημερινοί ηγέτες αν τα συμφέροντά τους συγκρουστούν.

Για αυτό το ενιαίο μέτωπο εργαζομένων και νεολαίας το οποίο κάλεσε αυτή την εκδήλωση είναι πιο σημαντικό από ποτέ να πάρει πια, μόνιμα, σάρκα και οστά. Να μην μείνει στην στήριξη των διαπραγματεύσεων αλλά να αρχίσει να προβάλλει πως οραματιζόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι και η νεολαία μια πραγματική λύση και ειρήνη. Να μεταφερθεί σε κάθε γωνιά του νησιού, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο. Να μιλήσει για τα κοινά μας, δικά μας, συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας κι όχι του κεφαλαίου.

Να γίνει η κοινή φωνή ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων εργαζομένων και νεολαίας το οποίο θα παλεύει ενωμένα και στις δύο πλευρές του νησιού:

  • Ενάντια στον εθνικισμό και τον φασισμό
  • Για την διασφάλιση εργασίας με αξιοπρεπής όρους σε όλο τον πληθυσμό ανεξαρτήτου εθνικότητας, θρησκείας και καταγωγής.
  • Για την διασφάλιση υγείας, παιδείας και στέγασης για όλους
  • ενάντια στην λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις και για την διαγραφή των χρεών προς Τρόικα και Τουρκία.
  • Για την πραγματική ανεξαρτησία από κάθε ξένο οργανισμό, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ
  • Για να φύγουν όλοι οι στρατοί και να διασφαλιστεί η πραγματική πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων.
  • Για να περάσει η οικονομία, οι στρατηγικοί τομείς της, ο φυσικός πλούτος της, στα χέρια των εργαζομένων και της νεολαίας, κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και διαχείριση.
  • Για να χτίσουμε μια κοινωνία που η εθνικότητα δεν θα παίζει ρόλο στην ευημερία.
  • Για να χτίσουμε μια Ενωμένη Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Κύπρο μέσα σε μια Σοσιαλιστική Ομοσπονδία της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής κάτω από εθελοντική βάση.

Ελάτε να οργανωθούμε και να συντονιστούμε για να στηρίξουμε αυτό τον αγώνα μέσα στις οργανώσεις, στις γειτονιές, και στους εργασιακούς χώρους!

Advertisements

One Trackback to “Το κοινό μέτωπο, κοινή δράση και αλληλεγγύη ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων εργαζομένων και νεολαίας θα φέρει την λύση!”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: