Χριστόφιας -Μιλτής- Ομόνοια: Το ΑΚΕΛ συνεχίζει τις καπιταλιστικές αυταπάτες

 

Η Προσφυγή του Μιλτιάδους Νεοφύτου μέσω της δικαιοσύνης ενάντια στον πρώην πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια  αποτελεί ακόμα ένα τραγικό δείγμα της  ενσωμάτωσης της ΑΚΕΛικης ηγεσίας και του ΑΚΕΛ στην λογική του καπιταλισμού  και της αδυναμίας τους να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν την ταξική επίθεση που δέχεται η Αριστερά το Εργατικό κίνημα και η κοινωνία από το κεφάλαιο.

imagehandler-1

του Παναγιώτη Σολωμού

Ο Μιλτιάδους Νεοφύτου απαιτεί από τον Δημήτρη Χριστόφια πόσο που ανέρχεται στα 22 εκατομμύρια ευρώ. 18 εκατομμύρια ευρώ αφορούν την Ομόνοια ενώ τα υπόλοιπα την ανακαίνιση της εξοχικής και κύριας κατοικίας του καθώς και έξοδα για την προεκλογική εκστρατεία. Σύμφωνα με τον κύριο Νεοφύτου, ο Χριστόφιας τον επέβαλε Πρόεδρο της Ομόνοιας, χωρίς ο ίδιος να έχει ιδέα από ποδόσφαιρο και του υποσχέθηκε ότι, ότι λεφτά ξοδέψει θα του τα επιστρέψει, κάτι που αρχικά γινόταν όμως στη συνέχεια και όταν ξέσπασε η κρίση αυτό σταμάτησε να γίνεται. Ακόμα είπε ότι για να μπορέσει να εξασφαλίσει κάποια χρήματα ο Χριστόφιας διευθέτησε δάνειο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ από την RCB BANK, στο όνομα του Μιλτιάδους, και ότι για να εξοφλήσουν προώθησαν την αναβάθμιση των πολεοδομικών ζωνών στην περιοχη «Χαλεπιανές» έτσι ώστε το κτήμα που έχει η Ομόνοια να πάρει αξία και να πουληθεί σε τιμή γύρω στα 40-50 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος κατηγόρησε τον Χριστόφια ότι απαιτούσε την αγορά ποδοσφαιριστών όπως του Οκκά και απαιτούσε τίτλους για να έχει αυτός πολιτικό όφελος.

Αυτό που δεν λέει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου είναι ότι κατά την διάρκεια της προεδρίας Χριστόφια υπήρξε ο «Εθνικός εργολάβος» και ότι είχε καταφέρει να πάρει το μεγαλύτερο μέρος από τα δημόσια έργα, κάτι που είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσει ο δεύτερος στο δικαστήριο.

Οι πιο πάνω πρακτικές δεν είναι βέβαια μόνο προσόν του Χριστόφια αλλά πολλών προηγουμένων πρόεδρων, μπορούμε να αναφέρουμε τις σχέσεις Τάσσου-Μιλόσεβιτς Γραφείου Αναστασιάδη με Συμπέθερους, Κυπριακές αερογραμμές κ.α.

Αύτη η  εικόνα όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω είναι μια εικόνα πλήρους υποταγής στο σύστημα. Ομάδες που για να είναι επιτυχημένες χρειάζονται επιτυχημένους επιχειρηματίες να τις διοικούν, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ οψην οι χιλιάδες μέλη και οπαδοί της ομάδας. Έργα που να κατακυρώνονται χωρίς διαφάνεια στους «ημέτερους», ένα πρόεδρο που ενδιαφέρεται για τις «επαύλεις» του, αναπτύξεις γης από το κράτος για κομματικά συμφέροντα, παρεμβάσεις για εξασφάλιση δανείων κ.α. Τα πιο πάνω έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί σχετίζονται με ένα Πρόεδρο που ανάλαβε στο όνομα της εργατικής τάξης και των απλών ανθρώπων, από τον οποίο περίμεναν να είναι διαφορετικός.

Η άρχουσα τάξη δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την δικαστική διαμάχη για να επιτεθεί και να διασύρει τον Δημήτρη Χριστόφια και το ΑΚΕΛ, και ούτε θα χάσει την ευκαιρία να τον φυλακίσει αν τα καταφέρει. Κι αυτό γιατί αποτελούν σήμερα την ηγεσία της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εξαλείψει κάθε πιθανότητα επιτυχημένης αντίδρασης στις νεοφιλελεύθερες αντιμεταρρυθμίσεις της υπέρ του πλούτου.

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά ανίκανη να αντιληφτεί το τι συμβαίνει. Έτσι σε δήλωση του ο Αντρός Κυπριανού, όσο και σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ επικαλούνται την αστική δικαιοσύνη και δημιουργούν αυταπάτες ότι μπορεί να είναι ανεξάρτητη!. Συγκεκριμένα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, αφού δηλώνει ότι η αποδοχή των όσων καταγγέλλει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου σαν να έγιναν, αποτελεί παρέμβαση στην δικαιοσύνη καταλήγει. «Ας αφήσουμε να εξελιχθούν τα πράγματα στο δικαστήριο και θα φανεί ποια είναι η πραγματικότητα».

Η αστική δικαιοσύνη σαν θεσμός του αστικού κράτους έχει αναλυθεί από τους θεωρητικούς του Μαρξισμού εδω και πάνω από 100 χρόνια.

Στο βιβλίο του «Κράτος και Επανάσταση» ο Λένιν λέει:

«Το Κράτος είναι προϊόν και εκδήλωση του αδιαλλάκτου ανταγωνισμού των τάξεων.

Σύμφωνα µε τον Μαρξ, το Κράτος είναι το όργανο της κυριαρχίας, το όργανο της καταπίεσης μιας τάξης από την άλλη. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ένα καθεστώς που νομιμοποιεί και διαιωνίζει αυτή την καταπίεση, μετριάζοντας τις συγκρούσεις μεταξύ των τάξεων.»

Ενώ στο  τρίτο Πανρώσικο συνέδριο των σοβιέτ ξεκαθαρίζει ότι το δικαστήριο των αστών πάντοτε ήταν και παραμένει «τυφλό, εκλεπτυσμένο εργαλείο ανελέητης καταπίεσης των τάξεων που εκμεταλλεύονται, που περιφρουρεί τα συμφέροντα των παραλήδων»

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ όχι μόνο διαγράφει τους θεωρητικούς του Μαρξισμού, αλλά και της πρόσφατες εμπειρίες της στις περιπτώσεις Πολυβίου και Δρομολαξιας, βάζοντας έτσι τις βάσεις για να οδηγήσει την Αριστερά στο επόμενο αδιέξοδο.

 

 

 

 

2 Σχόλια to “Χριστόφιας -Μιλτής- Ομόνοια: Το ΑΚΕΛ συνεχίζει τις καπιταλιστικές αυταπάτες”

 1. Σχετικά με την σχέση της αριστεράς με το κράτο δικαίου θα εν καλόν να σκαλίζουμεν τζ̆αι σε άλλες ιστορικές εμπειρίες τζ̆αι απόψεις που την ιστορίαν του εργατικού κινήματος. Εν ενδιαφέρουσα για παράδειγμαν η θέση του Jaures πριν τα Σοβιέτ.

  Φαίνεται μου παράξενον που ένας αναλυτής κατακρίνει έναν κόμμαν που δέχεται το αστικόν δίκαιον την ίδιαν ώραν που υιοθετεί κατηγορίες τζ̆αι κουτσομπολιά του αστικού τύπου σαν πληροφορίες τζ̆αι βασίζει πάνω τους την πολιτικήν του ανάλυσην.

  Πάνω σε ποιά στοιχεία βασίζεται το ότι ο Μιλτής έπιαννεν παραπάνω δουλειές επί Χριστόφια; Ποιές νόμιμες διαδικασίες απαρέβην τζ̆αι πότε; Με ποιόν τρόπον ο Χριστόφιας τζ̆αι με ποιάν διαδικασίαν επαρέμβην για να πιάσει ο Μιρτής μιαν δουλειάν που δεν έπρεπεν να την πιάσει διότι δεν επληρούσεν τους όρους των προσφορών;

  Πως μπορεί ένας κομμουνιστής να εξισώννει τες σχέσεις του Τάσσου με τον Μιλόσεβιτς ή του Αναστασιάδη με τους συμπεθέρους τους με την σχέσην που έχει ο Χριστόφιας με τον εργολάβον που του ανακαίνησεν την παράγκαν του στο Τζ̆ελλάτζ̆ιν τζ̆αι του αντικατέστησεν έναν πρόχειρον τοίχον αντιστοίριξης με βαρέλλια κάμνοντας του έναν κούγκρενον;

  Πως μπορεί ένας κομμουνιστής να υιοθετεί τες φράσεις «επάυλεις» που εχρησιμοποίησεν κουτσομπολιστικά τζ̆αι δόλια για σκοπούς απαξίωσης ο δημοσιογράφος του Πολίτη που εκαταδικάστηκεν που την επιτροπήν δημοσιογραφικής δεοντολογίας; Η έπαυλη του Χριστόφκια είναι έναν πρόχειρον μακρυνάριν με μιαν βεράνταν που έχτισεν λλίον λλίον κάθε χρόνον με πρόχειρα υλικά όπως του επέτρεπεν ο μισθός του, πρακτική πολλά κοινή για τον μέσον μισθωτόν στην Κύπρον της περασμένης δεκαετίας. Πως έλεγξεν τες πηγές του ο φίλος μου ο Σωλομού πριν να μπει τζ̆αι τζ̆είνος στην λογικήν του αστικού τύπου για απαξίωσην των ακελιστών ηγετών; Ακόμα τζ̆αι τα άρθρα του Καλαντζ̆ή να θκιαβάζει, θα έπρεπεν αν ήταν σ̆εηττάνης με τον αστικόν τύπον να προσέξει ότι εμίλααν για επέκτασην 46 τετραγωνικών μέτρων.

  Η όλη δομή του άρθρου είναι η ίδια με την δομή των άρθρων τύπου Καλαντζ̆ή. Βάλλουμεν αυτούσιες τες όποιες κατηγορίες που εκφραστήκαν στο (αστικόν) δικαστήριον τζ̆αι μετά δομούμεν πάνω τους έναν συλλογισμόν λες τζ̆αι είναι πληροφορίες. Εκτός που είναι αστική πρακτική, τούτη η μεθοδολογία είναι τζ̆αι άτιμη. Με το να της βάλλουμεν τζ̆αι μίαν σως με τρία τσιτάτα του Λένιν για κατακλείδαν δεν την κάμνουν επαναστατικήν κριτικήν.

  Λυπούμαι πραγματικά που η αστική ηθική τζ̆αι η αστική μεθοδολογία εγίνην κτήμαν τζ̆αι των κομμουνιστών. Έσ̆ει πολλά για να κρίνεις το ΑΚΕΛ τζ̆αι τον Χριστόφιαν έντιμα σαν κομμουνιστής. Με το να υιοθετείτε τες αστικές βρωμοδουλειές το μόνον που χάννετε είναι την αξιοπιστίαν της κριτικής. Αν η κριτική ήταν έντιμη, πάνω σε διασταυρωμένες πληροφορίες θα είχεν βάρος. Τωρά είναι απλά μια variante των άρθων του Πολίτη με λενινιστικά τσιτάτα για γαρνιτούρα.

  Κρίμαν. Το θέμαν της αυταπάτης των κομμουνιστών τζ̆αι γεννικά των εργαζομένων που τον καπιταλισμό είναι καλό θέμα για έντιμον προβληματισμόν από κομμουνιστικήν οπτικήν.

  • Φίλε Aceras, Ο Σοβαρός αστικός τύπος μπορεί να υπερβάλλει και να παρουσιάζει γεγονότα μονόπλευρα ανάλογα με τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, όμως σπάνια θα στηρίξει την αρθρογραφία του σε εντελώς ψεύτικα γεγονότα. Εσύ λες ότι αυτό που έκανε ο μάστρε Μιλτής ήταν μια επέκταση 46 ΤΜ και ένας κούκρενος τοίχος αντιστήριξης. Ο ίδιος όμως ο μάστρε Μιλτής στην κατάθεση του στο Αστικό δικαστήριο μιλά για ενα κούκρενο τοίχο στον οποίο έγινε επένδυση, και συνήθως οι επενδύσεις στοιχίζουν πιο πολύ από τον ίδιο τον τοίχο.
   Να τι λέει πιο συγκεκριμένα.»Τελικά, τα έργα στο Κελλάκι ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2012. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε επένδυση των εξωτερικών πανέλων αμιάντου με ειδικό τουβλάκι από το εξωτερικό μέχρι ενός ύψους και επένδυση με ξύλο ιρόκο πιο ψηλά, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα για συγκράτηση των χωμάτων και βράχων στην πλαγιά του βουνού σε αντικατάσταση των βαρελιών με χώμα που προϋπήρχαν, επένδυση τοίχων αντιστήριξης με πέτρα της περιοχής, εσωτερική αναβάθμιση και εγκατάσταση συστήματος κεντρικής θέρμανσης, μετατροπή υφιστάμενου χώρου στάθμευσης σε γραφείο, διαμόρφωση αποθήκης κάτω από το κλιμακοστάσιο, πλήρη ανακαίνιση του αποχωρητηρίου ξένων και χώρων υγιεινής, επέκταση της υφιστάμενης κατοικίας κατά 46 τ.μ. περίπου (νέα κουζίνα και νέος χώρος καθιστικού και τραπεζαρίας), τροποποίηση κι επέκταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, πελεκανικές εργασίες, αλουμίνια, κατασκευή καλυμμένου χώρου στάθμευσης για δύο οχήματα, κατασκευή βιβλιοθήκης, δημιουργία ακάλυπτης βεράντας 20τ.μ. περίπου, διαμόρφωση αποθήκης πινάκων, ανακαίνιση χώρου ψησταριάς και αντικατάσταση υφιστάμενων πατωμάτων ισογείου. Ο εναγόμενος είχε δώσει οδηγίες και για την κατασκευή πισίνας, για την οποία ετοιμάστηκαν και σχέδια, όμως τελικά δεν ολοκληρώθηκε.
   Όλα αυτά τα έργα γίνονταν σύμφωνα με τις οδηγίες του εναγομένου, ο οποίος είχε άμεση εμπλοκή με την εξέλιξη των εργασιών και κατά καιρούς αποφάσιζε την εκτέλεση επιπλέον έργων, τα οποία κι ολοκληρώνονταν.
   Για όλα Αυτά τα έργα άλλα και τα έργα ανακαίνισης και επέκτασης της μόνιμης του κατοικίας του έτσι που να βοηθήσει και τα Παιδιά του, ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν έβγαλε καμιά ανακοίνωση διάψευσης, αντίθετα έχει ήδη πληρώσει ένα μέρος όπως ισχυρίζεται ο μαστρε Μιλτης πρώτη φορά που έγινε λόγος για πληρωμή ήταν στις 20.12.2011, όταν εκδόθηκε το τιμολόγιο υπ’ αρ. Ε01126 για το συνολικό ποσό των €607.200, περιλαμβανομένου 15% ΦΠΑ, αντίγραφο του οποίου παρουσιάζω ως τεκμήριο 4. Έναντι αυτού του τιμολογίου, ο εναγόμενος κατέβαλε συνολικά €270.285,08 σε 3 δόσεις μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2013, όπως αναφέρω πιο κάτω. Επίσης, στις 21.12.2012 εκδόθηκε επιπρόσθετο τιμολόγιο Ε01239 για το ποσό των €84.240, περιλαμβανομένου 17% ΦΠΑ, αντίγραφο του οποίου παρουσιάζω ως τεκμήριο 5. Ο εναγόμενος ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε για τα τιμολόγια αυτά. και παρακάτω συνεχίζει
   «Όπως φαίνεται από τα τεκμήρια αυτά, το συνολικό κόστος των εργασιών στην κατοικία του εναγομένου και των θυγατέρων του ανήλθε σε € 1.021.992,18, χωρίς να περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.» Μάλιστα διευκρινίζεται ότι τα ποσά αυτά αφορούν μόνο κόστος, Ενώ πιο κάτω δηλώνει. Κατά την περίοδο που έγιναν οι πληρωμές, ο Εναγόμενος έπρεπε να υποβάλει τη δήλωση του για το πόθεν έσχες. Στις 17.05.2013 ο Γενικός Διευθυντής της Ενάγουσας 1 Γιαννάκης Ιωάννου έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από τη λογίστρια του Εναγομένου, Πόλα Κυπριανίδου, το οποίο επισυνάπτω ως Τεκμήριο 19. Σε αυτό το μήνυμα, ουσιαστικά γίνεται παραδοχή για τα οφειλόμενα υπόλοιπα και παράλληλα η κα Κυπριανίδου μας παρακαλεί να προχρονολογήσουμε τις αποδείξεις ώστε να φαίνεται ότι, ο Εναγόμενος είχε καταβάλει ενωρίτερα τις € 200.000 που πλήρωσε τον Ιανουάριο του 2013. Εμείς εξετάσαμε αν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο αλλά λάβαμε νομική συμβουλή ότι θα ήταν παράνομο. Ως αποτέλεσμα, δεν ικανοποιήσαμε το αίτημα του Εναγομένου.
   Αυτά όσο αφορά τον κούκρενον τοίχο και τα 46 ΤΜ επέκτασης ενός μακρηναρκου.
   Η ολη καταθεση του μαστρε Μιλτη βρισκεται στο Συνημμενο.1
   Βλέπεις όσο ήταν μέχρι και πρόεδρος του κόμματος Ο Δ. Χριστόφιας αρκούνταν σε μια πρόχειρη εξοχική κατοικία, όταν εξελέγει πρόεδρος, ήθελε και επενδυμένους τοίχους και άλλες πολυτέλειες. Αν αυτό δεν αποτελεί καπιταλιστική ενσωμάτωση ας το κρίνει ο καθένας.
   Τώρα όσο αφορά το αν υπάρχουν αποδείξεις για τον τρόπο που εξασφάλιζε ο μάστρε Μιλτης τα έργα του Δημοσίου σίγουρα δεν υπάρχουν. Άλλωστε αυτός είναι και ο τρόπος που λειτουργά ο Καπιταλισμός. Γίνεται ότι γίνεται άλλα χωρίς διαφάνεια έτσι που να μπορούν οι διάφοροι εργολάβοι και πολιτικοί να τα κρύβουν. Υπάρχουν όμως διάφορα άλλα γεγονότα, όπως το γεγονός ότι επί Προεδρίας Δ. Χριστόφια και μαστρε Μιλτη η Ομόνοια είχε τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό απ,ολες τις άλλες ομάδες άλλα και σε όλη της την Ιστορία. Εδω βρίσκονται οι τεράστιες ευθύνες του Δ. Χριστόφια και της Ακελικης ηγεσίας που αντί, όταν βγήκαν στην εξουσία, να ξεσκεπάσουν τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα της ανάθεσης δημόσιων έργων σε βάρος της κοινωνίας και να προωθήσουν διαφάνεια, είπαν έτσι λειτουργεί το σύστημα ας πάρουμε αυτά που μας αναλογούν.

   1. http://cynews.tv/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%B4/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: