Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις: Πέμπτη 6/10/16 διαμαρτυρία μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών

Στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα δεκάδες αλληλέγγυοι, μέλη της αριστεράς και των κινημάτων συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ για να καταφέρουν να σταματήσουν μια κατάσχεση![1]

Χιλιάδες φορές μπήκαν μπροστά σε τέτοιο αγώνα χιλιάδες αγωνιστές και στην Ισπανία, την Αμερική, την Πορτογαλία!

Αυτές είναι εικόνες από το μέλλον μας!

Όσες «τροποποιήσεις» και να γίνουν μέσα στην βουλή στα νομοσχέδια, οι εκποιήσεις – κατασχέσεις κατοικιών έρχονται!

Ακόμη και τώρα, δεν είναι αργά, οργανωνόμαστε!

Συντονιζόμαστε με το διεθνές κίνημα, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που οργανώνει το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, και συμμετέχει η ΠΟΓΟ και η ΠΕΟ.

Σήμερα 4.30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Οικονομικών!

Κανένα ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

ακολουθεί ανακοίνωση της ΝΕΔΑ

Την κρίση την προκάλεσαν οι τράπεζες – γιατί να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι;

ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Τρία χρόνια τώρα η κυβέρνηση Αναστασιάδη το μόνο που έχει φέρει στην κυπριακή κοινωνία είναι: φτώχεια – 20% περίπου του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ανεργία – 15% ανεργία και παρόλο που στα χαρτιά μειώνεται, μετανάστευση – όλο και περισσότεροι νέοι μεταναστεύουν, και όσοι μένουν δουλεύουν με 500 ευρώ σε συνθήκες ομηρίας, λιτότητα – η υγεία είναι στον αναπνευστήρα, η εκπαίδευση το ίδιο, όλος ο δημόσιος πλούτος, ΑΗΚ, CYTA, λιμάνια έχουν βγει στο σφυρί.

Παρόλες τις τροποποιήσεις που προσπαθούν κάποια κόμματα να περάσουν για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τις διαβεβαιώσεις του Χούριγκαν ότι οι τράπεζες δεν θα εκποιήσουν τις περιουσίες των μικρών, οι 17 περιπτώσεις που ξεκίνησαν το καλοκαίρι αφορούσαν περιουσίες από 10 – 60.000 ευρώ!

Όμως, 19 από τα 26 δις ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων αφορούν μεγαλο-επιχειρηματίες! Μόλις τα 4.2 δις ευρώ αφορούσαν δάνεια που έχουν σχέση με την πρώτη κατοικία! Κι όμως κανείς δεν έχει αγγίξει και, πιθανό να μην αγγίζει τους μεγαλο-οφειλέτες. Κι αυτό γιατί πολλοί από αυτούς ήταν φιλαράκια με τους τραπεζίτες και υπήρξαν χρηματοδότες κομμάτων στο παρελθόν, ενώ τα δικηγορικά γραφεία που διόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου για να διαχειριστούν τα προβληματικά δάνεια των μεγαλο-οφειλετών είναι τα Σκορδή – Παπαπέτρου, Βασιλειάδη και Αναστασιάδη! Η όλη διαδικασία είναι μια κοροϊδία!

Τρία χρόνια τώρα οι αντιδράσεις των οργανώσεων και των κομμάτων ήταν ελάχιστες. Τόσο λίγες που ο Γεωργιάδης – Υπουργός Οικονομικών περηφανεύονταν ότι βγήκαμε από το μνημόνιο χωρίς να γίνει ούτε μια απεργία γιατί ο λαός έδειξε κατανόηση! Δεν δείξαμε καμία κατανόηση! Δεν έχουμε εκπροσώπηση! Δυστυχώς η παραδοσιακή αριστερά, το ΑΚΕΛ, απέτυχε στο να υπερασπιστεί δυναμικά τα συμφέροντα των εργαζομένων, γιατί δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με την άρχουσα τάξη. Η «κοινοβουλευτική» ή όπως την ονομάζουν «υπεύθυνη αντιπολίτευση» μπορεί να έχει καθυστερήσει κάποιες επιθέσεις αλλά δεν τις έχει σταματήσει! Αν η αντίδραση σε κάθε νομοσχέδιο συνοδευόταν από απεργίες, μαζικές διαμαρτυρίες έξω από την Βουλή και μέσα στη Βουλή με μια συνεπή στάση καταψήφισης των νομοσχεδίων, τότε θα είχαμε κερδίσει πολλά. Καταρχήν θα είχαμε κερδίσει τον φόβο της κυβέρνησης και της αστικής τάξης! Αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Αποτελέσματα είχαμε μόνο όσες φορές οι εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία! Με τους λιμενεργάτες, τους νοσοκόμους, και σε μεμονωμένες περιπτώσεις εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την διεκδίκηση! Να χτυπήσουμε την άρχουσα τάξη εκεί που την πονάει: στο κέρδος!. Είναι καιρός να ανατρέψουμε την κατάσταση. Τα μνημονιακά μέτρα μπορεί να έχουν περάσει από τη βουλή αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί όλα ακόμη. Τώρα, στην εφαρμογή τους, και αφού μας ξεζούμισαν λένε ότι η οικονομία «πάει καλά». Τώρα είναι καιρός να πάρουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν, αυτά που δικαιούμαστε!

Απαιτούμε!

  • Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων! Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι άλλες μειώσεις μισθών και επιδομάτων, όχι στις εκποιήσεις και τις απολύσεις.

  • Όχι άλλη λιτότητα! Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει κανένας νόμος που θα μας πάρει τα σπίτια, τους μισθούς και τις συντάξεις μας!

  • Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο, στην εκκλησία και στις μεγάλες επιχειρήσεις – όχι στο λαό!

  • Πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής!

  • Άνοιγμα των βιβλίων του κράτους , των τραπεζών και κάθε μεγάλης επιχείρησης! Κατάσχεση περιουσιών όλων των μεγαλο-οφειλετών μέχρι το τελευταίο σεντ!

  • Δημιουργία εργατικών/δημοτικών κατοικιών για όλους τους ανέργους, υποαπασχολούμενους που δεν μπορούν να ζουν πια στο νοίκι.

  • Να περάσουν στα χέρια της κοινωνίας οι ήδη κρατικοποιημένες τράπεζες και ο Συνεργατισμός κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και διαχείριση! Για να λειτουργήσουν οι τράπεζες προς όφελος της κοινωνίας και όχι για να βγάζουν υπέρογκα κέρδη οι τραπεζίτες στις πλάτες μας!

  • Δεν πληρώνουμε το χρέος! Μας φόρτωσαν 22 δις χρέος, 1.5 φορά παραπάνω από ότι παράγουμε! Για να σώσουν τους τραπεζίτες ενώ αυτοί ευθύνονται για την κρίση!

  • Να περάσουν όλοι οι σημαντικοί τομείς της οικονομίας στα χέρια της κοινωνίας και των εργαζομένων, κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και διαχείριση. Έτσι μόνο μπορεί να έρθει η ανάπτυξη!

[1] http://info-war.gr/diadilotes-sygkrouonte-me-ta-mat-ke-akyronoun-plistiriasmo-protis-katikiasvid/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: