18/9 – 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Δεν Ξεχνώ τον Φασισμό! – Σπάμε τον Φόβο!

flyer-fyssas

https://www.facebook.com/events/108898492902202/

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τον ΦΑΣΙΣΜΟ!

Δεν ξεχνώ τον Παύλο Φύσσα!

Έλληνας μουσικός αντιφασίστας δολοφονείται το 2013 από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, μητρικής οργάνωσης του ΕΛΑΜ, στην Ελλάδα.

Δεν ξεχνώ το αιματοκύλισμα του 63-74!

Κύπρος: Όταν οι εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις και των δυο κοινοτήτων δολοφονούσαν άμαχους και αθώους πολίτες!

Δεν θα επιτρέψουμε αυτές οι επιθέσεις να επαναληφθούν!

Δεν θα επιτρέψουμε τη διχοτόμηση του νησιού!

Τον τελευταίο χρόνο μέλη του ΕΛΑΜ και άλλες φασιστικές δυνάμεις επιτίθενται συστηματικά σε Τουρκοκύπριους που επισκέπτονται την νότια Κύπρο με τα αυτοκίνητά τους. Τους τελευταίους μήνες έχουμε επιθέσεις σε Ελληνοκύπριους που επιμένουν να συνεργάζονται με Τουρκοκύπριους.

Αφού το ΕΛΑΜ δεν μπορεί να κλείσει τα οδοφράγματα με νομικούς τρόπους προσφεύγει στη βία! Είναι φανερό ότι ΕΛΑΜ και Χρυσή Αυγή είναι εργαλεία του συστήματος. Κάνουν ακριβώς αυτό που θα ήθελε και η εθνικιστική αστική τάξη εδώ και χρόνια αλλά δεν μπορεί.

Και υποκριτικά η νεοφιλελεύθερη αστική τάξη, που θέλει τη «λύση», κάνει τα στραβά μάτια και δεν έχει τιμωρήσει κανέναν, από αυτούς που πολεμούν την ελεύθερη διακίνηση ,το βασικότερο συστατικό της όποιας λύσης.

Σπάμε τον φόβο! Οργανωνόμαστε! Παλεύουμε ενάντια στον φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση!

Φόβος:  Με αυτόν τον τρόπο οι άρχουσες ελίτ διασφαλίζουν τη στρατιωτική παρουσία τους, και την οικονομική τους ισχύ στο νησί.

Στο βορρά, το κατεστημένο χρησιμοποιεί τον φόβο ότι οι Ελληνοκύπριοι θα θέλουν να καταλάβουν όλο το νησί. Αυτός ο φόβος ενισχύθηκε όταν μετά το πρόσφατο πραξικόπημα στις 15 του Ιούλη στην Τουρκία, όταν πρώην  βουλευτής του ΔΗΣΥ, δήλωσε ότι τώρα είναι η ώρα να πάρουμε πίσω τη βόρεια Κύπρο.

Στον νότο, ο φόβος αυτός καλλιεργείται από το 1974. Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται είναι ότι δεν μπορούμε να σπάσουμε την εθνική ενότητα, και να προκαλούμε διχόνοια στον λαό, δεν πρέπει να διαδηλώνουμε ή να παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες ζωής, έτσι ώστε να φαινόμαστε δυνατοί και ενωμένοι στα μάτια του εχθρού – δηλαδή την Τουρκία έτσι ώστε να μην μπορεί να εισβάλει για να πάρει το υπόλοιπο νησί.

Με το να χρησιμοποιούν τον φόβο και στις δύο κοινότητες, τις διατηρούν διχασμένες, διατηρούν τον στρατό, αλλά και επιβάλουν την «κοινωνική ειρήνη» ώστε να περάσουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους, να δημιουργήσουν περισσότερους φτωχούς, να οδηγήσουν πολλούς στη μετανάστευση και να ενισχύσουν την κρατική καταστολή.

 Για να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας, ο αγώνας μας δεν μπορεί να είναι μόνο ενάντια στην κατοχή και για την επανένωση της Κύπρου, θα πρέπει να είναι επίσης αγώνας ενάντια στον φασισμό και στα φασιστικά και εθνικιστικά στοιχεία και στις δύο πλευρές του νησιού, έτσι ώστε να μην οδηγηθούμε ξανά σε αιματηρές συγκρούσεις. Ο αγώνας ενάντια στην κατοχή και για την επανένωση είναι αγώνας ενάντια στις άρχουσες ελίτ και το καπιταλιστικό τους σύστημα και στις δυο πλευρές του νησιού, που τα δικά τους συγκρουόμενα συμφέροντα (και όχι οι εθνικότητές μας, γλώσσες κ.τ.λ.), μας κρατούν διχασμένους και φοβισμένους τον έναν από τον άλλο.

Η αντιφασιστική και αντικαπιταλιστική δράση χρειάζεται να ενταθεί!

Το ότι έβγαλε το ΕΛΑΜ δύο έδρες στη Βουλή δεν είναι το τέλος του δρόμου όπως πολλοί συζητούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως δεν θα αποκαλυφθούν από μόνοι τους. Θα «καμουφλάρονται» όλο και περισσότερο ως δημοκρατικοί και αντισυστημικοί ενώ την ίδια ώρα θα συνεχίζουν να οργανώνουν δολοφονικές επιθέσεις.  Οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής αφού βγήκε στη Ελληνική Βουλή εντάθηκαν. Κάποιες έγιναν ενυπόγραφα, κάποιες από Χρυσαυγίτες “αγανακτισμένους πολίτες”, και μόνο μετά τη δολοφονία του Φύσσα και την σύλληψη των στελεχών της Χρυσής Αυγής, με την παράλληλη ενδυνάμωση του αντιφασιστικού κινήματος, που έχει οργανωθεί σε κάθε γειτονιά, οι επιθέσεις έχουν περιοριστεί.

Χρειάζεται όμως να περιμένουμε τη δολοφονία ενός Κύπριου αντιφασίστα για να οργανωθούμε;

Όχι! Η ώρα είναι τώρα!

 Χρειάζεται:

  • να αντιμετωπίσουμε το ΕΛΑΜ πολιτικά, αποκαλύπτοντας τι κρύβεται πίσω από το αντισυστημικό του προσωπείο. Προσπαθούν να φορτώσουν την κρίση στους μετανάστες και Τουρκοκύπριους, παρουσιάζονται αντισυστημικοί ενώ στηρίζονται από τα βασικά εργαλεία του συστήματος: την αστυνομία, την εκκλησία και τα πιο πολλά ΜΜΕ.
  • να μην αφήσουμε την ιστορική μνήμη να ξεχαστεί ή να παραποιηθεί, για το αιματοκύλισμα του ’63-67 και του ’74, καθώς και τα εγκλήματα του ναζισμού, κάνοντας το ΕΛΑΜ να φαίνεται σαν απλά μια άλλη πολιτική άποψη.
  • να προλάβουμε την ιστορία: γνωρίζουμε πως το μίσος τους ξεκινά από τους μετανάστες και τους Τουρκοκύπριους, αλλά εξαπλώνεται στους ομοφυλόφιλους και τα άτομα με αναπηρία, στα κινήματα και τους αγωνιστές, καταλήγοντας στον καθένα/ καθεμιά που σκέφτεται διαφορετικά, και τελικά αφορά τους πάντες εκτός από τους νεο-ναζί δολοφόνους και τους καπιταλιστές φίλους τους.
  • να συνδέσουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό με τον αγώνα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννάει και τον εκτρέφει.
  • να οργανωθούμε, σε κάθε χώρο, σχολείο, εργασιακό χώρο, γειτονιά, να οργανώσουμε εκστρατείες ενημέρωσης ώστε να αποκόψουμε την άνοδο των φασιστών που στηρίζεται στην άγνοια.

Ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, τη χώρα καταγωγής, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την πολιτική μας τοποθέτηση, όλοι οι νέοι και οι εργαζόμενοι βιώνουμε τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης, που είναι πολύ μεγάλη για να την αντιμετωπίσουμε ο καθένας μόνος του.

Να δώσουμε τη μάχη για να ανακόψουμε την άνοδο των νοσταλγών του Χίτλερ και των πραξικοπηματιών και του συστήματος που τους τρέφει! Διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει!

Δεν τρώμε το παραμύθι που προσπαθούν να μας πουλήσουν.

 Αντιστεκόμαστε! Οργανωνόμαστε!

Η Κύπρος είναι για Να ζεις, όχι για Ναζί!

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: