15 Μάη, 5μ.μ. Πλατεία Ελευθερίας – Global debout!

Από την αρχή του Μάρτη, στη Γαλλία μαθητές και φοιτητές βρίσκονται στους δρόμους, κάνουν καταλήψεις ή συναντιούνται σε πλατείες, συζητούν και διαμαρτύρονται για τους αντεργατικούς νόμους που προσπαθεί να εισάγει η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση.

ysvuqr93bhnq3w0yeoho

Διαμαρτύρονται, παίρνοντας ως παράδειγμα τις μεθόδους του Occupy wall street στην Αμερική, της αραβικής άνοιξης και των indignados στην Ισπανία αλλά προχωρούν ένα βήμα πιο μπροστά: από την πρώτη κινητοποίηση κάλεσαν τον γραμματέα της CGT μιας από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες εργατικών συντεχνιών, να απευθύνει το λόγο και να δεσμευτεί για το κάλεσμα γενικής απεργίας.

Πολλοί εργαζόμενοι, αυτούς τους 2 μήνες κατεβαίνουν σε απεργίες ενάντια στους ίδιους νόμους, κι ενώνονται με το νεολαιίστικό κίνημα χωρίς να περιμένουν το κάλεσμα των ομοσπονδιών τους, αφού οι ξεπουλημένες ηγεσίες τους διστάζουν να πάνε κόντρα στην κυβέρνηση και στο σύστημα.

Το σύνθημα είναι διάχυτο σε νεολαία και εργαζόμενους: απαιτούν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να καλέσουν για μια γενική απεργία στις 17 του Μάη, οπότε και θα ψηφιστούν τα επίμαχα νομοσχέδια.

Αλληλεγγύη και συμπόρευση!

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η γαλλική νεολαία και οι εργαζόμενοι σήμερα και για τα οποία βρίσκονται στους δρόμους δεν είναι άγνωστα στην κυπριακή κοινωνία.

Η ανεργία στους νέους είναι κοντά στο 50%, οι μισθοί γύρω στα 500 ευρώ, χωρίς καμία διασφάλιση και μέλλον.

Οι εργαζόμενοι από την άλλη έχουν δει τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, και οι εργοδότες να απολύουν ανεξέλεγκτα!

Οι κυβερνώντες καυχούνται  ότι βγήκαμε από το μνημόνιο με τον λαό να «καταλαβαίνει» και να μην διαμαρτύρεται!

Μας φόρτωσαν ένα τεράστιο χρέος το οποίο αντιστοιχεί σε 22.400 ευρώ σε κάθε έναν πολίτη! Για να ξεχρεώσουν τις τράπεζες , δημιουργήσαν  συνθήκες για να μας ρίξουν στην εξαθλίωση ή στην μετανάστευση!

Ας τους δείξουμε ότι καταλαβαίνουμε και μάλιστα πολύ καλά την κοροϊδία που παίζουν  στις πλάτες μας!

Τους καταλάβαμε και δεν τους ανεχόμαστε άλλο!

  • Απαιτούμε να επιστρέψουν όλοι οι μισθοί στα προ κρίσης επίπεδα!
  • Απαιτούμε εφαρμογή και αύξηση του κατώτατου μισθού, έλεγχο και τιμωρία των εργοδοτών που πληρώνουν λιγότερα, χωρίς κοινωνικές ασφαλίσεις ή απολύουν στο όνομα της κρίσης!
  • Καμία ιδιωτικοποίηση! Επανακρατικοποίηση των λιμανιών, των αεροδρομίων! Δεν είναι της κυβέρνησης για να τα πουλήσει, είναι δικά μας – τα πληρώσαμε με τους φόρους μας και δεν πουλάμε!
  • Αύξηση των κονδυλίων που δίνονται στην δημόσια παιδεία και υγεία!

Κι αν ρωτήσουν που θα βρούμε τα λεφτά…. Τους απαντάμε από όλους αυτούς που πλουτίζουν εις βάρος μας!

  • Απαιτούμε να μην πληρώσουμε το χρέος! Δεν το δημιουργήσαμε εμείς, δεν το πληρώνουμε!
  • Απαιτούμε αύξηση της φορολογίας στις υπεράκτιες και στις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν βγάλει τρελά κέρδη πάνω στις πλάτες μας όλα τα χρόνια της κρίσης!
  • Πάταξη της διαπλοκής και κατάσχεση των περιουσιών των εμπλεκομένων!
  • Απαιτούμε να περάσουν οι τράπεζες στην κοινωνία, πλήρη διαφάνεια, άρση του τραπεζικού απόρρητου, κρατικοποίηση κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
  • Κάτω από κοινωνικό και εργατικό έλεγχο και διαχείριση απαιτούμε να μπουν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις και όλο το κράτος! Με πλήρη διαφάνεια! Για να λειτουργεί για τις ανάγκες της κοινωνίας!

Έτσι θα βρεθούν τα λεφτά, για όλες τις επενδύσεις που χρειάζεται η κοινωνία, για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, κι όχι σκλαβιάς. Έτσι το μέλλον μας δεν θα είναι η εξαθλίωση ή η μετανάστευση. Θα είναι ο σοσιαλισμός.

Χρειαζόμαστε ένα κίνημα νεολαίας και εργαζομένων με τα παραπάνω αιτήματα!

Χρειαζόμαστε μια νέα αριστερά που να είναι διατεθειμένη να βάλει τα παραπάνω αιτήματα στην πράξη, χωρίς να διστάζει να έρθει σε ρήξη με τους κεφαλαιοκράτες και να συντονίσει τους αγώνες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο!

Κάτω η τάξη των εκατομμυριούχων! Για μια κοινωνία που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εκατομμυρίων, νεολαίων και εργαζομένων!

Την Κυριακή 15/5, στις 5μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας συνδιοργανώνουμε μαζί με άλλες οργανώσεις και κινήματα της Κύπρου, ανταποκρινόμενο στο διεθνές κάλεσμα, εκδήλωση αλληλεγγύης στο γαλλικό κίνημα, και διαμαρτυρίας προς το σύστημα που είναι ίδιο σε Κύπρο, Γαλλία και όλο τον πλανήτη.

Ελάτε στην πλατεία! Διεκδικούμε το μέλλον μας! Ενώνουμε τη φωνή μας με τα κινήματα της Ευρώπης και του κόσμου ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης! Για μια σοσιαλιστική Κύπρο, σε μια σοσιαλιστική ομόσπονδη Ευρώπη κι ένα σοσιαλιστικό κόσμο!

Από την Γαλλία, στην Αγγλία στην Αμερική-Η νεολαία στους δρόμους διεκδικεί!

Την Πέμπτη 19/5 στις 7.30μ.μ. Στασάνδρου 8, στο χώρο της ΝΕΔΑ, συζητάμε για τα κινήματα για τον Σάντερς και το Black lives Matter στην Αμερική, για τον Κόρμπιν στην Αγγλία, για την Γαλλία, και άλλου..Πώς οργανώνονται, πως εκφράζονται, ποιες οι προοπτικές τους και πως θα νικήσουν; Ελάτε να συζητήσουμε, προβληματιστούμε και να δούμε πώς μαθαίνοντας από αυτά τα κινήματα μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή στην Κύπρο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: