Απαγόρευση απεργιών – Η επίθεση αναβλήθηκε

Θα επανέλθει όμως μετά τις εκλογές! Προετοιμαζόμαστε! Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα στην απεργία!

Της Αθηνάς Καρυάτη

95327-apergia

Μετά την υποκριτική υποχώρηση που έκανε η κυβέρνηση προς τους εργαζόμενους στην CYTA, την ΑΗΚ και την Υγεία, προκειμένου να σταματήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, ξεκίνησε αμέσως να αποθρασύνεται και να προετοιμάζεται για την επόμενη φάση της μάχης με τους εργαζόμενους.

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από τη συμφωνία που έκανε με την ΠΑΣΥΝΟ και το ΔΗΣΥ κατέβασε νομοσχέδιο με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Bουλή για την απαγόρευση των απεργιών.

Το νομοσχέδιο προνοεί την απαγόρευση των απεργιών σε όλους τους τομείς που χαρακτηρίζει ως ουσιώδεις υπηρεσίες, οι οποίες δεν είναι άλλες από όλους τους τομείς που κινητοποιήθηκαν ή θα κινητοποιηθούν αν εφαρμοστούν οι ιδιωτικοποιήσεις και τα άλλα τα νεοφιλελεύθερα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση!*

*(επεξεργασία και διάθεση καυσίμων, εξασφάλιση συνεχούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, υδατοπρομήθειας, λειτουργία των τηλεπικοινωνιών, ασφαλής λειτουργία των αεροδρομίων και έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας, λειτουργία των νοσοκομείων, των λιμανιών, των τελωνείων, του αποχετευτικού συστήματος, συντήρηση του εξοπλισμού της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής).

Το νομοσχέδιο δεν προνοεί μόνο την απαγόρευση των απεργιών αλλά και την ποινικοποίηση των προσώπων που θα «μετέχουν, συνεχίζουν, διεγείρουν, παροτρύνουν, παρέχουν συνδρομή ή ενθαρρύνουν τη συμμετοχή οποιασδήποτε απεργίας – δηλαδή όλων των συντεχνιών και των μελών τους! Οι ποινές που προβλέπει αφορούν μέχρι και 3000 πρόστιμο και 2 χρόνια φυλάκισης!

Μιλάμε για ένα δικτατορικό νομοσχέδιο που καταργεί κάθε δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, στην απεργία και στον συνδικαλισμό, ακόμη και το βασικότερο δικαίωμα της ελευθερίας της άποψης και της έκφρασής της! Είναι μια επίθεση, όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους στους τομείς που αναφέρεται αλλά και σε όλη την κοινωνία!

Παρόλες τις “διαβουλέυσεις” στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, έγινε ακόμη μια φορά καθαρό ότι καμία διαπραγμάτευση δεν μπορεί να σταματήσει την επίθεση! Αυτός ο καιρός έχει περάσει προ πολλού! Το νομοσχέδιο στο οποίο συνεχίζει και επιμένει ο ΔΗΣΥ δεν έχει λάβει υπόψη καμία από τις τροποποιήσεις που λέγαν ότι θα κάνουν τα κόμματα.

Μπορεί τώρα λόγω των εκλογών το ΔΗΣΥ να υποχώρησε στις πιέσεις των συνδικάτων, και να απέσυρε το νομοσχέδιο προς το παρόν, αυτό όμως δεν έγινε επειδή πείστηκε να “προχωρήσει σε κοινωνικό διάλογο” ούτε να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων! Πείστηκε ότι αν το κατεβάσει τώρα, θα χάσει ψήφους!

Μετά τις εκλογές θα έχουμε την δεύτερη φάση της επίθεσης η οποία δεν θα είναι τόσο ήπια όσο ήταν μέχρι τώρα.

Η κυβέρνηση έχει αρχίσει έναν πόλεμο! Και ο μόνος τρόπος να τον κερδίσουμε είναι οι εργαζόμενοι να δείξουμε τη δύναμή μας: μέσα από διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις!

Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι μαζική!

Για ακόμη μια φορά ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ κάνουν υποχωρήσεις στην κυβέρνηση. Συμφωνήσαν λένε με το κυβερνών κόμμα ότι θα προχωρήσουν σε κοινωνικό διάλογο για το νομοσχέδιο!

Το δικαίωμα της απεργίας δεν διαπραγματεύεται!

Ο χρόνος μέχρι να ξανά τεθεί το νομοσχέδιο στη βουλή, θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τις συντεχνίες και τους εργαζόμενους ώστε να προετοιμάσουν την αντίστασή τους. Μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση δεν θα έχει τίποτα να χάσει. Θα περάσει σε ολομέτωπη επίθεση.

Έτσι και οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούμε να απαντήσουμε, όχι μόνο με μια διαμαρτυρία έξω από την βουλή τη μέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο, αλλά με ένα πλάνο κλιμακούμενων μέτρων, με κυλιόμενες απεργίες, 1-2 ωρών αρχικά τη μέρα που θα ξανά συζητηθεί το νομοσχέδιο στην επιτροπή εργασίας, κι έπειτα με συντονισμένη δράση, προς μια γενική απεργία την μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου καλώντας στην οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου είτε την καταψήφισή του.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: