Συντονισμός και κλιμάκωση δυναμικών μέτρων για την ανατροπή της λιτότητας! -Η απεργία των νοσηλευτών πρέπει να νικήσει!

ανακοίνωση της ΝΕΔΑ

Συντονισμός και κλιμάκωση δυναμικών μέτρων για την ανατροπή της λιτότητας!

Η απεργία των νοσηλευτών πρέπει να νικήσει!

18637897

Η νέα επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση μέσω του Προέδρου Αναστασιάδη για την πρόσληψη απεργοσπαστών, την απόλυση των εκτάκτων που απεργούν και την επιστράτευση του στρατού, της πυροσβεστικής και της πολιτικής άμυνας ενάντια στους νοσηλευτές δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη!

Είναι καιρός να περάσει η αλληλεγγύη από τα λόγια στην πράξη!

Οι νοσηλευτές δεν χρειάζονται άλλους διαμεσολαβητές. Τόσο ο Αναστασιάδης όσο και η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ποια είναι τα αιτήματά τους και συνειδητά τα αγνοεί, γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ιδιωτικού κεφαλαίου!

Είναι λυπηρό που ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί οι υπόλοιπες συντεχνίες, ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ οι οποίες έχουν μέλη ανάμεσα στους ωρομίσθιους στα δημόσια νοσηλευτήρια και νοσηλευτές στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Τώρα είναι η ώρα να δράσουν!

Κι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν επιτίθεται μόνο στην υγεία, αλλά επιτίθεται και στο δικαίωμα της απεργίας με το να απειλεί ότι θα προσλάβει απεργοσπάστες! Τώρα είναι η ώρα να καλέσουν οι συντεχνίες τα μέλη τους να αρνηθούν να γίνουν απεργοσπάστες και να κατέλθουν σε κλιμακούμενες, ολιγόωρες απεργίες συμπαράστασης στους νοσηλευτές.

Πρόσφατα η ΠΕΟ είχε καλέσει 18 συντεχνίες και κοινωνικούς φορείς και δημιούργησαν μια κοινή πλατφόρμα που την ονόμασαν “Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί” ενάντια στην λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις και την φτωχοποίηση. Τώρα είναι ο καιρός να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα αυτή, και να δείξει την στήριξή της στον αγώνα των νοσηλευτών, ο οποίος είναι αγώνας ενάντια στην λιτότητα στην πράξη είναι αγώνας για να διατηρηθεί η υγεία σαν κοινωνικό αγαθό κι όχι σαν εμπόρευμα!

Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχουν μια ιστορική ευκαιρία να δώσουν ένα σημαντικό πλήγμα στην πολιτική της λιτότητας και να σώσουν τα δημόσια αγαθά από τα λαίμαργα στομάχια των κεφαλαιοκρατών, καθώς και όλα τα εργασιακά δικαιώματα που διακυβεύονται σήμερα όπως το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα στην αναγνώριση πτυχίου, το δικαίωμα στην συλλογική διαπραγμάτευση.

Η ηγεσία της παραδοσιακής Αριστεράς, το ΑΚΕΛ επίσης! Δεν μπορεί να είναι μόνο στα λόγια υπέρ των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, ενάντια στην λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις! Δεν μπορεί να παίρνει ίσες αποστάσεις από την ΠΑΣΥΝΟ και την κυβέρνηση! Πρέπει να διαλέξει το μέρος των εργαζομένων! Κι αυτή τη στιγμή είναι η ώρα να κινητοποιήσει το μηχανισμό του και τα μέλη του για να μπορέσει η απεργία να νικήσει.

Αν δεν στηρίξουν έμπρακτα, δυναμικά και άμεσα την απεργία, συντεχνίες και αριστερά, με πρόγραμμα ανατροπής της λιτότητας θα είναι υπόλογοι στην ιστορία. Θα είναι υπόλογοι στα μέλη τους που θα ψάξουν να βρουν άλλες ηγεσίες και γνήσιους εκπροσώπους και δομές πάλης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: