Αλληλεγγύη στον αγώνα των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ!

Διεκδικούμε Ποιοτική Δημόσια Δωρεάν Υγεία!

Οι απεργοί νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ καλούν σε πορεία έξω από την Βουλή κι έπειτα στο Υπουργείο Οικονομικών, την Πέμπτη 17/3, στις 9.30 το πρωί. – Όσοι μπορούμε δείχνουμε και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και συμμετέχουμε.

thJKBHH1VH

φυλλάδιο της ΝΕΔΑ που κυκλοφορεί στους δρόμους.

Οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ πήραν τη γενναία απόφαση να κατέλθουν σε απεργία διαρκείας από την Τρίτη 15/3. Τα αιτήματά τους αντιμετωπίζονται με σαρκασμό και επίθεση από την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα κυρίως, σε μια προσπάθεια να στρέψουν την κοινωνία ενάντιά τους.

Το αίτημα των νοσηλευτών για αναγνώριση των πανεπιστημιακών σπουδών τους, είναι στην ουσία αίτημα για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας γενικά!

Θέλουμε σαν ασθενείς, μια ποιοτική, αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν υγεία, κι όχι αυτή την κατάντια που οι κυβερνώντες έχουν μετατρέψει την υγεία!

Μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια, οι κυβερνώντες έχουν αφήσει τη δημόσια υγεία κλινικά νεκρή!

Έχουν κόψει 300 εκατ. από τις δαπάνες και το 2016 θα κάνουν ακόμη 185 εκατ. ευρώ περικοπές! Η Κύπρος βρίσκεται 30% κάτω από τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο στις δαπάνες στην Υγεία! Η κυβέρνηση προσπαθεί συνειδητά να υποβαθμίσει την Υγεία προκειμένου να την ξεπουλήσει!

Λένε οι κυβερνώντες ότι σκέφτονται τον ασθενή. Πώς ακριβώς το κάνουν όταν πεθαίνουν ασθενείς στις λίστες αναμονής για μια επέμβαση επειδή δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό; Όταν βάζουν νοσήλια, αυξάνουν τις εισφορές, και μετά δεν πληρώνουν τους γιατρούς και τους νοσοκόμους για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς;

Το 2017 ανακοίνωσαν ότι η χρηματοδότηση θα είναι 800 εκατ., τα οποία – άκουσον άκουσον – θα ανταγωνιστούν ιδιωτικά και δημόσια για να τα πάρουν! Με μίνι και μάξι ΓΕΣΥ ο στόχος τους είναι να στηρίξουν τους ιδιώτες και να κλείσουν τη Δημόσια Υγεία.

Η Δημόσια Υγεία είναι δική μας! Είναι των ασθενών, των νοσοκόμων, των γιατρών, των εργαζομένων! Εμείς την πληρώνουμε από τους φόρους μας! Να μην επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να την καταστρέψει!

Όλοι εμείς, εργαζόμενοι, νεολαία, συνταξιούχοι θέλουμε ποιοτική δημόσια δωρεάν υγεία. Ούτε μίνι ούτε μάξι ΓΕΣΥ που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών. Ούτε αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων που θα τους οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση.

Λεφτά υπάρχουν!

Μας λένε, κυβέρνηση και, δυστυχώς, ΠΑΣΥΔΥ, ότι δεν υπάρχουν λεφτά τώρα για να ζητούν οι νοσοκόμοι κάτι τέτοιο. Η κυβέρνηση όμως είναι διατεθειμένη να δώσει30 εκατ. στον στρατό για να προσληφθούν έμμισθοι και δεν δίνει 40 εκατ., που τόσο έχει υπολογιστεί ότι θα κοστίσει αν αναγνωριστεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση των νοσηλευτών! Δίνει χωρίς δεύτερη σκέψη τεράστια ποσά στέλνοντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα την ίδια ώρα που κάνουν περικοπές στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Έδωσαν  απλόχερα 7 δις στις τράπεζες, δεν έκοψαν  ούτε σεντ από τους μισθούς των στελεχών των τραπεζών, και πήραν οι ίδιοι οι βουλευτές αύξηση για το 2015!

Ποιον κοροϊδεύουν όταν λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά;

Λένε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί κάτω από  απειλές.

Τόσα χρόνια όμως μας κυβερνούν με απειλές! Απειλές ότι θα χρεοκοπήσουμε αν δεν δώσουμε τα πάντα στις τράπεζες, απειλές ότι θα βγούμε από τό Ευρώ, απειλές ότι δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις!

Είναι καιρός να απειληθεί και η κυβέρνηση!

Απαιτούμε:

  • Αύξηση των δαπανών για την Δημόσια Υγεία – να φτάσει τουλάχιστον στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (αυτή τη στιγμή στο 6.9% ενώ ο ΜΟ στην ΕΕ είναι 10,7% του ΑΕΠ)
  • Μόνιμα συμβόλαια για γιατρούς και νοσοκόμους – αναγνώριση των πανεπιστημιακών τους πτυχίων. Θέλουμε εργαζόμενους στο νοσοκομείο που να μπορούν να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ασθενείς.
  • Καμία επιχορήγηση του ιδιωτικού τομέα – επενδύσεις στις υποδομές στη Δημόσια Υγεία.
  • Κατάργηση των νοσηλίων και της εισφοράς στις πρώτες βοήθειες. Η Υγεία δεν είναι προνόμιο ειναι ανάγκη και πρέπει να είναι δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.

Κι αν δεν έχουμε λεφτά….

να που θα τα βρούμε:

  • Παύση πληρωμών του χρέους στην Τρόικα και στις αγορές – δεν θα εξαθλιωθούμε για να κερδίσουν οι τραπεζίτες.
  • Βαριά φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις
  • Κρατικοποίηση κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών και των κερδών τους – αφού σώθηκαν με τα δικά μας λεφτά και πλέον ανήκουν στο κράτος.
  • Κρατικοποίηση των φαρμακοβιομηχανιών και των στρατηγικών κλάδων της οικονομίας.
  • Για τον σχεδιασμό μιας κοινωνίας για τις ανάγκες των πολλών – των εργαζομένων, των ανέργων, των νεολαίων, των συνταξιούχων και των ευάλωτων ομάδων – μια πραγματικά σοσιαλιστική δημοκρατική κοινωνία.

Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν θα πιάσει!

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα της ΠΑΣΥΝΟ. Καλύτερα ένα χαμένο ραντεβού τώρα, παρά μια χαμένη Δημόσια Υγεία στο μέλλον.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, νεολαία, να ταχθούμε στο πλευρό της ΠΑΣΥΝΟ τώρα, και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και μετά την απεργία, για μια Ποιοτική Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: