Λάρνακα – Εργοστάσιο Χρυσού: όταν τα συμφέροντα αυτών που εκπροσωπούν οι κυβερνώντες θήγονται, τότε καταφεύγουν σε τραμπουκισμούς

και είναι φανερό ακόμη μια φορά ότι αυτοί που εκπροσωπούν οι κυβερνώντες δεν είναι οι πολίτες…

Χθές πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το εργοστάσιο χρυσού στην επιτροπή Περιβάλλοντος της βουλής. Οι «Πολίτες Κάτοικοι Πόλης Και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά» εξέδωσαν ανακοίνωση την οποία αναδημοσιεύουμε. Σύμφωνα με τους κατοίκους οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, Αριστοτέλης  Μισός και Ευθύμιος Δίπλαρος ήταν ιδιαίτερα ερειστικοί και επιθετικοί προς τους εκπροσώπους των κατοίκων

11219402_768915363230792_5032878053965067147_n-700x465

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την ομάδα εκπροσωπούσαν η Έλενα Καλλή και ο Χαρίδημος Θεοχαρίδης. «Μετά λύπης μας σας πληροφορούμε ότι η αντιμετώπιση που έτυχαν οι εκπρόσωποι μας από τρεις βουλευτές ήταν το λιγότερο χλευαστική και προσβλητική. Οι κύριοι Προδρόμου, Μισός και Δίπλαρος ήταν ιδιαίτερα ερειστικοί και επιθετικοί. Μόλις γινόταν κάποια τοποθέτηση ενάντια στη χωροθέτηση της βιομηχανίας χρυσού στην περιοχή ελαφριάς βιομηχανίας οι συγκεκριμένοι βουλευτές φώναζαν, ειρωνεύονταν και διέκοπταν, μη τηρώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται σε συζητήσεις Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, μη σεβόμενοι τους προσκεκλημένους.

Δεν άφησαν καν τον καθηγητή Κώστα Κώστα να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του ούτε και τον εκπρόσωπo των βιομηχάνων της περιοχής που κλήθηκε να παραστεί. Αμφισβήτησαν τις δικές μας αντιδράσεις λέγοντας ότι η φασαρία γίνεται για “ένα-δύο πολίτες”!!! Ο κ. Προδρόμου μάλιστα έκανε παρατήρηση στον πρόεδρο της Επιτροπής Αδάμο Αδάμου, λέγοντας ότι ήταν αχρείαστη η σημερινή συνεδρία!!! Θεωρεί ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας είναι υπερβολικές και αδικαιολόγητες! Διερωτόμαστε ποιος ο λόγος ύπαρξης της νομοθετικής εξουσίας, εάν οι ίδιοι οι Βουλευτές δε θέλουν να ασκούν έλεγχο στην Εκτελεστική Εξουσία. Διερωτόμαστε εάν δε θέλουν οι βουλευτές να ακούγεται η φωνή των πολιτών στο Σπίτι της Δημοκρατίας, ποιες φωνές και απόψεις θα πρέπει να ακούγονται! Διερωτόμαστε ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις αυτών των κυρίων; Να φιμώσουν τη φωνή των κατοίκων; Να μην αφήσουν να ακουστούν οι ανησυχίες μας; Να μην αφήσουν να βγουν στην επιφάνεια οι παρατυπίες και τα “μαγειρέματα” των κυβερνητικών τμημάτων;

Μάλιστα, οι τρεις αυτοί βουλευτές δήλωσαν ότι ο δήμαρχος Αραδίππου έχει καθυστερήσει πάρα πολύ στην έκδοση της οικοδομικής άδειας και του υπέδειξαν να την εκδώσει το συντομότερο.

Ισχυρίστηκαν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις σωστές διαδικασίες από τα αρμόδια τμήματα του κράτους και ότι εμείς εξυπηρετούμε σκοπιμότητες. ΚΑΜΙΑ ανησυχία ή ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις που θα έχει η βιομηχανία αυτή στην υγεία μας και το περιβάλλον! Να τονίσουμε βέβαια ότι ο κ. Δίπλαρος, αν και μέλος της επιτροπής Περιβάλλοντος ελάχιστες φορές έχει δώσει μέχρι σήμερα το παρόν του σε συνεδρίες της εν λόγω επιτροπής, κατ’ ομολογία και του προέδρου και των υπολοίπων μελών της επιτροπής. Διερωτόμαστε λοιπόν τι ήταν αυτό που τον ώθησε σήμερα όχι μόνο να δώσει το παρόν του αλλά να πνέει μένεα και κατά των πολιτών και κατά όσων εκφράζουν επιφυλάξεις για το εν λόγω εργοστάσιο!!

Ως πολίτες που απλά διεκδικούμε τα αυτονόητα, το δικαίωμα στην υγεία και την ασφάλεια καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές. Τουλάχιστον λυπηρό που κάποιοι βουλευτές έχουν αυτή τη στάση απέναντι στους πολίτες των οποίων τα καλώς νοούμενα συμφέροντα υποτίθεται ότι τάχθηκαν να προασπίζονται και να υπηρετούν.

Η ομάδα μας καταγγέλλει τέτοιους τραμπουκισμούς, καταγγέλλει την έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες και συνεχίζει να αγωνίζεται για να αποτρέψει τη χωροθέτηση μιας τόσο επικίνδυνης βιομηχανίας δίπλα από τα σπίτια και τα σχολεία μας. Η παρουσία ΟΛΩΝ ΜΑΣ στις κινητοποιήσεις ακυρώνει το επιχείρημά τους ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που αντιδρούν και ενοχλούνται.»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: