17ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Rainbow

Η ΝΕΔΑ συμμετέχει στο 17ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Rainbow που οργανώνεται από την ΚΙΣΑ, την Κυριακή 18/10, από τις 10πμ ως τις 6μμ στον Δημοτικό Κήπο πίσω από το κτήριο της Βουλής.

αναδημοσιευουμε την ανακοίνωση τύπου του φεστιβάλ:

poster

Φεστιβάλ Rainbow: Ανοιχτά Σύνορα – Φιλόξενες Κοινωνίες                            

Τα  τελευταία 17 χρόνια, η ΚΙΣΑ διοργανώνει το Φεστιβάλ Rainbow, τη μεγαλύτερη αντιρατσιστική και πολυπολιτισμική εκδήλωση στην Κύπρο. Το Rainbow φέρνει μαζί Κύπριους και μη-Κύπριους, με την ενεργή και πολύχρωμη συμμετοχή κοινοτήτων, οργανώσεων και ομάδων μεταναστριών/τών, προσφύγων, οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και πολιτιστικών οργανώσεων, σε ένα πλαίσιο  αμοιβαίου σεβασμού και υπό ένα κοινό θέμα.  Το φετινό Φεστιβάλ Rainbow θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015, στο δημοτικό κήπο Λευκωσίας (CYTA) μεταξύ των ωρών 10:00 – 18:00. Όπως και κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσική, τραγούδια και χορό, εκθέσεις και περίπτερα ενημέρωσης, δράσεις για παιδιά, παζαράκι, φαγητά από όλο τον κόσμο, και πολλά άλλα.

Το θέμα του φετινού Φεστιβάλ  Rainbow, «Ανοιχτά Σύνορα – Φιλόξενες Κοινωνίες», μας φέρνει όλους μαζί για να απαιτήσουμε ανοιχτά σύνορα και να ξανασκεφτούμε τα δικά μας σύνορα και όρια, τόσο τα φυσικά όσο και τα κοινωνικά κατασκευασμένα.

Η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που έχει ως τραγικό αποτέλεσμα το χαμό χιλιάδων ανθρώπινων ζωών, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση να ανοίξει τα  σύνορα της και να  υποδεχτεί τους πρόσφυγες,   εγκαταλείποντας την υφιστάμενη πολιτική της που σκοπεί στο να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους  έξω από το φρούριο της, αφήνοντας τους στην ουσία να πνίγονται στη Μεσόγειο ή να βρίσκουν  σκληρό θάνατο κλεισμένοι σε φορτηγά. Πρόσθετα, η ΕΕ ενωμένη πρέπει να  αντιμετωπίσει εκείνα τα κράτη μέλη της που αποφεύγουν τις ευθύνες τους, αναγκάζοντας τα να γκρεμίσουν τα συρματοπλέγματα και άλλα τείχη μίσους.

Ταυτόχρονα, μετανάστριες/ες και πρόσφυγες που ήδη ζουν ανάμεσα μας για πολλά χρόνια αντιμετωπίζουν διακρίσεις, τον αποκλεισμό και άλλες μορφές συνόρων και ορίων.  Το Φεστιβάλ Rainbow μας καλεί να επ-αναλογιστούμε, ατομικά και συλλογικά, και να επαναπροσδιορίσουμε  αυτά τα σύνορα και όρια. Έχουμε ανάγκη να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο και να συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε ανοιχτές και φιλόξενες, πολυπολιτισμικές  κοινωνίες για την εξάλειψη των διακρίσεων,  της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού όλων των «άλλων», συμπεριλαμβανομένων των μεταναστριών/στών και των προσφύγων, και όπου θα υπάρχει ισότητα και ένταξη όλων.

Το Φεστιβάλ Rainbow 2015 διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Δράση Ενάντια στις Διακρίσεις» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα PROGRESS  και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ) και την ΚΙΣΑ, σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης .

Διοικητικό Συμβούλιο ΚΙΣΑ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: