Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες! Όχι στην Ευρώπη φρούριο! Όχι στον πόλεμο!

Η ΝΕΔΑ συμμετέχει σήμερα 12 Σεπτεμβρίου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης έξω από το Προεδρικό στις 7μ.μ.

refugees

Το τεράστιο κύμα προσφύγων από την Συρία που κινείται προς την Ευρώπη, είτε από θάλασσα είτε από την στεριά, έχει έρθει αντιμέτωπο με την επιθετικότητα της Ευρώπης Φρούριο! Πολλά πλοιάρια έχουν καταγραφεί ότι βυθίζονται από τις αρχές της εκάστοτε κυβέρνησης ενώ στα χερσαία σύνορα της Ουγγαρίας γίναμε μάρτυρες με την βάρβαρη επίθεση των αστυνομιών ώστε να μην περάσουν οι πρόσφυγες στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σε όλη την Ευρώπη ξοδέυουνται εκατομμύρια κάθε χρόνο για την Φρόντεξ – την συνοριακή φύλαξη της ΕΕ αλλά όταν πρόκειται για την προστασία των προσφύγων δεν υπάρχουν χρήματα! Τους κρατούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς επαρκή παροχή υγειονομικής περίθαλψης, και χωρίς αρκετές προμήθιες σε τρόφιμα και άλλα υλικά πρώτης ανάγκης για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Παράλληλα οι ευρωπαϊκές πρεσβείες στις χώρες από όπου έρχονται οι πρόσφυγες μένουν κλειστές και δεν δίνουν βίζες εισόδου στην ΕΕ, ενώ η Τουρκία δεν δίνει άδεια εξόδου, με αποτέλεσμα να σπρώχνουν τους πρόσφυγες στα χέρια διακινητών οι οποίοι παίρνοντας από τους πρόσφυγες μια μικρή περιουσία τους αφήνουν να πνιγούν στα νερά της μεσογείου ή να περπατούν χιλιόμετρα ολόκληρα σε συνθήκες εξαθλίωσης και πείνας ανάμεσα στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών.

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε! Δεν είναι η κοινωνία που θέλουμε!

Δεν είναι η Ευρώπη η οποία έχει πολιτική ανοιχτών συνόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες αλλά κλειστά σύνορα για τους πρόσφυγες που δραπετεύουν από χώρες που η ίδια η ΕΕ είναι ως ένα βαθμό υπεύθυνη για τους πολέμους και την καταστροφή τους, η Ευρώπη που θέλουμε.

Η Ευρώπη που θέλουμε είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης και των κινημάτων!

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες από εικόνες που δεν θα δούμε ποτέ στα κανάλια από ανθρώπους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που παρόλο που έχουν χτυπηθεί κι αυτοί από λιτότητα και μνημόνια και τις ευρωπαϊκές πολιτικές, προσφέρουν από το υστέρημά τους, ρούχα, φαγητό και καταφύγιο στους πρόσφυγες. Αυτή την Ευρώπη της αλληλεγγύης χρειαζόμαστε.

Πολιτικό άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες!

Πρόσφατα κάποιοι πρόσφυγες διασώθηκαν από την κυπριακή δημοκρατία. Από τους 115 πρόσφυγες που διασώθηκαν τώρα μόνο οι 20 κάναν αίτηση για άσυλο. Κι αυτό γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία εφαρμόζει πολιτική μηδενικού ασύλου. Τα τελευταία 10 χρόνια δόθηκε πολιτικό άσυλο σε περίπου 300 άτομα παρόλο που οι πρόσφυγες που έρχονται είναι πολλαπλάσιοι. Ένας μεγάλος αριθμός απελάθηκε πίσω στις χώρες στις οποίες μπορεί και να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης! Οι υπόλοιποι ζούσαν και ζουν με τις υποθέσεις τους να εξετάζονται, ή με συμπληρωματική προστασία, εντελώς εξαρτώμενοι από το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, χωρίς το δικαίωμα στην εργασία, χωρίς επίδομα για χρόνια που τους οδηγούσε να εργαστούν παράνομα,στην φτώχεια, και χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα χωρίς να μπορούν να φύγουν από την Κύπρο. Ζουν και ζούσαν σε μια ανοιχτή φυλακή. Αυτός ήταν ο τρόπος που είχαν οι αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις για “να σταματήσουν” τους πρόσφυγες από το να έρθουν στην Κύπρο. Αλλά ήταν επιλογή τους να έρθουν στην Κύπρο; ή η μήπως και η Κύπρος φέρει ευθύνη για το ότι έρχονται; Όσο υπάρχουν πόλεμοι και συγκρούσεις στην περιοχή οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να έρχονται!

Όχι στον πόλεμο!

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει μεγάλο κομμάτι ευθύνης για το κύμα των προσφύγων!

Yarmouk refugee camp

Κι αυτό γιατί συμμετέχει σε όλες τις επιθέσεις και πολέμους που πραγματοποιούνται στην μέση ανατολή και στην Ασία με το να δίνει γη και ύδωρ χωρίς καμία αντίσταση, κάθε φορά που η αμερικάνικες ή οι χώρες της ΕΕ ζητούν να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις (βρετανικές και εθνικής φρουράς) για να εισβάλουν.

Παράλληλα με την δικαιολογία ότι δημιουργούμε συμμάχους για να λύσουμε το Κυπριακό, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι φιλικά προσκείμενη σε αδίστακτους δικτάτορες όπως ήταν ο Άσαντ της Συρίας και ο Καντάφι της Λιβύης, κάνει μπίζνες με το Ιράκ και τώρα έχει αποκτήσει άριστες σχέσεις με την δολοφονική κυβέρνηση του Ισραήλ!

Τώρα η ΕΕ υποκριτικά έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί το κύμα των προσφύγων προκειμένου να εισβάλει στην Συρία, για να “σταθεροποιήσει” την χώρα. Είμαστε σίγουροι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία για ακόμη μια φορά δεν θα αντισταθεί καθόλου στο να χρησιμοποιηθούν οι βάσεις στο νησί. Μόνο ένα δυνατό και μαζικό κίνημα μπορεί να τους σταματήσει, και αυτό το κίνημα χρειάζεται να χτιστεί από εμάς, από τον κόσμο!

Για ένα κίνημα που να παλεύει για αλληλεγγύη, ειρήνη και μια νέα κοινωνία!

Η δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα είναι στα χέρια μας, στα χέρια των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας και όλων όσων δείχνουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους σε κάθε χώρα στην Ευρώπη.

Αυτά τα κινήματα χρειάζεται να συνεχίσουν και να παλέψουν:

  • Ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο! Όχι άλλοι θάνατοι στην Μεσόγειο και στα χερσαία σύνορα της Ευρώπης.

  • Ενάντια στους ρατσιστικούς νόμους του ασύλου που εφαρμόζονται από την Κυπριακή Δημοκρατία και τις Ευρωπαϊκές χώρες όπως το Δουβλίνο ΙΙ.

  • Ενάντια στις ποσοστώσεις! Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι κι όχι αριθμοί! Η ΕΕ λέει ότι θα πάρει μόνο 160.000 πρόσφυγες το οποίο είναι ένα μηδαμινό ποσοστό σε σχέση με τα 9 εκατομμύρια πρόσφυγες της Συρίας που αναζητούν άσυλο από το 2011!

  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! Καμία συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πολέμους και εισβολές!

  • Ενάντια στην φυλάκιση των προσφύγων. Να ανοίξουν οι πόρτες σε όλες τις ΜΚΟ, πολιτικές οργανώσεις, δικηγόρους, πολίτες που θέλουν να επισκεφτούν τους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες έχουν το δικαίωμα να έρθουν σε επαφή με όποιον θέλουν.

  • Για να γίνουν σεβαστές οι επιθυμίες των προσφύγων αν θέλουν να μείνουν ή να φύγουν από την Κύπρο! Αν οι πρόσφυγες θέλουν να φύγουν η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει το ταξίδι τους, με τη χρηματοδότηση που ήδη παίρνει από την ΕΕ, να τους μεταφέρει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Πράσινη Κάρτα σε όλους τους πρόσφυγες έτσι ώστε να μπορούν να διακινούνται και να ζούν σε όποιο σημείο θέλουν στην Ευρώπη.

  • Για να χορηγηθεί πολιτικό Άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες που θέλουν να ζήσουν στην Κύπρο με πλήρη δικαιώματα εργοδότησης, υγείας, εκπαίδευσης, στέγης, και μετακίνησης με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους κύπριους εργαζόμενους. Όχι στην συμπληρωματική προστασία, όχι σε μεσοβέζικες άδειες παραμονής που τους εγκλωβίζουν στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και στην παράνομη εργασία.

Για μια κοινωνία που θα λειτουργεί για τα συμφέροντα των ανθρώπων και όχι των μεγάλων επιχειρήσεων! Που θα εξυπηρετεί την ειρήνη και την ανάπτυξη για όλους, και όχι πως οι πολυεθνικές θα εκμεταλλευτούν το πετρέλαιο και την ανοικοδόμηση μετά τον πόλεμο. Μια κοινωνία που θα λειτουργεί κάτω από τον έλεγχο και διαχείριση των εργαζομένων και της νεολαίας, της πλειοψηφίας του κόσμου, σε πλήρη διαφάνεια και για τις ανάγκες όλων, μια σοσιαλιστική κοινωνία.

Ας χτίσουμε αυτό το κίνημα! Ας είναι η 12 του Σεπτέμβρη η αρχή!

Γίνε κι εσύ μέρος αυτού του αγώνα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: