Η πόλη δεν σας σηκώνει – έξω νεοναζί και φασίστες του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής!

Το ΕΛΑΜ με αφορμή την 1η του Απρίλη, οργανώνει εκδήλωση στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, με ομιλητές Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Ακολουθεί κοινή ανακοίνωση του αριστερού – αντιφασιστικού – αντιρατσιστικού χώρου. 

10372211_887402007937697_3976694336681650497_n

Το ΕΛΑΜ, ως παράρτημα της Χρυσής Αυγής, της Ελληνικής εγκληματικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, θέλει να καταλύσει τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα  και να επιβάλει δια της βίας τη δικτατορία, την νεοναζιστική και φασιστική της ιδεολογία στην κοινωνία.

Όσες φορές στην ιστορία της η Κυπριακή κοινωνία επέτρεψε σε μορφώματα  όπως το ΕΛΑΜ να διαδραματίσουν ρόλο και να έχουν λόγο πλήρωσε ένα μεγάλο τίμημα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια και δεν πρέπει να επιτρέψουμε εκ νέου μια νέα καταστροφή.

Το ΕΛΑΜ και η Χρυσή Αυγή αξιοποιούν ευαίσθητα και σημαντικά ζητήματα για να αυξήσουν την επιρροή τους και να προετοιμάσουν το έδαφος, ώστε όταν καταφέρουν να διαβρώσουν την κοινωνία και τους θεσμούς, να επιβάλουν δια της βίας τη φασιστική και νεοναζιστική τους ιδεολογία.

Υπό τις περιστάσεις αυτές  δηλώνουμε την αντίθεση και καταδίκη μας στη νεοναζιστική συνάθροιση που οργανώνει το ΕΛΑΜ σε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή την 1η Απριλίου στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα.

Οι Νεοναζί και φασίστες του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής δεν έχουν δικαίωμα να επικαλούνται τις ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα για να οργανώνουν εκδηλώσεις που στοχεύουν την προώθηση της μισαλλοδοξίας, του  ρατσισμού  και της βίαιης κατάλυσης  αυτών των δικαιωμάτων.

Είναι για αυτούς τους λόγους που:

  • Καταγγέλλουμε και απαιτούμε την ακύρωση της εκδήλωσης που προγραμματίζει το ΕΛΑΜ με τη συμμετοχή παραστρατιωτικών στελεχών και εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής.
  • Ζητούμε από το Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα να μην παραχωρήσει τους χώρους του για τη διάδοση της φασιστικής και νεοναζιστικής ιδεολογίας, της υπόθαλψης της μισαλλοδοξίας και της κατάλυσης των δικαιωμάτων και της ελευθερίας των ανθρώπων.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους και τις συντεχνίες τους να αντιδράσουν στη χρήση του εργασιακού τους χώρου και της εργασίας τους για υπηρεσίες προς τους Νεοναζί και Φασίστες.
  • Καλούμε το κοινό και όλους τους φορείς να καταδικάσουν και μποϋκοτάρουν την εκδήλωση του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, καλούμε το κοινό να ενισχύσει τη δράση του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος για να αντιταχθούμε στο ρατσισμό, στο φασισμό  και να φράξουμε το δρόμο του ΕΛΑΜ – Χρυσή Αυγή και των ομοϊδεατών του.

Το ΕΛΑΜ – Χρυσή Αυγή  όποιο μανδύα και να φορέσει δεν μας ξεγελά για τον πραγματικό του χαρακτήρα και στόχους!

30 Μαρτίου 2015, Δημόσια Τοποθέτηση των Οργανώσεων:

 

Γρανάζι

ΔΡΑΣΥ – Δικοινοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία

Εργατική Δημοκρατία

ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα Στήριξη Αντιρατσισμό,

ΝΕΔΑ – Νέα Διεθνιστική Αριστερά

Πρωτοβουλία Ενάντια στη Φασιστική Απειλή

ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: