Φτάνει πια στη Λιτότητα! Δεν διαπραγματευόμαστε! Διεκδικούμε!

ανακοίνωση της ΝΕΔΑ – συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της πλατφόρμας συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί» ενάντια στην σύνοδο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, την Τετάρτη 4/3, στις 5μ.μ. έξω από το Συνεδριακό Κέντρο

10488144_754077561335361_1914837758467757557_n

2 χρόνια κάτω από τον έλεγχο της Τρόικας και έχουμε πλησιάσει στα όρια της εξαθλίωσης!

27,8% βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, 17,4% ανεργία, 25% μείωση μισθών, 43,2% ανεργία στη νεολαία! 1/3 των νέων σκέφτονται να μεταναστεύσουν! 44.000 άτομα ζουν από τα κοινωνικά παντοπωλεία!

Είναι καιρός να μπούμε στην αντεπίθεση!

Οι ψευδαισθήσεις ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε μια καλύτερη πολιτική με την Τρόικα έχει πια σβήσει. Στο σίριαλ της διαπραγμάτευσης της νέας Ελληνικής κυβέρνησης με τους “εταίρους”, φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο της Τρόικας: δεν διαπραγματεύονται – επιτίθενται! Δεν δέχτηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει ούτε τα μέτρα που εξήγγειλε για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης! Κι αυτό γιατί θα τους χαλούσε το πλάνο για όλη την Ευρώπη που δεν είναι άλλο από το να ζούμε με μισθούς πείνας, στην εξαθλίωση, για να γίνουμε “ανταγωνιστικοί” και να βγάζουν υπέρογκα κέρδη οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι καπιταλιστές!

 

Μέσα στα 6 χρόνια οικονομικής κρίσης τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών έχουν πολλαπλασιαστεί!

 

Δεν είναι μόνο οι διεθνείς εταίροι μας που μας σπρώχνουν στον γκρεμό!

 

Υποδεχόμενος τον Τσίπρα, ο Αναστασιάδης δήλωσε ότι θέλει κι αυτός την ανάπτυξη και ευημερία του λαού… αλλά όταν όλη η κοινωνία ψιθύριζε ότι πρέπει κι αυτός να διαπραγματευτεί, ο Γεωργιάδης άρχισε να μην καταλαβαίνει τι ζητάει η Ελληνική Κυβέρνηση… και είπαν για μια φορά την αλήθεια: δεν τα ζητά η Τρόικα αυτά που εφαρμόζουν! Είναι δικό τους πρόγραμμα! Είναι δικά τους αιτήματα το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μας, οι ιδιωτικοποιήσεις – ήδη από το 1990 – η μείωση των μισθών – η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αγορών και των τραπεζιτών! Η κυβέρνηση που δεσμεύονταν ότι θα μας βγάλει από την κρίση έχει χρεοκοπήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία για να σώσει τα δισεκατομμύρια των κουμπάρων της!

 

Αρκετά έπαιξαν με τις ζωές μας! Αγώνας μέχρι να τους ρίξουμε! Είναι καιρός να φύγουν από την κυβέρνηση! 

 

Οι συμβολικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις είναι σημαντικές! Δεν είναι όμως αρκετές!

Να περάσουμε στην αντεπίθεση!

 

Οι εργαζόμενοι έχουν δοκιμάσει τη δύναμή τους όλα αυτά τα χρόνια: Οι απεργίες των ημικρατικών το 2011 ανάγκασαν τη Βουλή να συνεδριάσει με κλειστά μικρόφωνα, χωρίς πρακτικά και παραβιάζοντας οι βουλευτές την πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων για να συνεδριάσουν [1]! Οι κινητοποιήσεις εργαζομένων, πολυτέκνων, κατόχων αξιογράφων, κτλ έξω από τη Βουλή έκαναν τους βουλευτές να φοβούνται να βγουν έξω! Οι απεργίες στα λιμάνια και στον οικοδομικό τομέα τις δύο προηγούμενες χρονιές παρέλυσαν την παραγωγή και ανάγκασαν έστω και σε μικρές υποχωρήσεις! Οι απεργίες και οι αυθόρμητες απεργίες αλληλεγγύης των εργαζομένων (Cyta)[2] πέρυσι κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις παρέλυσαν τον ημικρατικό τομέα! Χιλιάδες τραπεζικών υπαλλήλων πλημμύρισαν τους δρόμους τις πρώτες μέρες μετά το κούρεμα! Χιλιάδες μαθητών έδωσαν το μήνυμα ότι η νέα γενιά είναι εδώ και δεν θα τους ανεχτεί!

 

Όλα αυτά, και πολλά άλλα έγιναν τα τελευταία 3-4 χρόνια σποραδικά και απομονωμένα το ένα από το άλλο. Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε πλάνο και συντονισμός των αγώνων!

 

Αν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια ήταν σε απεργία και δεν μπορούσαν οι Τροϊκανοί να μπουν στην χώρα, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν σε απεργία και δεν μπορούσε να λειτουργήσει η Βουλή, αν οι μαθητές και η υπόλοιπη κοινωνία ήταν έξω από τη Βουλή, πριν να φτάσουν οι βουλευτές και δεν τους επέτρεπαν να μπουν μέσα! Αν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ήταν σε απεργία και παρέλυε παράλληλα όλη η οικονομία! Τότε θα καταλάβαιναν ότι αυτοί που ελέγχουν την οικονομία δεν είναι οι αγορές, δεν είναι οι ξεπουλημένοι βουλευτές, δεν είναι η Τρόικα αλλά οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μαθητές, ο λαός!

 

Ας κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα!

 

Δεν διαπραγματευόμαστε! Διεκδικούμε!

 

  • Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις μειώσεις μισθών και επιδομάτων
  • Όχι άλλη λιτότητα! Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει κανένας νόμος που θα μας πάρει τα σπίτια, τους μισθούς και τις συντάξεις μας!
  • Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο, στην εκκλησία και στις μεγάλες επιχειρήσεις – όχι στο λαό!
  • Να περάσουν στα χέρια της κοινωνίας οι ήδη κρατικοποιημένες τράπεζες και ο Συνεργατισμός! Έτσι μπορούν να επιστρέψουν τα κεφάλαια που έχουν φύγει από την Κύπρο, να μπει έλεγχος κεφαλαίων όχι στις μικρές συναλλαγές αλλά στο μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο τις μέρες του κουρέματος έφευγε μαζικά! Για να λειτουργήσουν οι τράπεζες προς όφελος της κοινωνίας και όχι για να βγάλουν υπέρογκα κέρδη οι τραπεζίτες στις πλάτες μας!
  • Δεν πληρώνουμε το χρέος! Μας φόρτωσαν 22 δις χρέος, 1.5 φορά παραπάνω από ότι παράγουμε! Για να σώσουν τους τραπεζίτες ενώ αυτοί είναι που ευθύνονται για την κρίση!
  • Να περάσουν όλοι οι σημαντικοί τομείς της οικονομίας στα χέρια της κοινωνίας και των εργαζομένων, κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και διαχείριση. Έτσι μόνο μπορεί να έρθει η ανάπτυξη!

 

Εταίροι μας δεν είναι η Τρόικα! Εταίροι μας είναι μόνο οι λαοί!

Οι λαοί όλης της Ευρώπης και του κόσμου, που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και χρόνια παλεύοντας ενάντια στη λιτότητα και τη φτωχοποίηση! Μαζί τους μπορούμε να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία, μια Σοσιαλιστική Ενωμένη, Ομοσπονδιακή Κύπρο, σε μια Σοσιαλιστική Ενωμένη Ευρώπη σε εθελοντική βάση, σε έναν Σοσιαλιστικό Κόσμο.

 

Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε!

 

Η ΝΕΔΑ – Νέα Διεθνιστική Αριστερά παλεύει για τον σοσιαλισμό στην Κύπρο, την Ευρώπη και τον κόσμο, μέσα στα πλαίσια της Επιτροπής για μια Εργατική Διεθνή (CWI – Committee for a Workers International) Πάλεψε μαζί μας!

 

[1] https://nedacy.wordpress.com/2012/02/08/sto-rithmo-twn-apergiwn-edw-kai-enamisi-mina/

[2] http://paratiritirioergasias.blogspot.com/2014/02/cyta.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: