H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών απαντά στον Φίλιππο Πατσαλή

Μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας προς την απεργία των νοσηλευτών οι οποίοι πραγματοποίησαν απεργία την Πέμπτη 12/2, η ΠΑΣΥΝΟ, η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών που πήρε και την ευθύνη για το κάλεσμα της απεργίας απαντά:

92704502

πηγή http://www.ygeia-news.com/

Η συντεχνία, εξέδωσε την Παρασκευή ανακοίνωση σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, κάνοντας λόγο για απαξιωτικές και προκλητικές για τους νοσηλευτές δηλώσεις του Φίλιππου Πατσαλή. Μάλιστα, η ΠΑΣΥΝΟ στρέφει ευθέως τα πυρά της κατά του Υπουργού Υγείας, τον οποίο κατηγορεί πως είναι με δική του ανοχή και παραλείψεις, «που τα δημόσια νοσηλευτήρια εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκονται στον αυτόματο πιλότο, υποστελεχωμένα και με ελλείψεις σε αναλώσιμα, με κίνδυνο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, και  προβάλλοντας εντέχνως ως μόνη διέξοδο το Γε.ΣΥ και την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων». «Η απαξιωτική στάση του Υπουργείου σας στα δίκαια αιτήματα των νοσηλευτών», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ, «μας οδηγεί στον μονόδρομο των κινητοποιήσεων και γι’ αυτό έχετε την απόλυτη ευθύνη για την ταλαιπωρία των ασθενών και του κοινού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών:  «Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία, δυσαρέσκεια και αγανάκτησή της αναφορικά με τις χθεσινές(σ.σ. την Πέμπτη) απαξιωτικές και προκλητικές για τους νοσηλευτές, δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Δρα Φίλιππου Πατσαλή, που πιστεύουμε πως δεν αρμόζουν σε ένα πολίτικο προϊστάμενο.

Ο Υπουργός Υγείας, δυστυχώς γι’ άλλη μια φορά, εντέχνως και σκοπίμως, αναφέρθηκε στα αιτήματά μας, τόνισε πως δημιουργούν πρόσθετες δαπάνες για τα δημόσια οικονομικά και δεν μπορούν να εγείρονται μέσα στις παρούσες οικονομικές συνθήκες της ύφεσης.

Με τις προκλητικές του δηλώσεις καλεί και προκαλεί το κοινό να ταχθεί εναντίον των  νοσηλευτών, πράγμα που δεν έκαμε όταν με μια άλλη ομάδα λειτουργών υγείας απείλησε με απεργία. Μάλιστα, συναντήθηκε και συμφώνησε με τα αιτήματά τους, τα οποία επιφέρουν πρόσθετο κόστος για τα δημόσια ταμεία.

Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις επιστολές μας, ή τουλάχιστον τις δημόσιες δηλώσεις μας, ότι τα αιτήματά μας δεν θα επιφέρουν πρόσθετο κόστος, στο παρόν στάδιο.

Στις δηλώσεις σας αναφέρεστε στην χθεσινή(σ.σ. την Πέμπτη) απεργία, χαρακτηρίζοντάς την αχρείαστη, καθώς ξεκαθαρίσατε πως το Υπουργείο σας, έχει δώσει και γραπτώς τις εξηγήσεις του ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τέτοια αιτήματα αυτήν την περίοδο.

Κύριε Υπουργέ, η απεργία πραγματοποιείται στις περιπτώσεις, όταν η εργοδοτική πλευρά, χωρίς τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα και με το πρόσχημα  της οικονομικής κρίσης, αρνείται την ίση και δίκαιη μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων στον κλάδο της υγείας αλλά και την επαγγελματική αναγνώριση και δικαίωση ενός επαγγέλματος, όπως επιχειρείτε εσείς τώρα.

Αναφορικά με τη δήλωσή σας για την ταλαιπωρία των ασθενών, αναφέρουμε πως είναι με δική σας ανοχή και παραλείψεις, που τα δημόσια νοσηλευτήρια εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκονται στον αυτόματο πιλότο, υποστελεχωμένα και με ελλείψεις σε αναλώσιμα, με κίνδυνο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, και  προβάλλοντας εντέχνως ως μόνη διέξοδο το Γε.ΣΥ και την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Η απαξιωτική στάση του Υπουργείου σας στα δίκαια αιτήματα των νοσηλευτών,  μας οδηγεί στον μονόδρομο των κινητοποιήσεων και γι’ αυτό έχετε την απόλυτη ευθύνη για την ταλαιπωρία των ασθενών και του κοινού. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015, για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει περαιτέρω χειρισμούς».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: