Το ΓΕΣΥ και ο Αρχιεπίσκοπος

σχόλιο της ΝΕΔΑ

Δεν είναι γνωστό αν ο Αρχιεπίσκοπος έχει άμεσα οικονομικά συμφέροντα στον τομέα της υγείας ή σαν κάλος χριστιανός-επηχειρηματιας σκέπτεται να αποκτήσει, αλλά οι πιο κάτω δηλώσεις του φανερώνουν ένα ηγέτη που έχει πάρει προ πολλού διαζύγιο με αυτό που κατ ‘όνομα διακονεί.

2013_05_07_09_13_17__92b255c679f04403b702c86dadaaa44b

Το ΓΕΣΥ, υπέδειξε ο Μακαριότατος, πρέπει να εφαρμοστεί για το φτωχό λαό, γι’ αυτούς που δεν μπορούν να αναζητήσουν ιατρό της προτίμησής τους ή δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία.

«Δεν είναι σωστό. Δηλαδή, όσοι έχουμε τη δυνατότητα να πηγαίνουμε στο εξωτερικό γιατί έχουμε πέντε παλιοπαράδες να πηγαίνουμε, και ο φτωχός ο κόσμος που δεν μπορεί να πάει, να μην έχει ένα γιατρό, να μην θέλει να πάει εκεί μου νομίζει ότι θα βρει την υγεία του»;

Και απευθυνόμενος προς τους ιατρούς, υπέδειξε πως όλοι πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά τους ζητήματα προς όφελος των απλών πολιτών.

«Ας κερδίζουν κάποιοι ιατροί και λιγότερα, δεν χάθηκε ο κόσμος. Δεν θα πεινάσει κανείς. Αλλά πρέπει να κοιτάξουμε και το φτωχό τον κόσμο. Και ως Εκκλησία κάνω έκκληση προς τους ιατρούς και τις συντεχνίες να προσγειωθούν, να λογικευτούν και η έγνοια μας να είναι ο εμπερίστατος λαός που πρέπει να τον στηρίξουμε και να του συμπαρασταθούμε».

Αυτό το οποίο παίζεται αρχιεπίσκοπε μου δεν είναι αν θα έχει ο φτωχός ο κόσμος που δεν έχει πέντε παράδες την δυνατότητα να δει την υγεία του αλλά αν θα έχουν οι επιχειρηματίες των ασφαλιστικών και των νοσοκομείων την δυνατότητα να πίνουν πραγματικά το αίμα του φτωχοκοσμου στο όνομα της υγείας του.

Γιατί αυτό που έχει αρχίσει ήδη να συμβαίνει, ακόμη και πριν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ είναι να χάσει ο φτωχοκοσμος την πρόσβαση που έχει έστω και σε υποβαθμισμένη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Και με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ η κρατική ασφάλιση αυτό που θα καλύπτει είναι μικροατυχήματα και κρυολογήματα. Αν κάποιος θα έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας θα είναι αναγκασμένος να ξεπουλά ότι έχει και δεν έχει για να δει την υγεία του ή να πεθαίνει. Γιατί όπως συμβαίνει και στο Αμερικανικό σύστημα υγείας που θέλουν να μας φέρουν, ο γιατρός προτού κοιτάξει τον ασθενή θα κοιτάζει την ασφάλεια του και μια καλή ασφάλιση είναι απρόσιτη για τον φτοχωκοσμο.

Όσο αφορά τους ιατρούς και τους νοσηλευτές στους οποίους κάνετε εγκλίσεις να λογικευτούν για το καλό του λαού, και να σταματήσουν όποιο αγώνα για μια καλύτερης ποιότητας δημόσια υγεία, θα ήταν πιο καλό σαν καλός χριστιανός να απευθυνθείτε σε όλους αυτούς «που έχουν πέντε παράδες και πηγαίνουν στο εξωτερικό» να δώσουν τους μισούς από αυτούς σε όσους δεν έχουν και όχι να τους καλύπτεται και να υποστηρίζετε τα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να μετατρέψουν την υγεία σε εμπόρευμα.

Θα ήταν καλύτερο να ενσκήψετε στα προβλήματα των δημόσιων νοσηλευτηρίων και να τα βοηθήσετε έτσι ώστε να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα υγείας στον φτωχοκοσμο για να μην έχει ανάγκη να τρέχει στο εξωτερικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: