Η άρχουσα τάξη και η Ντογούζ Ντέρια

του Χασαν Κανάι (μετάφραση από τα τούρκικα)

for the article in Turkish go here

Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που δέχτηκε η Ντέρια Ντογούζ – βουλευτής του CTP, παραδοσιακού αριστερού κόμματος στο βορρά – στα sοcial media μετά τις δηλώσεις της στη βουλή.

index2

Ποια ήταν η αφορμή για την επίθεση;

Η Ντέρια Ντογούζ, απάντησε σε έναν από τους βουλευτές του UBP (δεξιού κόμματος, Εθνικής Ενότητας), τον Ζορλού Τορέ, ο οποίος παλιότερα διετέλεσε πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος MAP (Κόμμα Εθνικής Απελευθέρωσης) του οποίου η ομιλία ήταν άκρως εθνικιστική. Η Ντογούζ Ντέρια ήταν η πρώτη βουλευτής που για πρώτη φορά αντέδρασε σε αυτό και τον προκάλεσε αποκαλύπτοντας μεγάλες αλήθειες για το παρελθόν της Κύπρου. Είπε ότι δεν ήταν μόνο οι τ/κ γυναίκες που έχουν υποφέρει από τις συγκρούσεις, αλλά ότι και ε/κ, μαρονίτες και αρμένιες γυναίκες βιάστηκαν κατά το 1974. Το σχόλιο αυτό έφερε σε πολύ άβολη θέση την άρχουσα τάξη.

Τι προβλημάτισε την άρχουσα τάξη με αυτά που είπε η Ντέρια;

Το ότι θα αποκαλυφθούν με τα λεγόμενά της τα ψέματα που λένε στην τ/κ κοινότητα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, καθώς και ότι έχουν γράψει την ιστορία μας με επιφανειακούς ηρωισμούς μόνο και μόνο για να διατηρήσουν την ηγεμονία τους.

Οι ίδιοι φασιστικοί κύκλοι, κομμάτι της άρχουσας τάξης και της πολιτικής ηγεσίας , φοβούνται μια βιώσιμη ομόσπονδη λύση, γιατί θα χάσουν την ηγεμονία τους. Έτσι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα επιτεθούν οποιονδήποτε θα παλέψει για αυτή. Δεν είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν και δεν φοβούνται να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Για αυτούς τους λόγους η ΝΕΔΑ στηρίζει την Ντογούζ Ντέρια που δεν διστάζει να αναφερθεί σε ιστορικές αλήθειες και παλεύει για μια βιώσιμη ομόσπονδη Κύπρο.

Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να εκθέτουμε τα γεγονότα, και να τιμωρήσουμε όλους όσους συμμετείχαν σε εγκλήματα στο παρελθόν, ενάντια στην μία ή στην άλλη κοινότητα. Μόνο έτσι όπως λέει και η Ντέρια θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε μια νέα σελίδα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: