Η πλατφόρμα Συνδικαλιστών και κοινωνικών οργανώσεων καλεί σε φόρουμ και σε πορεία την Τρίτη 16/12/14

αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της ΠΕΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

images

Δελτίο τύπου

Πλατφόρμας Συνδικαλιστών και κοινωνικών οργανώσεων ¨Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί¨

Παρασκευή 12/12/2014

Οι οργανώσεις της πλατφόρμας συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων η οποία έχει συγκροτηθεί και οργανώσει μεγάλες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη εξάγγειλαν την πραγματοποίηση του πρώτου φόρουμ συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων, με σύνθημα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί: Όχι στη λιτότητα, ναι στην ανάπτυξη και στις θέσεις εργασίας».

Το φόρουμ θα αποτελέσει ακόμη ένα βήμα  στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ενότητας στη δράση και της συνοχής της Πλατφόρμας προς την κατεύθυνση ουσιαστικότερης και μαχητικότερης παρέμβασης για αλλαγή των ακολουθούμενων πολιτικών τόσο σε κρατικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο και προς αποφυγή νέων αρνητικών εξελίξεων για την κοινωνία των πολιτών.

Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί  στις 16 Δεκεμβρίου από η ώρα 2.00 μ.μ, μέχρι τις 5.00 μ.μ στο κινηματογράφο Ζήνα Παλλάς. Θα πάρουν μέρος  πέραν των 500 αντιπροσώπων οι οποίοι θα είναι οι ηγεσίες και εκλεγμένα σώματα όλων των συμμετεχουσών οργανώσεων.

Το Φόρουμ θα αποτελέσει βήμα διαλόγου και προβληματισμού γύρω από τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Κύπρο και θα εγκρίνει διακήρυξη η οποία θα αποτελεί και το μανιφέστο στη βάση του οποίου θα αναπτύσσονται οι δράσεις και οι κινητοποιήσεις της Πλατφόρμας.

Συμμετοχή στο Φόρουμ θα έχουν και προσωπικότητες της Ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και άλλοι παράγοντες της κοινωνίας.

Μετά την  ολοκλήρωση των εργασιών, στις 4.45 μμ, θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή των Αντιπροσώπων για να επιδοθεί σχετικό ψήφισμα.

Πρόγραμμα εργασιών

–      Καλωσόρισμα.

–      Εισήγηση από τον Δρ. Γιάννη Κουζή, Καθηγητή εργασιακών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Υπεύθυνος του τομέα εργασιακών σχέσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Εργασίας.

–      Εισήγηση από τον Δρ Ανδρέα Θεοφάνους, Πρόεδρο του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 –      Παρεμβάσεις από όλες τις οργανώσεις που συμμετέχουν στην Πλατφόρμα.

 –      Έγκριση διακήρυξης – ψηφίσματος

 –      Συγκέντρωση έξω από τον κινηματογράφο Ζήνα Πάλας και πορεία προς την Βουλή όπου θα επιδοθεί το ψήφισμα που θα εγκριθεί.

 Όπως και σε προηγούμενες δραστηριότητες, η πρόσκληση για συμμετοχή στο φόρουμ και στις άλλες δραστηριότητες της πλατφόρμας, θα είναι ανοικτή για όλες τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ να συμμετάσχει στις εργασίες του φόρουμ και προσδοκούμε ότι και άλλες οργανώσεις θα πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή.

Οι οργανώσεις:

Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ),Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ), Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών  (ΠΟΑΣ), Παγκύπρια Οργάνωση Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ), Ένωση Συνταχτών Κύπρου, Κίνηση Κατά των Εκποιήσεων, Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), Νεα Αγροτική, Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων (ΠΟΠ), Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ), Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), Κίνηση κατά των Ιδιωτικοποιήσεων, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης       Εκπαίδευσης, Κίνηση Πολιτισμού, Ένωση Καταναλωτών και ποιότητας ζωής

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: