MTN Κύπρου: είπαν «ΓΕΙΑ» σε 11 εργαζόμενους ενώ τα στελέχη κάνουν διακοπές με έξοδα της εταιρείας!

της Εκάβης 

Πρόσφατα συνέβη κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα του νησιού χωρίς ωστόσο να δοθεί η δέουσα σημασία.

hom_MTN423

Πριν από δύο μήνες η εταιρεία ΜΤΝ Κύπρου αποφάσισε το κλείσιμο του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πελατών και τη μεταφορά του στην Ελλάδα όπου ο μισθός είναι σαφώς πιο χαμηλός και οι συνθήκες εργασίας πολύ πιο ευέλικτες. Άμεσο επακόλουθο ήταν η απόλυση των 11 εργαζομένων του κέντρου.

Η εργοδοσία φρόντισε με πολύ έντεχνο τρόπο να αποφύγει την κατακραυγή από τους απολυμένους αναφέροντας ότι υπάρχουν 3 θέσεις για τις οποίες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και «οι πιο καλοί θα επιβιώσουν». Το αποτέλεσμα ήταν οι υπάλληλοι να κυνηγούν να φάνε ο ένας τον άλλο ενώ κανείς τους δεν τόλμησε να πει το παραμικρό καθώς διακυβεύονταν η παραμονή τους στην εταιρεία.

Και όταν όλο αυτό ξεφούσκωσε και τα ελάχιστα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με το θέμα σώπασαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του τηλεφωνικού κέντρου είδαν την πόρτα της εξόδου.

Ωστόσο η προκλητικότητα δεν έχει όρια καθώς αυτή τη στιγμή 40 στελέχη βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για διασκέδαση με λεφτά της εταιρείας, ενώ τόσο καιρό μας πιπιλίζουν το μυαλό για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρεία και τις θυσίες που πρέπει να κάνουμε όλοι… Σημειωτέον ότι στα φτωχά στελέχη, εκτός από την κάλυψη ναύλων και διαμονής, δόθηκαν και μετρητά για να έχουν την άνεση να ξοδεύουν, την ίδια στιγμή που πίσω υπάρχουν υπάλληλοι απολυμένοι, και υπάλληλοι που εργάζονται σκληρά με το φόβο ότι θα είναι οι επόμενοι!

Advertisements

One Comment to “MTN Κύπρου: είπαν «ΓΕΙΑ» σε 11 εργαζόμενους ενώ τα στελέχη κάνουν διακοπές με έξοδα της εταιρείας!”

 1. Μέσα στους χαλεπούς αυτούς καιρούς το γεγονός αυτο προσθέτει άλλο ένα λιθαράκι στην καθημερινή δυστυχία των ανθρώπων που υποφέρουν για να καλοπερνούν πλουσιοπάροχα οι λίγοι και εκλεκτοί μεγαλοκαρεκλάδες, με εβδομάδες αναψυχής και διασκέδασης αφού κατάφεραν και αυτήν την φορά να εκτοπίσουν τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους ετών από την εταιρία, που αποκαλείται ΜΤΝ και που μπροστά από τα φώτα θέλει να φαίνεται ότι προσφέρει και νοιάζεται για τον κόσμο της.
  Μιλάω εκ πείρας και γνωρίζοντας τα ενδοεταιρικά παιχνίδια της εκ των έσω, αφού συγγενικό μου πρόσωπο εργάζεται σε αυτή και καθημερινά βιώνει καταστάσεις διακρίσεων, εκφοβισμού, ψυχολογικής βίας, εξευτελιστικής συμπεριφοράς από τους δήθεν ανωτέρους, που βρίσκονται στις θέσεις αυτές χωρίς πτυχία και προσόντα αλλά απλά και μόνο επειδή ήξεραν να διεισδύσουν στο σύστημα και να πατήσουν επί πτωμάτων για να ανέβουν.
  Και αυτή είναι η συμπεριφορά που βραβεύεται από την ΜΤΝ και τους επικεφαλείς της, μοιράζοντας extra χρηματικά έπαθλα και αυξήσεις σε αυτούς που «καταφέρνουν» να φέρονται πιο σκληρά και απάνθρωπα στους υφισταμένους τους , φτάνοντας τους σε σημεία απόγνωσης αφού αναγκάζονται να υπομένουν τα πάνδεινα και να σκύβουν το κεφάλι στο βωμό του μεροκάματου.
  Ως αποκορύφωμα, τα γεγονότα του περασμένου Σεπτεμβρίου, μετά από ένα εξοντωτικό καλοκαίρι οπού είχαν αφήσει το call center με 11 άτομα, τα οποία εξυπηρετούσαν και παρείχαν υποστήριξη στους 350,000+ συνδρομητές της ΜΤΝ (αριθμός δυσανάλογος των απαιτήσεων και του φόρτου της δουλειάς), υπήρξαν περιστατικά που άτομα δεν άντεξαν και παραιτήθηκαν από μόνα τους (απώτερος τους στόχος της διαμορφωμένης κατάστασης) και…τέλη Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται περίλυπα και στωικά η ανάγκη για κλείσιμο του τμήματος και μεταφοράς του στην Ελλάδα. Ενώ όλο το καλοκαίρι γνώριζαν,προγραμμάτιζαν και πραγματοποιούσαν τα trainings στο ξενοδοχείο Semeli ( έναντι της ΜΤΝ) για την ελληνικής εταιρία. Τύφλωναν το προσωπικό με κούφιες υποσχέσεις κοροιδέυοντας τους μπροστά στα μάτια τους για να έχουν υπό έλεγχο την κατάσταση. Και κυρίως να τους κρατούν φιμωμένους αφού απαγορευόταν να μιλάνε ή να ρωτάνε γι’αυτήν την υπόκωφη οχλοβοή που αναμένονταν.
  11 άτομα που εργαζόταν για αυτήν την εταιρία από 5 έως 10 χρόνια ο καθένας (σχεδόν δηλαδή από τα πρώτα χρόνια που στήνονταν η ΜΤΝ στην Κύπρο) βρέθηκαν χωρίς δουλειά με δώρο τον μισθό του Οκτωβρίου, για την βγάλουν ως το τέλος του χρόνου όπως χαρακτηριστικά τους ανακοινώθηκε προσωπικά στον καθένα. Ενώ την ίδια στιγμή η πλειονότητα των εργαζομένων που έμεναν πίσω, εργάζονται υπό το καθεστώς καθημερινού τρόμου διότι όπως έχει δηλωθεί εκ της διευθύνσεως, ο δρόμος της εξόδου δεν σταματά στους 11.
  Και τώρα, 2 μήνες μετά από αυτό εξευτελιστικό γεγονός οι ιθύνοντες, 40 στον αριθμό (ουκ ολίγοι), Directors και Managers βρίσκονται σε ταξιδάκι αναψυχής για να σπαταλήσουν αυτά που δήθεν γλίτωσαν. Για να ξεκουραστούν από όλη την κούραση που τους προκάλεσε το κλείσιμο ενός τμήματος και η στυγνή απόλυση 11 ανθρώπων. Οι μισθοί των οποίων αγγίζουν υπέρογκα ποσά μηνιαίως, ειδικά στις μέρες μας, συνέχισαν για να «φάνε» και ότι επιπλέον μπορούσαν. Την στιγμή που οι «πεταγμένοι» σαν την μύγα από το ζυμάρι αναζητήσουν πόρους για τα προς το ζην, για αυτούς και τις οικογένειές τους.
  Σε μια Κύπρο της παρακμής, σε μια Κύπρο που δοκιμάζεται καθημερινά, η εταιρεία ΜΤΝ πρόσθεσε στον κατάλογο των ανέργων και ψυχικά εξοντωμένων άλλους 11 ανθρώπους. Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης όμως είναι ότι οι λόγοι δεν ήταν οικονομικοί αλλά στρατηγικοί και η επαλήθευση της ωμής πραγματικότητας του «να τρώνε οι λίγοι και να πεινάνε οι πολλοί» απεδείχθη για ακόμη μια φορά απαράβατος τελικά κανόνας της κάθε κοινωνίας
  Ας χρησιμοποιηθεί λοιπόν το μόνο όπλο που μας απέμεινε στο να στηλιτεύσουμε αυτές τις άνισες πρακτικές και να αναδείξουμε μέσω της κοινοποίησης και δημοσίευσης την ισότητα και την προώθηση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών και αξιών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: