Παρεξήγηση ήταν η φορολόγηση του Εφάπαξ ή ο Πρόεδρος φοβήθηκε την απεργία;

της Μ. Καρπασία

Πως γίνεται μετά από δηλώσεις και κόντρα δηλώσεις, να παρέμβει ο Πρόεδρος και όλα να λυθούν; Ήταν παρεξήγηση όλα όσα ακούσαμε αυτές τις μέρες; Ήταν «αυθαίρετες δηλώσεις» του Υπουργού Οικονομικών; Δεν υπήρχε πρόθεση να φορολογηθεί το εφάπαξ και εμείς καταλάβαμε λάθος;

ΝΑΙ ! Όλοι καταλάβαμε λάθος και ο Πρόεδρος έδωσε επεξηγήσεις και όλα λύθηκαν! Δημόσιες διαβεβαιώσεις:

«ο Πρόεδρος επαναβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται θέμα φορολόγησης του εφάπαξ ούτε και υπάρχει πρόθεση για οποιεσδήποτε περαιτέρω μειώσεις στα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ωφελήματα των υπαλλήλων του κρατικού τομέα».

Πρώτα πάνε σπίτι τους οι συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ και μετά η ΠΑΣΥΔΥ και ΟΕΛΜΕΚ!!

Μήπως παίζονται παιγνίδια στην πλάτη μας και δίδονται υποσχέσεις για εφαρμογή της «αρχής της διαβούλευσης» και του «δημοκρατικού διαλόγου» όταν όλοι έχουμε καταλάβει πως αργά ή γρήγορα το εφάπαξ θα φορολογηθεί ή θα δίδεται με δόσεις;

Είναι τραγικό πως αλλοιώνονται τα γεγονότα για να αποφεύγεται η ανάληψη ευθυνών από το κράτος αλλά δυστυχώς και από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ήδη από τον Δεκέμβρη του 2012 η παθητική στάση της ΠΑΣΥΔΥ άφησε την κυβέρνηση να προβεί σε περικοπές, που θα ισχύουν δια βίου. Οι νεοεισαχθέντες στην κρατική μηχανή δε θα έχουν εφάπαξ και όσοι αφυπηρετούν πρόωρα παίρνουν τα ωφελήματα τους μέχρι το 2012 (οπόταν ποιος διασφαλίζει ότι από το 2012 και μετά θα τους δοθεί το εφάπαξ;). Σαν αποτέλεσμα παρατηρείται η ομαδική αφυπηρέτηση υπαλλήλων που τελικά δημιουργεί τεράστια κενά στην ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας.

Και τότε (2012) η ΠΑΣΥΔΥ, χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις, άφησε στην κοινή γνώμη την αίσθηση ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα το προκαλούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Και πάλι σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι φαίνονται στην κοινή γνώμη ως οι «καλοπερασάκηδες» που τα θέλουν όλα και «καλά να τους κάνουν να τους φορολογήσουν το εφάπαξ» ή «ας τους το κόψουν».

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ μεθοδικά η κυβέρνηση αποφεύγει να φορολογήσει τον πλούτο και να πατάξει τη φοροδιαφυγή ή ακόμη να κατάσχει τις περιουσίες σε αυτούς που ευθύνονται για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος!

Γι’ αυτό δεν πρέπει πια να τους πιστεύουμε, με τεχνάσματα και δήθεν δημοκρατικούς διαλόγους θα παίρνουν από τους φτωχούς για να δίνουν στους πλούσιους. Μόνο ένα μέτωπο εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα μπορεί να σταματήσει τη φτωχοποίηση της κοινωνίας. Μόνο με οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων θα μπορέσουμε να δώσουμε τέλος στην καταδυνάστευση των μισθών μας και των δικαιωμάτων μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: