Όχι στις εκποιήσεις περιουσιών! Να φύγει η κυβέρνηση Αναστασιάδη!

Είναι απατεώνες, κλέφτες και αδίστακτοι. Οι τραπεζίτες, αφού έχουν πάρει πάνω από 10 δις για να ‘στηριχτούν’, λεφτά που φόρτωσαν στις πλάτες μας,ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα τους επιτρέπουν να αρπάζουν τις περιουσίες μας.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, σαν γνήσιος εκφραστής της οικονομικής ολιγαρχίας, και η τρόικα σαν όργανο της πραγματικής εξουσίας, αυτής του Ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου,  δείχνουν το πραγματικό, απάνθρωπο πρόσωπό τους. Αφού έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων την προηγούμενη περίοδο, ετοιμάζονται τώρα να προχωρήσουν και να τους μετατρέψουν και σε άστεγους.

kanena spiti se xeria trapezith 2

Είναι ψέματα ότι η νομοθεσία έχει στόχο  αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν. Αυτοί είναι οι μεγαλοκαρχαρίες, οι οποίοι πάντα διαφεύγουν του νόμου. Ο μόνος κοινωνικά δίκαιος τρόπος να αντιμετωπιστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι να παρθούν φιλολαικά μέτρα και βρουν εργασία οι άνεργοι και δυσπραγούντες ώστε να μπορούν να πληρώνουν.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρονται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της οικονομίας. Αντίθετα καταστρέφουν την οικονομία για να δημιουργήσουν συνθήκες που τους διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους. Με τη νομοθεσία για τις εκποιήσεις θέλουν να μας πάρουν 100 χρόνια πίσω στην εποχή της τοκογλυφίας.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποδεικνύεται μέρα με την μέρα ότι είναι μια κυβέρνηση που στηρίζει τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Είναι μια κυβέρνηση εχθρική για την πλειοψηφία της κοινωνίας και τους εργαζόμενους. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει!

Η Νέα Διεθνιστική Αριστερά – ΝΕΔΑ βρίσκεται στο πλευρό των χιλιάδων φτωχών δανειοληπτών και αγωνίζεται για την προώθηση του πιο κάτω προγράμματος:

1. Όχι στις εκποιήσεις των περιουσιών των εργαζομένων όσο διαρκεί η κρίση.
2. Αναστολή των δόσεων των ανέργων χωρίς άλλες επιβαρύνσεις για όσο χρόνο είναι άνεργοι.
3. Κούρεμα των δανείων ανάλογο με το κούρεμα των μισθών και του βιοτικού επιπέδου.
4. Μείωση του χάσματος ανάμεσα στα καταθετικά και δανειστικά επιτόκια.
5. Είσπραξη των δανείων ύψους 6 δις ευρώ που οφείλουν 30 εταιρείες. Αυτό το ποσό από μόνο του μπορεί να σταθεροποιήσει το τραπεζικό σύστημα.
6. Παροχή χαμηλότοκων δανείων σε εργαζόμενους και μικρές επιχειρήσεις αντί στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να επανεκκινήσει η οικονομία.
7. Κρατικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού τομέα κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και διαχείριση. Οι τραπεζίτες αποδεικνύονται και ανίκανοι αλλά και απατεώνες, έδιναν δάνεια δημιουργώντας φούσκες, και έπαιζαν τζόγο τα δάνεια στις αγορές για να παίρνουν προμήθειες.  Σήμερα φορτώνουν τις ευθύνες και τις ζημιές στους εργαζόμενους και την κοινωνία χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους ενώ είτε υπηρετούν, είτε καλύπτουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες.Ο τραπεζικός τομέας έχει μετατραπεί σε ενα παρασιτικό τομέα, ο οποίος απομυζά την όποια παραγωγή πλούτου. Η κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο σε συνθήκες διαφάνειας είναι ο μονός τρόπος για να ξεφύγει το τραπεζικό σύστημα από τη λογική του κέρδους των λίγων και να μετατραπεί από μέσο καταλήστευσης της κοινωνίας σε μέσο ανάπτυξης και προόδου.

Για την εφαρμογή και προώθηση του πιο πάνω προγράμματος χρειάζεται το κτίσιμο κινημάτων που να είναι ριζωμένα στις γειτονιές και τους χώρους εργασίας. Η ΝΕΔΑ αγωνίζεται για την  αντιμετώπιση της επίθεσης του κεφαλαίου συνολικά και την ανατροπή των πολιτικών της τρόικας, μέσα από ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα και τον συντονισμό των αγώνων σε παγκύπριο και διεθνές επίπεδο.

Η ΝΕΔΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τετάρτη 27/8, στις 6μ.μ. μπροστά στο Προεδρικό που καλούν οι 14 συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, και καλεί όλους, να συμμετέχουν. Η Τρόικα και η Κυβέρνηση να βρούν όλο το λαό μπροστά τους!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: