Να καταργηθεί το τραπεζικό απόρρητο – Να δημευθούν οι περιουσίες των κλεφτών

Οι συνεχείς αποκαλύψεις εταιρειών και ατόμων που καταλήστεψαν την οικονομία και οδήγησαν στη φτωχοποίηση του λαού, είτε με παράνομες εκροές κεφαλαίων πριν το κούρεμα –  ακόμα και όταν οι τράπεζες ήταν κλειστές – είτε με φοροδιαφυγή / φυγάδευση δισεκατομμυρίων στο εξωτερικό, είτε με παροχή δανείων με χαριστικούς όρους, είτε με μπόνους εκατομμυρίων στα γκόλντεν μπόις των τραπεζών κ.ά. φέρνουν στην επικαιρότητα το αίτημα για κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου, τη δήμευση των περιουσιών και τη φυλάκιση των κλεφτών.

208369_431046683601182_1801751623_n

Αυτό το αίτημα δεν πρόκειται να το υλοποιήσουν ποτέ τα κόμματα του κατεστημένου, γιατί αφορά την προστασία των «φίλων» τους σε τράπεζες, επιχειρήσεις, ΜΜΕ, διευθυντικά πόστα στο δημόσιο κ.λπ. πάνω στους οποίους στηρίζουν όχι απλώς την εκλογική τους δύναμη αλλά και την ύπαρξη του ληστρικού συστήματος που υπηρετούν «νόμιμοι» πολιτικοί και παράνομοι ληστές – του καπιταλισμού.

Αν φωνασκούν κάποιοι στη Βουλή κι αν αφήνουν κάποια στοιχεία διαφθοράς να δημοσιοποιούνται, είναι επειδή φοβούνται τη μαζική αποχή στις εκλογές και τρέμουν την οργή του λαού, που γνωρίζουν ότι αν εκφραστεί μαζικά και οργανωμένα θα εκμηδενίσει την εκλογική τους απήχηση (βλέπε π.χ. ΠΑΣΟΚ που απειλείται με διάλυση στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα) και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.