Γιατι ειμαι υποψηφια στις ευρωεκλογες με την ΔΡΑΣυ – Eylem

της Μαρίνας Παγιάτσου

katathesi ipopsifiotitas

Οι Κύπριοι, εργαζόμενοι και η νεολαία, από τις δύο κοινότητες, είναι απογοητευμένοι από τα παραδοσιακά κόμματα και την πολιτική του κατεστημένου.

Είναι καθαρό πλέον, μετά τα σκάνδαλα που έχουν βγει στην δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες, ότι τα πλείστα επίσημα κόμματα ήταν μέσα στη διαπλοκή και  εκπροσωπούν τους τραπεζίτες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, χρηματίζονται από αυτούς για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και όχι τα συμφέροντα του λαού.

Μετά την κατάρρευση του νεοφιλελεύθερου συστήματος μέσα από την  διεθνή οικονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα, βλέπουμε και την αποκαλυπτική κατάρρευση του πολιτικού και θεσμικού συστήματος, καταπατώντας κάθε είδος «αξιών» και εργασιακών δικαιωμάτων!

Ο Κύπριοι χρειάζονται φωνές στο ευρωκοινοβούλιο, που να μην υποτάσσονται στο διευθυντήριο των πολυεθνικών και της Μέρκελ.

Χρειάζονται Ευρωβουλευτές που να εκπροσωπούν τη φωνή των κινημάτων,  που να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του ευρωκοινοβουλίου για να αναδείξουν τις ανάγκες, τα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων.

Που να αποκαλύπτουν την πλάνη και τους πραγματικούς στόχους της λιτότητας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση μας, να αποκαλύπτουν την αντιδημοκρατική της λειτουργία καθώς τελικά, δεν είναι παρά μόνο ένα όργανο στα χέρια των ευρωπαϊκών πολυεθνικών ενάντια στους λαούς.

Χρειαζόμαστε εκπροσώπους, που να μην έχουν κίνητρο την προσωπική τους καριέρα και τους παχουλούς μισθούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, τη πάλη για μια άλλη  κοινωνία.

Γιατί ΔΡΑΣΥ-Eylem

Η κατάθεση της υποψηφιότητας μας αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να χτιστεί μια νέα Αριστερά . Μια Αριστερά Δικοινοτική στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Που αποτελείται από αγωνιστές και από τις δύο κοινότητες. Που κατανοεί ότι για να υπάρξει βιώσιμη λύση στο εθνικό πρόβλημα πρέπει να έρθουν κοντά οι κοινότητες  σε επίπεδο «βάσης», παρά και ενάντια στις «κορυφές», για να αναζητήσουν μια δίκαιη και ειρηνική λύση ενάντια στους εθνικιστές, την ακροδεξιά και τους φασίστες.

Μια αριστερά αποτελούμενη από εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, άντρες και γυναίκες ισότιμα, μια αριστερά, από τον καθένα μας, για τον καθένα μας.

Που παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στη λιτότητα, τις περικοπές τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.  Που αγωνίζεται έμπρακτα ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον νεοφασισμό και τις οργανώσεις τους, όπως το ΕΛΑΜ, τη Χρυσή Αυγή της Κύπρου. Που αγωνίζεται για το περιβάλλον, για την ισότητα ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικής προτίμησης, για τα δικαιώματα των αναπήρων και όλων των ομάδων που είναι ευάλωτες απέναντι στο σύστημα.

Που κατανοεί ότι χρειάζονται πολιτικές ρήξεων και ανατροπών, ενάντια στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και του κατεστημένου στην Κύπρο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για μια ομόσπονδη σοσιαλιστική Κύπρο μέσα σε μια Ενωμένη Σοσιαλιστική Ευρώπη.  

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: