Μαθιάτης: μια πρώτη νίκη και ο αγώνας συνεχίζεται!

Την Τρίτη 18/2 οι κάτοικοι του Μαθιάτη είχαν μια πρώτη νίκη! Συναντήθηκαν με την επιτροπή περιβάλλοντος, όπου παρέθεσαν τις ενστάσεις τους για την ανέγερση της φάρμας στο χωριό τους. Τα τμήματα που ήταν εκεί προσκεκλημένα, έλαβαν σοβαρά υπόψη τις θέσεις των κατοίκων για την μη ανέγερση της μονάδας εκεί όπου είναι προγραμματισμένο να γίνει τώρα, και τη μεταφορά της μονάδας είτε στην ενεργή ζώνη κτηνοτροφίας της κοινότητας, είτε σε οποιαδήποτε άλλη ζώνη στις γύρω περιοχές, και φάνηκαν θετικά με το αίτημα αυτό, εκτός από το τμήμα Γεωργίας. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και τα κοινοτικά συμβούλια Μαθιάτη, Λυθροδόντα και Αγίας Βαρβάρας, όπου και τα τρία κατέθεσαν την άρνησή τους για την ανέγερση της φάρμας.

Έξω από το τμήμα περιβάλλοντος συγκεντρώθηκαν κάποιοι από τους κάτοικους σε συμπαράσταση του αγώνα που έδιναν στην συνάντηση το κοινοτικό συμβούλιο και η Επιτροπή Προστασίας Περιβαλλοντικού και Ιστορικού Πλούτου του Μαθιάτη.

1743439_550299718410611_1362983169_n (1)

Χαρακτηριστική ήταν η στάση του ιδιοκτήτη της φάρμας ο οποίος αφού τελείωσε η συνάντηση με το τμήμα περιβάλλοντος, κατέβηκε κάτω και, ενώ αυτός δεν έχει ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία για να βγάλει άδεια οικοδομής η οποία προβλέπει να έχει πάρει ο αιτητής εκ των προτέρων την γνωμάτευση της υπηρεσίας περιβάλλοντος και την γνώμη της τοπικής κοινότητας, είχε το θράσος να απειλήσει για άλλη μια φορά τους κατοίκους ότι αν του πάρουν την άδεια και σταματήσει το έργο θα τους μηνύσει για να «πάρει πίσω» τα χρήματα που θα χάσει. Ο ίδιος ο έπαρχος όμως σε συνάντηση με την επιτροπή την Δευτέρα 17/2 επιβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Συνεπώς ο κύριος ιδιοκτήτης καλό θα ήταν να σταματήσει τις απειλές και να ακούσει την θέληση του κόσμου!

Το τμήμα περιβάλλοντος δεν έκδωσε ακόμη την άποψή του και ο αγώνας συνεχίζεται!

Οι κάτοικοι προγραμμάτιζαν να γίνει μια διαμαρτυρία το Σάββατο, 22/2, η οποία όμως αναβάλλεται για οργανωτικούς λόγους και θα πραγματοποιηθεί μια από τις επόμενες μέρες στους κεντρικούς δρόμους του χωριού και έξω από την Φάρμα. Παραπάνω πληροφορίες για την επόμενη κινητοποίηση θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δικά μας είναι τα νερά! Δικά μας και τα ράσια! Δικό μας και το μέλλον!

Δεν ξεπουλούμε το μέλλον της κοινότητάς μας!

1958528_550299785077271_1879358292_n (1)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: