50 χρόνια διχοτόμηση και στρατικοποίηση της Λευκωσίας είναι αρκετά!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΝΕΔΑ μαζί με τους τουρκοκύπριους και τις άλλες οργανώσεις του νότου, βρίσκεται στους δρόμους για μια αποστρατικοποιημένη Λευκωσία, για μια αποστρατικοποιημένη Κύπρο!

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 14.30 βρισκόμαστε στο πάρκο της Ειρήνης, στο roundabout του Μάρκου Δράκου, και θα πορευτούμε μέσα στους δρόμους της εντώς των τοιχών Λευκωσίας μέχρι το άνοιγμα της Λήδρας όπου και θα συναντηθούμε με τους τουρκοκύπριους

κάτω το κεφάλαιο, ο φασισμός και οι στρατοί!
την λύση θα φέρουν μόνο οι λαοί!

διαβάστε το φυλλάδιο που θα μοιραστεί στην πορεία:

50 χρόνια διχοτόμηση και στρατικοποίηση της Λευκωσίας είναι αρκετά!

Πριν 50 χρόνια η πράσινη γραμμή χαράχθηκε στο χάρτη της Κύπρου και τα πρώτα στρατεύματα των Ηνωμένων Εθνών ήρθαν στην Λευκωσία για να «σταματήσουν» τις διαμάχες. Αφορμή για αυτό ήταν τα γεγονότα στην Λευκωσία τα Χριστούγεννα του 1963 – η δολοφονία ενός τουρκοκύπριου και μιας τουρκοκύπριας κατά τη διάρκεια ελέγχου από την ελληνοκυπριακή αστυνομία. Από τότε άρχισε ένας νέος κύκλος δικοινοτικών συγκρούσεων.Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή. Δεν έγινε ξαφνικά και δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.Η διαμάχη των αρχουσών τάξεων και των δύο πλευρών, θέλοντας να εξυπηρετήσουν η καθεμία τα δικά τους συμφέροντα, είτε με την ένωση, είτε με την διχοτόμηση, δίχαζαν σταδιακά όλο και περισσότερο τους δύο λαούς που δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν. Με παραστρατιωτικές ομάδες και κυρίως με εκφοβισμό και εθνικισμό, κρατάν ακόμη και σήμερα το νησί διχασμένο.

40 χρόνια από το πραξικόπημα και την εισβολή – έξω όλοι οι στρατοί!

Η ίδια διαμάχη οδήγησε κα στο πραξικόπημα και την εισβολή. Φέτος κλείνουν 40 χρόνια και είναι καιρός το «Δεν Ξεχνώ» να ξεκινάει όχι από τις 20 του Ιούλη αλλά από τις 15 του Ιούλη όταν οι ντόπιοι φασίστες μαζί με την χούντα της Ελλάδας, έκαναν το πραξικόπημα για να ενωθούν με την Ελλάδα και έδωσαν την αφορμή στην Τουρκία, σαν εγγυήτρια δύναμη να εισβάλει.

 

Οι εθνικισμοί αυτοί συνεχίζουν και σήμερα και δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν όσο δεν τους αντικρούουμε!

Δεν εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαών!

Εκφράζουν τις άρχουσες τάξεις των δύο πλευρών!

Κάθε φορά που οι άρχουσες τάξεις προσπάθησαν να φέρουν μια λύση στο κυπριακό αυτό που ακολούθησε ήταν ο διχασμός των λαών και η σύγκρουση. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τα συγκρουόμενα συμφέροντα της ε/κ, της τ/κ, της ελληνικής, της τουρκικής και των άλλων διεθνών αστικών τάξεων είναι ασυμβίβαστα. Τα δικά μας όμως συμφέροντα σε μια λύση είναι κοινά!

Το 2011 οι τουρκοκύπριοι συνειδητοποίησαν ότι η Τουρκία είναι στην Κύπρο για να προστατεύει τα στρατηγικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το πώς επιβιώνουν οι τουρκοκύπριοι και τούρκοι εργαζόμενοι στο νησί. Στην Τουρκία οι τούρκοι εργαζόμενοι κατέβηκαν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους τουρκοκύπριους διαδηλωτές ενάντια στην επιβολή της Τουρκίας. Αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας!

Τον τελευταίο χρόνο η νέα κυβέρνηση – εκπρόσωπος του μεγαλύτερου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου, έχει οδηγήσει τους ε/κ εργαζόμενους στην εξαθλίωση που μόνο μετά το πόλεμο το 1974 είχαν ξανά βιώσει! Ο πόλεμος αυτή τη φορά δεν είναι εθνικός, είναι ταξικός! Η άρχουσα τάξη επιτίθεται στους εργαζόμενους, νεολαία, συνταξιούχους, άνεργους και δεινοπαθούντες, προκειμένου να προστατεύσουν τους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες

Οι έλληνες και ευρωπαίοι εργαζόμενοι πέρυσι τον Μάρτη διαδήλωναν υπέρ της Κύπρου φωνάζοντας «είμαστε όλοι κύπριοι»! Αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας!

Με αυτούς τους συμμάχους μπορούμε να λύσουμε το κυπριακό, να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε μια βιώσιμη και πραγματικά ειρηνική λύση!

Για αυτό παλεύουμε ενάντια σε όλα τα οδοφράγματα που μας κρατούν χωριστά! 50 χρόνια είναι αρκετά!

  •   για την αποστρατικοποίηση του νησιού – από όλους τους στρατούς ε/κ τ/κ ελληνικό τουρκικό αγγλικό και ηνωμένα έθνη.
  •   για μια κοινή ζωή, μακριά από εθνικισμούς και διχόνοια.
  •   για μια αξιοπρεπή ζωή, για ανθρώπινους μισθούς, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για κοινωνικό και εργατικό έλεγχο και διαχείριση της οικονομίας μας.
  •   για έναν σχεδιασμό της οικονομίας που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των λαών και όχι των κεφαλαιοκρατών.

Με ένα κοινό μέτωπο ε/κ και τ/κ ελλήνων, τούρκων, ευρωπαίων και όλων των εργαζομένων στην περιοχή. Αυτή η ενότητα, η ταξική, η διεθνιστική, είναι το δυνατότερό μας όπλο στους στρατούς, στις κατοχές, στην εκμετάλλευση και στην εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλουν.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ – Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: