Κίνημα δυναμικής αλληλεγγύης ενάντια στις εκποιήσεις περιουσίων και τις φορολογίες-η πρώτη συνάντηση.

του Παναγιώτη Σολωμού

Την Πέμπτη 19/9, έγινε στην Κοφίνου η πρώτη συνάντηση του κινήματος δυναμικής αλληλεγγύης ενάντια στις εκποιήσεις και τις φορολογίες περιουσιών.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν γύρω στα 20 άτομα διαφόρων ηλικιών, πολιτικών και κοινωνικών χώρων. Κατά την διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενθουσιασμός και έγιναν διάφορες τοποθετήσεις σχετικά με τους στόχους του κινήματος, τους τρόπους ανάπτυξής του και του τρόπου δράσης του.

πλειστηριασμοί2

Πολλές τοποθετήσεις καταπιάστηκαν με τους στόχους του κινήματος.

Ένας από αυτούς είναι η στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων απέναντι στην επίθεση που δέχονται από τις τράπεζες και τους τραπεζίτες. Οι τελευταίοι χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις αλλαγμένες οικονομικές συνθήκες ,έχουν βάλει στόχο να πάρουν ακόμη και τα σπίτια μας συνεχίζοντας να κερδοσκοπούν αδιαφορώντας για τους άστεγους που θα δημιουργήσουν.

Την ίδια στιγμή το κίνημα θα καταπιαστεί και με την  υπεράσπιση των εργαζομένων και των ανέργων απέναντι στον ληστρικό φόρο της ακίνητης περιουσίας που η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα έχουν επιβάλει.

Μεγάλη συζήτηση έγινε για το ότι το κίνημα θα πρέπει να πλατύνει έτσι ώστε να δώσει αγωνιστικό βήμα σε όλους όσους θέλουν να παλέψουν εναντία στις πιο πάνω επιθέσεις,για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή. Για να γίνει αυτό έγιναν πολλές τοποθετήσεις για το πώς θα μπορεί να οργανωθεί σε τοπικό επίπεδο, στα χωριά τις γειτονιές άλλα και τους χώρους εργασίας

Συζητήθηκαν αρκετά και οι τρόποι δράσεις που θα υιοθετήσει το κίνημα.

Υπήρχε μια γενική συμφωνία ότι ο αγώνας των εργαζομένων  και ανέργων χρειάζεται να χρησιμοποιήσει όσα νομικά όπλα μπορεί, αλλά την ίδια στιγμή χρειάζεται να οργανώσει έναν μαζικό αγώνα. Να ενημερώσει τους συμπολίτες μας, με ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα δικαιώματά μας αλλά και τους τρόπους που μπορούμε να τα παλέψουμε, να προχωρήσει σε δράσεις, όπως μάζεμα υπογραφών ενάντια στα μέτρα (ήδη γίνεται για την προστασία της πρώτης κατοικίας http://www.avaaz.org/en/petition/Prostasia_tis_protis_katoikias_stin_Kypro_mia_imikatehomeni_hora/?tETYzdb), αλλά και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μαζικές διαδηλώσεις, έτσι ώστε να ξεσκεπάσει τον αντιδραστικό ρόλο που παίζουν οι τραπεζίτες, η τρόικα και η κυβέρνηση, αλλά και να καταφέρουμε να σταματήσουμε την εκποίηση των περιουσιών και την κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας.

Τέλος στην συνάντηση δημιουργήθηκε μικρή συντονιστική ομάδα και ορίστηκε νέα συνάντηση την 1η Οκτωβρίου με στόχο την μεγαλύτερη συμμετοχή αλλά και την συγκεκριμενοποίηση της πάρα πέρα δουλειάς της.

Οι στόχοι του κινήματος αφορούν τον καθένα μας, και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση που έρχεται.

Το κίνημα δραστηριοποιείται προς το παρόν μέσα από το facebook: https://www.facebook.com/groups/488267574597529/. Ελάτε σε επαφή, να γίνει το κίνημα όσο πιο δυνατό και μεγάλο γίνεται.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: