Από την πίσω πόρτα μπήκαν πρόεδρος και αρχηγοί κομμάτων!

Σήμερα, 16/3 από τις 4 το απόγευμα 10άδες πολίτες βρέθηκαν έξω από το προεδρικό διαμαρτυρόμενοι για το κούρεμα των καταθέσεων.

Μέχρι τις 8 το βράδυ είχαμε φτάσει τα 200 άτομα. Ήμασταν εκεί στις 8.30 όταν πέρασαν από την έξοδο – από την πίσω πόρτα δηλαδή του Προεδρικού και ο Πρόεδρος και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων για να ενημερωθούν για το τι έγινε στο Εurogroup!

Μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόλμησε να περάσει από την κύρια είσοδο, ο οποίος δέχτηκε την οργή των πολιτών!

«Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά!» με αυτό το σύνθημα τον «υποδεχτήκαμε».

134299_368004299980936_1647759093_o

Είναι πρωτοφανές! Τα πρώτα μέτρα λιτότητας το Δεκέμβρη του 2011 τα πέρασαν χωρίς το προσωπικό της βουλής – με κλειστά μικρόφωνα και σπάζοντας πόρτες για να μπουν στο χώρο ολομέλειας της βουλής. Την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής την πέρασαν 1 η ώρα το ξημέρωμα τον προηγούμενο Μάη! Την απόφαση του Εurogroup την δέχτηκαν 4 η ώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου 16/3 και τώρα θα ψηφίσουν τα μέτρα, Κυριακή – αργία – Κυριακή των αποκριών!!! Αν ήθελαν να μας σώσουν δεν θα χρειαζόταν να κρυφτούν!

Εκπροσωπούν πιστά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των τραπεζών! Δεν εκπροσωπούν τα δικαιώματα των πολιτών!

Δεν πληρώνουμε! Υπάρχει κι άλλη λύση!

  • Να μην πληρώσουμε το χρέος των τραπεζών! Ούτε τα προηγούμενα χρέη στις αγορές, ούτε τα 17 δις που θέλουν τώρα! Άρνηση πληρωμής του χρέους τώρα!
  • Όχι στην υπογραφή του μνημονίου – έξω η τρόικα από την Κύπρο!
  • Να μην δεχτούμε τις πολιτικές που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από τις συμφωνίες της Λισαβόνας, του Μάαστριχτ, το Νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τελικά το  μνημόνιο!
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις! Να δοθούν πίσω τα επιδόματα! Να πάρουν πίσω όλα τα μέτρα λιτότητας, τις περικοπές και τις φορολογίες που πέρασαν την προηγούμενη περίοδο!
  • Κρατικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και διαχείριση! Αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και θέλουν την βοήθεια του κράτους να γίνουν κρατικές για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις καταθέσεις και να σβηστούν τα δάνεια του κόσμου και όχι των μεγαλοεπιχειρήσεων!
  • Να περάσει στο δημόσιο κάθε βιομηχανία που καθορίζει την πορεία της οικονομίας και βρίσκεται σε κρίση – όχι σε ιδιωτικά μονοπώλια και επιδοτήσεις που τελικά χρεώνουν το κράτος και δεν οδηγούν σε ανάπτυξη.

ολοκληρωμένο το φυλλάδιο της ΝΕΔΑ το βρίσκετε εδώ

Η ΝΕΔΑ ήταν εκεί και θα είναι εκεί και αύριο Κυριακή, 3 το μεσημέρι, έξω από την βουλή, να αποκλείσουμε τους βουλευτές – να μην ψηφίσουν το κούρεμα των καταθέσεων!

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους! Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο!

Να είμαστε όλοι εκεί!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: