Φωτογραφίες, τί έγραψε ο Τύπος και το φυλλάδιο της ΝΕΔΑ στην διαμαρτυρία στις 14 του Νοέμβρη

***********

Απο τον Φιλελεύθερο:

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 3:21 μμ

Από την Συμμαχία Ενάντια στο Μνημόνιο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της Τρόικας έξω από το ΥΠΟΙΚ

Από την εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της Τρόικας και του Μνημονίου έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Λευκωσία: Με αντιμνημονιακά συνθήματα 40 περίπου άτομα, που αποκαλούνται «Συμμαχία Ενάντια στο Μνημόνιο», συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 14:00 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι συγκεντρωθέντες, υπό την διακριτική παρακολούθηση ανδρών της Αστυνομίας, φώναζαν συνθήματα όπως «Ο λαός δεν χρωστά δεν πληρώνει δεν πουλά», «δεν χρωστάω τίποτα δεν πληρώνω μία» και «Κάτω η χούντα της αγοράς».

Στην εκδήλωση υπήρχαν επίσης πανό που ανέγραφαν συνθήματα όπως «Έξω η Τρόικα. Τα κέρδη δικά τους, οι ζημίες δικές μας;» και «Φονιάδες των λαών Τροϊκανοί».

Υπήρχε επίσης ένα μαύρο πανό που έγραφε: «Τα ριάλια ριάλια τζαι πούντα, οι Καπιτα-λιστές τα χώσαν στην πούγκα».

Σε διακήρυξη που διανεμήθηκε στην εκδήλωση αναφέρεται ότι «η ΕΕ εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, Ο ρόλος της είναι όλο και πιο ξεκάθαρος τα τελευταία χρόνια μέσα από τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει μέσω της Τρόικας σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία».

«Στην Κύπρο», αναφέρεται, «η (ΕΕ) προσπαθεί να φορτώσει τα χρέη από την κατάρρευση των τραπεζών, στους ώμους των εργαζομένων. Κάτι που αν γίνει θα υποθηκεύσει την κυπριακή οικονομία και το μέλλον των νέων γενεών στους ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους και τοκογλύφους τραπεζίτες».

Σημειώνοντας ότι την ημέρα αυτή έχουν εξαγγελθεί απεργίες σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, η διακήρυξη προσθέτει πως «δυστυχώς παρόλο που στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ ανακοινώθηκε ότι θα γίνει γενική απεργία στην Κύπρο, τελικά οι συντεχνίες αρκέστηκαν στο να καταθέσουν ένα υπόμνημα στον Πρόεδρο ενάντια στης πολιτικές λιτότητας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

*********

Το φυλλάδιο που μοιράστηκε απ την ΝΕΔΑ στην διαμαρτυρία:

14 Νοέμβρη: Πανευρωπαϊκή ημέρα Δράσης

ενάντια στην Λιτότητα, την Τρόικα και τα Μνημόνια

Για μια Πανευρωπαϊκή Γενική Απεργία

Με την τελευταία άφιξη της Τροικας στην Κύπρο φάνηκαν για ακόμα  μια φορά οι στόχοι της.

Περικοπές για το δημόσιο τομέα, περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση της ΑΤΑ, αύξηση ορίου αφυπηρέτησης και μείωση συντάξεων.

Πλήρη έλεγχο των φυσικών μας πόρων, έλεγχο του φυσικού αερίου, έλεγχο των τραπεζών, ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Δεν υπάρχει υποφερτό μνημόνιο! Η Τρόικα επιβάλλει πάντα αυτά που θέλει: την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων,   την καταπάτηση των εργασιακών  δικαιωμάτων το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου προκειμένου να επωφεληθούν το κεφάλαιο και οι τράπεζες Το φάρμακο αποδεικνύεται χειρότερο από την αρρωστεια.

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι Πανευρωπαϊκή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου. Ο ρόλος της είναι όλο και πιο ξεκάθαρος τα τελευταία χρόνια μέσα από τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει μέσω της Τρόικας σε Ελλάδα Πορτογαλία και Ιρλανδία. Την ίδια στιγμή, ακόμη και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ προσπαθεί να νομιμοποιήσει την λιτότητα με το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας. Στην Κύπρο προσπαθεί να φορτώσει τα χρέη απο την καταρρευση των τραπεζών, στους ώμους των εργαζομένων. Κάτι που αν γίνει θα αποθηκεύσει την κυπριακή οικονομία και το μελλον των νεων γενεων στους ντοπιους και ξενους κερδοσκόπους και τοκογλύφους τραπεζίτες.

Φτωχεια ανεργεια εξαθλιωση και πεινα αυτά έχει να προσφέρει η καπιταλιστική Ευρώπη απ’εδω και περα.

Η απάντηση των εργαζομένων χρειάζεται να είναι Πανευρωπαϊκή!

Τον Οκτώβρη όλη η Ευρώπη σείονταν με κινητοποιήσεις εργαζομένων: στην Ισπανία και Πορτογαλία από τις 15 του Οκτώβρη και μετά, την 48ωρη Γενική Απεργία στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία και Γαλλία με τις κινητοποιήσεις ενάντια στην λιτότητα και το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας και την Αγγλία ενάντια στις περικοπές στις 20 του Οκτώβρη.

Η πίεση αυτή οδήγησε την ETUC στο να καλέσει σε μέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης στις 14 του Νοέμβρη.

Την μέρα αυτή θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.
Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη Γενική Απεργία.
Στην Ιταλία η GGIL διοργανώνει 4ωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.

Η ΓΣΕΕ στην Ελλάδα έχει καλέσει σε 3ωρη στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας.

Στη Γαλλία οι CGT, CFDT,FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Τετάρτης συλλαλητήριο στο Βερολίνο. Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ολλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία.

Δυστυχώς και παρόλο που στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ ανακοινώθηκε ότι θα γίνει γενική απεργία και στην Κύπρο τελικά οι συντεχνίες αρκέστηκαν στο να καταθέσουν ένα υπόμνημα στον Πρόεδρο ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.

Τα μέτρα λιτότητας όμως είναι προ των πυλών και χρειάζεται να προετοιμαστούμε για μαζικούς μαχητικούς αγώνες. Στην πανευρωπαϊκή επίθεση του κεφαλαίου πρέπει να απαντήσουμε με την πανευρωπαϊκή δράση και οργάνωση των λαών.

«  Έξω η Τρόικα – καμία υπογραφή μνημονίου!

«  Τα χρέη που δημιούργησαν οι τραπεζες δεν εγιναν προς ωφελος του Κυπριακου Λαου, δεν ειναι δικα του και δεν θα τα πληρώσει – παύση πληρωμών του ΧΡΕΟΥΣ και όχι των μισθών.

«  κρατικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημιώσεις στους μεγαλομετόχους και ο εργατικός και κοινωνικός τους έλεγχος και διαχείριση

«  ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας και των περικοπών

Για μια πανευρωπαϊκή γενική απεργία – η 14 Νοέμβρη να είναι η αρχή!

Για μια Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών – για μια ενωμένη Σοσιαλιστική Ευρώπη

Να διαδώσουμε αυτό τον αγώνα σε όλους τους χώρους εργασίας, σε όλες τις γειτονιές. Να πιέσουμε τις ηγεσίες των συνδικάτων για να μην αποδεχτούν κανένα μνημόνιο.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: