14 Νοέμβρη: Πανευρωπαϊκή ημέρα Δράσης ενάντια στην Λιτότητα, την Τρόικα και τα Μνημόνια Για μια Πανευρωπαϊκή Γενική Απεργία

φυλλάδιο της ΝΕΔΑ για τις 14 του Νοέμβρη – όλοι έξω απο το Υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 14 Νοέμβρη στις 2μ.μ.

Έφτασε την Πέμπτη 8/11 η Τρόικα και στην Κύπρο. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις χαιρέτισαν τον ερχομό της, λέγοντας ότι θέλουν ένα «υποφερτό» μνημόνιο. Όμως η ψήφιση του 3ου μνημονίου στην Ελλάδα στις 7/11 με μέτρα τα οποία θα σπρώξουν κι άλλο τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση δείχνει ότι όσο «υποφερτό» και να είναι ένα μνημόνιο, η Τρόικα επιβάλλει πάντα αυτά που θέλει: την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, την καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου προκειμένου να επωφεληθούν το κεφάλαιο και οι τράπεζες.

Τους δύο προηγούμενους μήνες οι εργαζόμενοι σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία) κατέβηκαν σε γενικές απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια στην Τρόικα, στα μνημόνια και στην λιτότητα που νομιμοποιεί το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο σταθερότητας.

Η οργή των εργαζομένων για την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου οδήγησε την Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) να καλέσει  σε πανευρωπαϊκή μέρα δράσης –  αλληλεγγύης και συντονισμού στις 14 του Νοέμβρη.

Στο κάλεσμα αυτό έχουν ανταποκριθεί ήδη οι συντεχνίες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας οργανώνοντας την πρώτη πανιβηρική συντονισμένη γενική απεργία, η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων (ΓΣΕΕ) στην Ελλάδα έχει καλέσει σε δράσεις, και στην Ιταλία κάποιες συντεχνίες έχουν καλέσει σε 4ωρη γενική απεργία και άλλες σε 24ωρη.

Η μέρα αυτή θα είναι ιστορική! Για πρώτη φορά όλες οι χώρες που ανήκουν στα λεγόμενα PIGS (PortugalItalyGreeceSpain) θα απεργήσουν την ίδια στιγμή! Αυτό δίνει τεράστιες προοπτικές κοινής δράσης για  το κίνημα των εργαζομένων του νότου, που έχουν πληγεί από τις πολιτικές της Τρόικα και της ΕΕ περισσότερο από ότι οι άλλες χώρες.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στο Βέλγιο ασκούν πιέσεις στις συντεχνίες τους για να καλέσουν σε απεργία, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί κινητοποιήσεις στην Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η 14 Νοέμβρη μπορεί να γίνει η αρχή για ένα πανευρωπαϊκό κίνημα των εργαζομένων ενάντια στην Ευρώπη των αγορών! Ενάντια στην λιτότητα και τις περικοπές! Για μια Ευρώπη των εργαζομένων!

Στην Κύπρο προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί οποιαδήποτε δράση για την συγκεκριμένη μέρα παρόλο που ο διεθνής τύπος έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα γίνει γενική απεργία!

Κάποιες συντεχνίες όπως η ΟΕΛΜΕΚ έχει πάρει απόφαση για δράση μαζί με τις άλλες συντεχνίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Τρόικα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα.

Οι εργαζόμενοι της Κύπρου πρέπει να πιέσουμε τις ηγεσίες των συντεχνιών μας να κινητοποιηθούν ενάντια στην Τρόικα και το Μνημόνιο. Τόσο τις συντεχνίες που συμμετέχουν στην ETUC (ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, και έμμεσα – η ΟΕΛΜΕΚ, η ΟΛΤΕΚ και η ΠΟΕΔ, μέσω της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας τους ETUCE), όσο και τις υπόλοιπες (ΠΕΟ, ΕΤΥΚ κτλ) ώστε να δημιουργηθεί ένα δυναμικό κίνημα ενάντια στην λιτότητα, ενάντια στην Τρόικα και το Μνημόνιο.

 Η 14 του Νοέμβρη είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει ο αγώνας και στην Κύπρο, να συντονιστούμε με τους εργαζόμενους της Ευρώπης – για μια 24ωρη Πανευρωπαϊκή Γενική Απεργία!

Η ΝΕα Διεθνιστική Αριστερά (ΝΕΔΑ) καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όλους τους εργαζόμενους, την Τετάρτη 14 του Νοέμβρη στις 2 το μεσημέρι, μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: