1 ΜΑΗ 2012: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ! ΑΓΩΝΑΣ, ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

φυλλάδιο της ΝΕΔΑ που θα μοιραστεί την Πρωτομαγιά

Το καπιταλιστικό σύστημα έχει δείξει τα όριά του. Ζούμε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση του κεφαλαίου, μια κρίση που την προκάλεσε το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα λόγω της ασυδοσίας του κεφαλαίου για όλο και μεγαλύτερο κέρδος σε βάρος των εργαζομένων.

Με την ελπίδα ότι η κρίση είναι παροδική και θα περάσει οι εργαζόμενοι έχουν δεχτεί 3 πακέτα λιτότητας. Παρόλο που εφαρμόστηκαν στον δημόσιο τομέα, τελικά επηρεαζόμαστε όλοι μας: νοσοκομεία παιδεία έχουν αρχίσει να δείχνουν τις ανεπάρκειές τους.

Η ψήφιση των πακέτων λιτότητας ήταν μια νίκη για το κεφάλαιο. Κι έτσι δυναμωμένο επιτέθηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Δυναμωμένο τώρα έρχεται να προτείνει την περικοπή του 13ου μισθού, την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης, νέα πακέτα λιτότητας κι όλα αυτά για να σώσουν την Λαϊκή τράπεζα και να ευχαριστήσουν τις αγορές!

Για την κρίση φταίει το κεφάλαιο, κι αυτό πρέπει να πληρώσει.

Οι οφειλόμενοι φόροι είναι 1,548 δισ. Ευρώ (τέλος 2010)

Το κράτος έδωσε ήδη 3 δίς εγγυήσεις στις τράπεζες (2009) με τα οποία πήραν δάνεια από την ΕΚΤ και τα τζόγαραν σε ελληνικά δημόσια και δάνεια στην Ελλάδα.

Και έχασε 2.4 δις από φόρους που δεν εισέπραξε ως κίνητρο για την τουριστική βιομηχανία (2009-2010)

Παγκόσμια το 2% του πληθυσμού έχει το 50% του πλούτου και 147 πολυεθνικές ελέγχουν το 80% της αγοράς.

Κανείς όμως δεν έχει αγγίξει τα έσοδα αυτά και την φορολογία στο κεφάλαιο! Αντίθετα διεθνώς στους εργαζόμενους κόβουν τους μισθούς, αυξάνει τους φόρους, κόβει τα επιδόματα και τις παροχές.

Να μην τους αφήσουμε να μας πάρουν τα κεκτημένα μας!

Είναι φανερό πλέον ότι η λιτότητα δεν σώζει την οικονομία. Το αντίθετο! Την επιδεινώνει. Ήδη μετά από 3 πακέτα και οι αγορές δεν είναι ευχαριστημένες.

Τα κόμματα της δεξιάς και του κέντρου (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ ακόμη και οι Οικολόγοι) σαν φορείς της λογικής του κεφαλαίου, είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Η διαχείριση του καπιταλισμού που επιχειρεί το ΑΚΕΛ δεν λύνει το πρόβλημα. Αν ο καπιταλισμός μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση θα το είχε κάνει. Το ΑΚΕΛ παγιδευμένο μέσα στην λογική της διαχείρισης του καπιταλισμού, κυριολεκτικά σέρνεται από την άρχουσα τάξη των κεφαλαιοκρατών και της επιλογές της.

Η λύση μπορεί να έρθει μόνο αν έρθουμε σε σύγκρουση με το κεφάλαιο. Είναι στιγμή να πούμε διεθνώς: ή αυτοί ή εμείς.

Αντίσταση τώρα!

Οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν αυτή την κατάσταση!

Τα παραπάνω δεν είναι άγνωστα. Ούτε στα κόμματα ούτε στις συντεχνίες. Τα κόμματα πήραν τις αποφάσεις τους: την κρίση θέλουν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Οι συντεχνίες όμως, σαν εκπρόσωποι των δικαιωμάτων των εργαζομένων έχουν υποχρέωση να αντισταθούν.

Οι συντεχνίες του δημόσιου τομέα προχώρησαν στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου σε 3ωρες και σε μία 12ωρη απεργία ενάντια στις περικοπές. Μέσα στον Φλεβάρη οι συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ ανακοίνωσαν μια σειρά από απεργίες κλάδων του ιδιωτικού τομέα.

Οι κινήσεις αυτές είναι κάποια πρώτα βήματα, όμως οι αντιμετώπιση της κατάστασης δεν μπορεί να γίνει μόνο με απλά κλαδικά αιτήματα και κλαδικές στάσεις εργασίας  ή μικρής διάρκειας απεργίες. Η επίθεση είναι γενικευμένη και κοινή σε όλους τους κλάδους. Στόχος τους είναι να πάρουν πίσω όλα τα εργατικά κεκτημένα.

Γι’ αυτό ένα απαραίτητο πρώτο βήμα είναι μια 24ωρη γενική απεργία του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα μαζί!

Παλεύουμε για:

  • « Φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο και στην εκκλησιαστική περιουσία!
  • « Πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής! Άρση του τραπεζικού απορρήτου ώστε να μπορεί να γίνει πραγματικός έλεγχος για το πόσα βγάζουν και ποιοι.
  • « Οποιαδήποτε προσπάθεια διάσωσης των τραπεζών να γίνει μέσα από την κρατικοποίηση τραπεζών, του χρηματοπιστωτικού τομέα, των ασφαλιστικών εταιρειών  κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο
  • « Δημόσιες επενδύσεις σε δουλειές, στην εκπαίδευση, στην υγεία και στις κοινωνικές παροχές. Για τις ανάγκες τις κοινωνίας και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.
  • « Να περάσει στο δημόσιο κάθε μεγάλη βιομηχανία που επηρεάζει σημαντικά την πορεία της  οικονομίας και βρίσκεται σε κρίση, όπως είναι ο τουρισμός καθώς και όλα τα μονοπώλια και ολιγοπώλια στην παραγωγή και το εμπόριο.
  • « Εργατικός και κοινωνικός έλεγχος και διαχείριση, για πραγματικό εκδημοκρατισμό του δημόσιου τομέα και των μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων, για πάταξη της διαφθοράς.
  • « Όχι στην Ευρώπη των αφεντικών και των αγορών! Για μια Ευρώπη στην υπηρεσία των εργαζομένων, κι όχι των πολυεθνικών, για μια Σοσιαλιστική Ενωμένη Ευρώπη!

Η επίθεση είναι διεθνής και απαιτεί διεθνής αντίσταση!

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι «αγορές», οι τράπεζες δηλαδή και οι κερδοσκόποι επιβάλλουν περικοπές στο δημόσιο και ιδιωτικοποιήσεις, καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα την ανεργία, υποαπασχόληση, πείνα και εξαθλίωση. Η δύναμή μας είναι η ενωμένη δράση μας. O αγώνας μας πρέπει να έχει ενωτικά και διεθνιστικά χαρακτηριστικά. Χρειάζεται συντονισμός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Νέα Διεθνιστική Αριστερά συνδέεται διεθνώς, σε πάνω από 45 χώρες με οργανώσεις και κόμματα μέσα από την Επιτροπή για μια Εργατική Διεθνή (CWI- Committee for a Workers’ International), με κοινό στόχο όλα τα παραπάνω.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: