Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του τσιμεντοποιείου Βασιλικού

Η απεργία των εργαζομένων στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού έχει κλείσει δυο βδομάδες.

Οι εργοδότες το κεφαλαίο και οι πολιτικοί εκπρόσωποι τους, με αφορμή την κρίση επιτίθενται σήμερα ενάντια στους μισθούς των εργαζομένων. Δεν τους ενδιαφέρει αν οι εργαζόμενοι έχουν χρέη έχουν παιδιά να σπουδάσουν και οικογένειες να θρέψουν  τους ενδιαφέρουν τα κέρδη τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό καθημερινά τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οι περικοπές οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών όχι μόνο δεν τερματίζουν την κρίση αλλά αντίθετα την μεγαλώνουν και την βαθαίνουν, σπρώχνοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην φτώχεια και την μιζέρια.

Την κρίση όμως δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά αντίθετα οι κεφαλαιοκράτες και η λογική του κέρδους. Η κρίση είναι αποτέλεσμα της αφαίμαξης του πλούτου που παράγουν οι λαοί από τους χρηματιστές και τους τραπεζίτες και τους κεφαλαιοκράτες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Γι αυτό και αυτοί πρέπει να πληρώσουν την κρίση,  από τα τεραστία υπερκέρδη τους, και όχι οι εργαζόμενοι  με τις στερήσεις τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού είναι αγώνας για τα αυτονόητα, την διατήρηση του βιοτικού τους επιπέδου και την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Σε αυτόν τον αγώνα σαν Νέα Διεθνιστική Αριστερά στεκόμαστε αλληλέγγυοι.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: